HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2015 Perşembe - 16:15

Kocaoğlu’ndan gündeme damga vuran 2 konuda çarpıcı mesajlar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu günlerdir tartışma konusu olan su faturalarındaki atık su bedelleri ve ESHOT’un durumu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Atık su bedelleri için, “Yaptığımız yatırımın maliyetini yasal olarak almak zorundayız. Yönetmelik ve kanunları uyguluyoruz” dedi. ESHOT ve işçilerle ilgili de, “ESHOT’un özelleştirilmesi iddiası saçmalıktır. Ayrıca dava açarak kadrolu işçi statüsüne geçiliyor. Bunun önünü kapatıyoruz. Hangi birisini alalım. Yasal düzenleme yapılmalıdır” dedi.

Kocaoğlu’ndan gündeme damga vuran 2 konuda çarpıcı mesajlar!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’de uzun süredir tartışma konusu olan su faturaları ve atık su bedelleri ile ESHOT Genel Müdürlüğü’nün özelleştirileceği iddiaları konularındaki gelişmeler sürüyor. Muhalefet su faturalarındaki atık su bedellerinin düşürülmesini isterken ESHOT’ta görev yaşan otobüs şoförleri ve atölye çalışanlarının belediye ana kademesinde görevlendirilmesine sendikalardan itirazlar gelmişti.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu iki önemli konuda açıklamalarda bulundu. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Kocaoğlu, ilk olarak ESHOT’un özelleştirilmesi ve işçilerin durumu hakkında bilgi verdi.


 
Kocaoğlu, “ESHOT’un özelleştirilmesi diye bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Bizim ulaşımdaki en büyük şansımız Ankara ve İstanbul’da olduğu gibi ‘halk otobüsü’ tarzı çalışma sisteminin olmamasıdır. ESHOT, Fen İşleri Daire Başkanlığı gibi bir yapılanmadır. Bu kurumun, diğer birimlerden ve daire başkanlıklarından farkı yoktur. Yani bir hükmü şahsiyeti olmadığı gibi bizim para aktardığımız bir kuruluştur. Bu tarz söylemleri nereden çıkartıyorlar bilmiyorum. Gündeme gelen özelleştirme konusu da asparagastır” dedi.
 
ESPRİ Mİ YAPTI?
Kocaoğlu, ESHOT eski Genel Müdürü Mehmet Erdül’ün, “Kurum özelleştirilecek” açıklamalarının mantıksız olduğunu ifade etti. Kocaoğlu, “Bir genel müdür bulmuşlar konuşturuyorlar. Nerden bulduklarını da bilmiyorum. Ayrıca kendisini tanımıyorum. Evlere şenlik açıklamalar yapmış. Kişi mantığı ve aklında ne varsa karşısındakini de kendisi gibi bilirmiş. Bu durum da öyle... Biz şimdiye kadar neyi özeleştirmişiz de bunu yapacağız?  ESHOT’un satılacağı ya da özelleştirileceği espri ise böyle bir espri olmaz. Eğer gerçekten buna inanıyorlarsa bu iddialar mantıksız. Niye söylerler, niçin bunu yaparlar anlamakta zorlanıyorum” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, ESHOT’ta yaklaşık bin 200 işçi kadrosu bulunmasına rağmen buralara atama yapmayıp kadroları kapatması ve ESHOT’taki çalışanları belediye birimlerinde görevlendirmesi konusunda da konuştu. Kocaoğlu, yapılanı ‘idari karar’ olarak nitelendirdi. Kocaoğlu, “Bir idare kendi personelini istediği yerde istediği şekilde görevlendiremez mi? Yapılan da tamamen budur. Bir karar alınmıştır ve bu yerine getirilecektir. Kurumun kendi iç işidir” dedi.
 
HANGİ BİRİSİNİ ALALIM!
Kocaoğlu, açılan muvazaa davaları nedeniyle İZELMAN’da çalışan personellerin ESHOT’un kadrosuna geçmemesi için bu önlemi aldıklarını söyledi. Kocaoğlu, “İZELMAN’da farklı ücret uygulamaları var. Bunlar işe giriş yılına göre değişiyor. Yüzde 100 ve yüzde 40 gibi sınıflandırmalar bulunuyor. Bu oranlar zamanla dengelenecek ve ücretler eşitlenecektir. Bunu daha önce de söyledik. İZELMAN’da uyguladığımız ücret politikası Türkiye’deki aynı işi yapanlardan daha olumlu ve iyidir. Türkiye şartlarına göre maaşlar da yüksektir. Taşeronu kaldıran da biziz, bunu yapan da biziz. Zaten ilerleyen zamanda bu oran ve aradaki maaş farkları yüzde 60 düzeyinde sabitlenecektir. Şimdi kadrolu işe geçiş için dava açıyorlar. Ve mahkemeler iade kararları veriyor. Kanunun arkasından mahkeme kararları ile dolaşıyorlar. Ben de böyle bir karar aldım. Hangi birisini kadrolu işçi kadrosuna geçireyim. Bu sınırlı yer dolduğunda geride kalanlara ne diyeceğim. Aynı işi yapan kişi sayısı boş olan kadro sayısından çok fazla... Kimi, neye göre buraya alacaksınız. Kaldırsınlar taşeronu... Yasal bir düzenleme yapsınlar tüm sorunlar da çözüme kavuşsun” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, kadrolu işçi kadrosunun kapatılmasının sadece ekonomik gerekçeleri olmadığını başka nedenlerinin de olduğunu söyledi.


 
YÜZDE 10 KOYUYORUZ
Kocaoğlu, ulaşım ve ESHOT üzerinden süren tartışmaya nokta koyarken İZSU tarifeleri ve atık su bedelleri hakkında da değerlendirme yaptı. Kocaoğlu, “Kanun ve yönetmelikler bize ‘faturalarda atık su, katı atık ve diğer bedelleri ayrı ayrı gösterin’ diyor. Biz de bunu uyguluyoruz. Su kullanımı ile diğer tarifelerin ayrı olması yönetmelik gereğidir. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak suyu en ucuza veren belediyeyiz. Atık su konusunda yine kanun ‘yaptığınız yatırımların bedelini alabilirsiniz’ diyor. Biz de yıl içinde yaptığımız yatırımları üzerine yüzde 10 koyarak tahsil ediyor ve faturalara yansıtıyoruz. İZSU kentte birçok alanda yatırım yapıyor. Kanal hizmetleri, havza koruma, kamulaştırma gibi çalışmalar yıl içinde yatırımlarla da birlikte milyarlarca lirayı buluyor. Biz de bunu tahsil ediyoruz” ifadelerini kullandı.

GEREKİRSE KALDIRIRIZ
Başkan Kocaoğlu Bütünşehir Yasası ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü'ne de verilen kadrolu işçi kadrosunun durumu ile ilgili de "Gerekirse onları da kaldırırız. Ne yapılması gerekiyorsa yaparız" dedi.

 
Hotar mazbata için İzmir’e geliyor
 
Artvin'deki sel felaketinde ölü sayısı ikiye yükseldi!
YORUMLAR
Toplam 32 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çelebi altınkeser 21 Kasım 2015 Cumartesi 13:13

Yıllardır eshot ve izulaş sınavlarını kazandım işe almadılar en son alalım dediler bu sefer de yaş sınırını geçtin dediler zihniyete bak bende CHP liyim demekki CHP olmak işe yaramıyor parası olan giriyor sayın başkan şu yönetim kadrosunu değiştir çok güvenme

Yorumu oyla      12      5  
ünal arslantaş 16 Kasım 2015 Pazartesi 20:51

29.5 liralık su tüketmişim 105lira fatura ödedim. son kuruşuna kadar çıksın budur dilegim

Yorumu oyla      17      5  
16 Kasım 2015 Pazartesi 11:00

Gümrük otobüslerimizi iptal edip aktarma rezilliğinin ısrarcısıda bu zattı. Aziz Kocaoğlu yürekliyse bu aktarma rezilliğini 3 Mart 2014 yerel seçim öncesi yapsaydı, şimdi o koltukta bir başkası oturuyor olacaktı. Neyseki bir dahaki seçime oyumuzu geri almasını biliriz.

Yorumu oyla      26      5  
%40 13 Kasım 2015 Cuma 19:17

Zamanla esitleyecegiz dediginiz maaşlar yillardir ayni. İzbeton izelman izenerji hepsi yerinde sayiyor. Artik birakin bu hikayeleri. Maasta %40 ikramiye de %70 eksikle çaistiriyorsunuz. Ayiptir gunahtir bu işçiler her zaman sizin yaninizdaydi ama artik sona geldiniz.

Yorumu oyla      21      5  
tarık 13 Kasım 2015 Cuma 11:15

delibekir yasal olarak almak zorundayız diyor.Yasaları herhalde aziz kocaoğlu çıkarmıyor.

Yorumu oyla      15      6  
HAKTAN 13 Kasım 2015 Cuma 10:56

GEÇEN SENEDEN BU YANA YENİ MODA ÇIKTI ELAMANLARIMIZ YILLIK İZİNDE OLDUĞU İÇİN ELEMAN YETERSİZLİĞİ YÜZÜNDEN SAYAÇLAR ZAMANINDA UKUYAMIYORLARMIŞ GEÇİN BUNLARI AMAÇLARI SAYACI GEÇ OKUYUP KATLAMALI ÜCRET ELDE ETMEK SOSYAL BELEDİYECİLİK BU OLSA GEREK SAYIN KOCAOĞLU

Yorumu oyla      25      8  
Tekin 13 Kasım 2015 Cuma 10:29

Dünyanın neresinde 13.80 tl lik su tüketim bedeline 46.50 tl lik fatura ödenir.sadece izmirde neden chp li belediye hükümetten yardım alamıyor.Ama geliri 25 30ilden daha fazla 20 senedir chp üyesiyim bu belediye yüzünden artık bir oy bile yok zehir zıkkım olsun

Yorumu oyla      25      7  
doğru 13 Kasım 2015 Cuma 10:17

Sevgili başkan yollar daralttılıyor 3 seride kopru ayağı yapılıyor yuruyor işler anlamak mümkün değil

Yorumu oyla      21      6  
İzMirLi 13 Kasım 2015 Cuma 09:57

izelmans kardeş devlet kadro verdiğinde sen sanıyormusun ki izmire kadro sınırsız sayıda verilecek CHP belediyesi olacaksın sana sınırsız kadro sayısı verilecek onu geçeceksin bir kere asıl işçiye kadro verilecek ve bu sınırlandırmalı olacak yani kısacası izmirde ağan dayın amcan halan teyzen varsa en tepede olursun yoksa olamazsın bu kadar basit çünkü İZMİR B.B işler böyle yürüyor zihniyet aynı adamın varsa işe girersin haaa birde 25.000 tl varsa bi meclis üyesi ayarlar işe girersin örnekleri var bizzat şahidim herkeze hayırlısı olmasını dilerim

Yorumu oyla      27      8  
deli bekir 13 Kasım 2015 Cuma 09:08

yaptığınız yatırımın parasını halka maal edin,sonrada sosyal belediyeyiz diye ortalıkta dolaşın.

Yorumu oyla      30      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadına dair her şey bu eğitimde
Gaziemir Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kadının İnsan Hakları-Yeni ...
Karşıyaka’nın gençleri Ata’nın huzurunda
Karşıyaka Belediyesi; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası ...
Menderes'e 2 yeni park
Menderes Belediyesi tarafından ilçe genelindeki park çalışmaları kapsamında ...
 
Başkan Arslan'dan esnaf turu
Göreve geldiği günden beri halkla iç içe olmaya büyük önem veren Çiğli ...
Karşıyaka’nın gençleri Ata’nın huzurunda
Karşıyaka Belediyesi; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası ...
Bornova’da ‘yeşil’ harekat: Son 2 yılda…
Daha yeşil ve yaşanabilir bir kent hedefiyle çalışan Bornova Belediyesi, ...
 
Selvitopu’ndan bütçe yemeğinde birlik mesajları
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP ve AK Partili meclis ...
İzmir’e Alman ilgisi büyüyor: Fuar için bir heyet daha!
Dünya fuarcılık sektörünün lider bölgeleri arasında yer alan Almanya Aşağı ...
Sahil Bulvarı kapanıyor: 10 gün boyunca Konak’a gidiş…
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdüğü karayolu alt geçidi ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva