HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ağustos 2016 Çarşamba - 09:59

Kocaoğlu'ndan 'Gökçe iddiası'na ve Yüksel'in istifasına ilk tepki!

Başkan Kocaoğlu katıldığı radyo programında Genel Sekreter Vekili Gökçe’yle ilgili iddialara yanıt verirken, Alaattin Yüksel'in CHP İl Başkanlığı'ndan şok istifasına da ilk kez yorum yaptı.

Kocaoğlu ndan  Gökçe iddiası na ve Yüksel in istifasına ilk tepki!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin yerel radyolarından Romantik Türk, Can Radyo ve Yıldız FM’in ortak yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. 

15 Temmuz sonrası süreci değerlendiren Başkan Aziz Kocaoğlu, FETÖ operasyonlarının Büyükşehir yansımasını değerlendirirken, Genel Sekreter Vekili Dr. Buğra Gökçe’nin 1.5 yıl önce Çiğli Ana Jet Üssü’nde darbeci komutanlarla çekilen fotoğraf nedeniyle yüz yüze kaldığı iddialara yanıt verdi, demokrasi nöbeti, Milli Güreşçi Taha Akgül, İzmir Enternasyonal Fuarı, stat ve kart bedeli üzerinden gelen eleştirileri de tek tek yanıtladı. 



YOLCUDUR ABBAS... 
Başkan Kocaoğlu ayrıca Alaattin Yüksel'in CHP'de şok etkisi yaratan istifası hakkında da ilk kez konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı, "İstifa sürecinde benimle konuştu. Benim müdahalem olmadı. Kendi tercihi. Yetişkin insanlarız. İstifa da tek taraflı. Kendisi için parti için hayırlısı olsun. Alaattin Yüksel kim ne derse desin hatasıyla sevabıyla siyaseti iyi bilen siyasetten hiçbir çıkar beklemeyen tam tersi siyasete olanakları çerçevesinde maddi manevi veren duruşuyla iş aleminde parti içinde odalarda medyada sevilen sayılan saygı duyulan çok kıymetli bir arkadaşımız. Bu CHP için İzmir için büyük kazanç idi...Böyle bir karar verdi inşallah onun yerine gelen gelecekler daha iyi yapar. Benim dileğim budur. Biz zaten belli yaşlara geldik. Yolcudur Abbas bağlasan durmaz" ifadelerini kullandı. 

ABESLE İŞTİGAL!
Başkan Kocaoğlu, Genel Sekreter Vekili Gökçe’nin Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanı Hava Tümgeneral Kubilay Selçuk ile Jet Üssü Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas ile bir buçuk yıl önce çekilmiş fotoğraflarının gündeme getirilmesi ile ilgili olarak, “Devletin kurumu bizden talepte bulunmuş. Asfaltlama, çiçek peyzajı… Biz de bu işe bakan en yetkili bürokratımızı göndermişiz. ‘Bir bak bakalım, öncelikli olarak neler yapmamız gerekiyor, gereksiz, ihtiyaç olmayan şeyleri yapmayalım’ diye… Bürokratımız da gitmiş, incelemiş, bu sırada üst komutanı eşlik etmiş, bir ritüel olarak da uçak fotoğrafı çektirmiş.  O anda devlet kurumunun, ordunun bir komutanı, fiili görevde bu fotoğrafla bir şeyler çıkarmak aramak abesle iştigal… Buğra Gökçe böyle bir fotoğraf çektirmiş, haydi tutuklayın bakalım” dedi.

Başkan Kocaoğlu, Eylül ayında belli olacak genel sekreterlik kararı öncesi ‘Amaç Gökçe’nin önünü kesmek mi?’ sorusuna ise, “Rivayetler muhtelif” yanıtını verdi.



FETÖ OPERASYONLARININ BÜYÜKŞEHİR YANSIMASI
Başkan Kocaoğlu FETÖ operasyonlarının Büyükşehir yansıması hakkında şunları ifade etti: Belediyeler istihbarat örgütü kurumları değil. Kurarlarsa suç işlerler. Biz devletin mekanizmalarından gelen uygulamaları görevleri yapmak zorundayız. Burada hepimize büyük bir görev düşüyor. Öyle bir durumla karşı karşıyayız ki bunu bir cadı avına dönüştürme durumu var. Adam müdürüne kızıyor FETÖ'cü diyor. Kolluk kuvvetlerinin ve bizim süzgeçten geçirmemiz lazım. Kurunun yanında yaş yanmasın.

DEMOKRASİ NÖBETİNE YARDIMCI OLMADI İDDİALARI
Kocaoğlu kurumun demokrasi nöbetine yardımcı olmadığı yönündeki eleştirilere ise şu yanıtı verdi: 15 Temmuz'dan sonra servisler koyduk. Sonra genelge çıktı. 30-40 otobüsümüzü belli semtlere gönderdik. Ücretsiz ulaşım İstanbul'da başladı hemen akabinde bizde başladı. İstanbul'da da 15 Temmuz ertesi başlamadı. Belediye binasını da açtık. Bizden böyle bir talep gelmedi. Ben hiçbir konuda işgüzarlık yapıp rol kapmaya çalışmam. Bir yere bile çağırdıklarında benim emeğim yoksa bu iş bunun onu alkışlayın derim. Valilik emniyet jandarma kriz masası bunlar ne talep etmiş de yapmamıştık. Benim art niyetim olmaz. Benim geldiğim yer belli. 12 senelik duruşum belli. 6 aylık başkan olsam bu yaftayı bana yapıştırırsın. Siyasette selden kütük kapmanın yanlış tarafı.

İşte Başkan’ın öne çıkan diğer mesajları:

Dünyada kentler yarışıyor, ülkeler değil!
“İzmir’de özel sektörden çok az firma elini taşın altına koyar. Ama bu yıl İzmir Enternasyonal Fuarı için herkes elini taşın altına koydu. Hemen Kültürpark projemize yönelik eleştirilere de kısa bir cevap vereyim. ‘Kültürpark’a bina yapılmasın’ diyorlar. Biz Kültürpark’a bina yapmıyor, aksine yeşili artırıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı çevreyi koruyacak, yatırımını yapacak; havayı, suyu, toprağı, denizi koruyacak ama hepsini yaparken kenti de kalkındıracak. Kültürpark’ta 23 bin 500 metrekarelik holleri kaldırıp, onun yerine çok daha küçük bir alanda bir kültür ve sergi merkezi kurmak istiyoruz. Bu arada bina yoğunluğunu azaltıyor, ağaç sayısını artırıyoruz. Atlas pavyonunu yıkıyoruz. İsmet İnön ü’yü kaldırıyoruz. Proje şu anda kurulun gündeminde. İzmir’de maalesef hep aynı tavır var; bir büyümek istememek var. Buraya mezbaha yapma, buraya balık hali yapma, buraya çöp tesisi yapma! Bunu diyenler kim biliyor musunuz? Cep telefonu elinde olup baz istasyonu yapılmasın diyenler.. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük eleştirildiği konulardan biri ‘yoğunluk artışı olmuyor; şunu yapmıyor, bunu yapmıyor’dur.  Evet, çünkü biz kentimizi sürdürülebilir bir şekilde kalkındırmaya çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir  Belediye Başkanı olarak ekonomi tahsilim aldım, işletme mastırı yaptım, devlette özel sektörde çalıştım, ticaret yaptım, atölyecilik yaptım, kendi firmamı kurdum; her aşamadan geçtim. Yolu herkes yapıyor; tramvayı, metroyu imkanı olan herkes yapıyor ama bizim başka bir hedefimiz vardı. Dünyad a artık ülkeler değil kentler yarışıyor. Ve biz de yerelde kalkınma doğrultusunda bu kenti geliştirmeye çalışıyoruz.”
 
Spor mu yapacaksınız, siyaset mi?
“Konuşuyorlar, ‘Göztepe stadını, Karşıyaka stadını yapamadım çünkü Büyükşehir dava açtı’ diye.. Bunlar hikaye! Alsancak Stadı’nın iznini iki yıl önce verdik; çivi çakılmadı. Ben anlamıyorum bu işlerden. Biz Bornova Stadı’nı bitirdik mi kardeşim? Tire stadını bitiriyor muyuz? Ben bunu bilirim, gerisi hikaye..  Karşıyaka Belediye Başkanımızla konuştum, rica ettim. 2700 metrekarelik Türkiye’nin en kıymetli kara parçalarından birini ‘Buyurun stat yapın” diye verdi. Bir kuruş talep etmedi. Biz Büyükşehir olarak, Göztepe Stadı’ndaki 1426 metrekare arazimizi, ki bu da İzmir’in en kıymetli arazilerindendir, karşılıksız verdik. Yine Alsancak Stadı’ndaki 4236 metrekare yerimizi bir kuruş bedel istemeden ‘stat yapabilirsiniz’ diye meclisten karar çıkarttık, verdik. Bunların toplam bedeline bakınca, stat maiyetinden fazla çıkar. Biz bunu görev olarak yapıyoruz ama Örnekköy’deki 80 dönümlük yere niye spor kompleksi yapılmıyor? Ki arkasında bir 80 dönüm daha hazine arazi var. Menderes Belediyesi ile Menderes’e stat yapmaya kalktık, bir kısmı Tekeli Köyü’nden gelen bölümüne.. Şimdi ‘Stat orada olmasın’.. Niye? Çünkü stat Göztepe’ye yapılacak. Bu işler inatlaşmakla, ille ‘benim dediğim olmalı’ diye düşünmekle olmaz!. Bunları aşın artık! Uzlaşı kültürü diye bir şey var. Oturalım masaya, ben Örnekköy’ü savunayım siz Yalı’yı savunun. Koyalım doneleri ortaya .. Spor mu yapacağız, dükkan kirası mı alacağız, siyaset mi yapacağız? Olmaz böyle şey!”
 
Türkiye kentle dönüşümü İzmir’den öğrenecek

“1 Eylülde Uzundere’de ihalemiz var. Bu iş, Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir iş. Başlayıp da binaların kabaları çıkmaya başladığı zaman, çok iddialıyım;  Türkiye Cumhuriyeti’nde A’dan Z’ye herkes, kentsel dönüşümün kimsenin malını mülkünü gasp etmeden nasıl yapılacağını İzmir’den öğrenecek. Türkiye’de ilk örnek olacak. Şu an kentsel dönüşüm yok; bina yık, bina yap var.”
 
Buca trafiğini rahatlatacak proje
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete aldığı Homeros Bulvarı’nı Otogar’a kadar uzatırken, Buca ile Bornova arasında kalan bölümü “derin tünelle” geçeceklerini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Tünel projesi bitti, hemen ihaleye çıkacağız. Şu anda tünelden sonra, Musevi mezarlığından sonraki bölümü çevre yoluna kadar viyadükle geçiyoruz. İhalesi çıktı, ihale dairesinde. Orada 2.5 kilometreye yakın iki tünel yapacağız. Böylece hem arazideki engebelerden kurtulmuş ve ağaçlara dokunmamış hem de kamulaştırmayı minimuma indirmiş olacağız. Oradaki kamulaştırma, tünelin maliyetinin çok üstünde.. Dolayısıyla biz de tünelin daha yararlı olacağını düşündük. İzmir ulaşımında 40 yıldır konuşulan, 40 yıl önce planlanmış 7.5 k ilometrelik Homeros Bulvarı’nı, yani halkın deyimiyle Uçan Yol’u tamamladığımızda, İzmir’in son dönem tarihinde açılmış, ulaşımı rahatlatacak en önemli arterlerden birini hayata geçirmiş olacağız. Hiç taviz vermediğimiz bir projemiz bu; inşallah açmak da bize nasip olur.”
 
İhale mevzuatı değişmeli!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, alt yapı çalışmaları sırasında zaman zaman yaşanan sıkıntılara ilişkin bir soruyu da şöyle yanıtladı:
“AYKOME bize bağlı.. Kazı yapacak kurumlar gelip bizden izin alıyorlar. Bu doğru! Biz de bir işe başlarken diğer kurumlara programlarını soruyoruz. Ama bir de yaşananlar var. Örneğin bir bölgenin doğalgaz çalışmaları tamamlanmış, yolu ve kaldırımları yapılmış.  Ardından elektrik kuruluşundan bir yazı, ‘Evlerinden balkonlarından geçen salkım saçak elektrik tellerini alta alacağız.’ Hani biz size sormuştuk, o zaman böyle bir şey söylenmemişti. ‘E Dünya Bankası’ndan kredi çıktı.’ Ne yapacak belediye başkanı? Herkesin müteahhidi hoyrat çalışıyor, düzgün çalışmıyor. Bir de bu var. İhale mevzuatıyla en düşük verene vereceksin. O yüzden ihale mevzuatının mutlaka değişmesi lazım. Kurum başkanlarına inisiyatif verilmeli. Bakın bir anımı anlatayım: Bir b eldemizde altyapı yaparken İZSU’nun burnundan fitil fitil getiren ve bu nedenle ‘cezalı’ duruma düşen  bir müteahhiti, Belediye’nin bir başka yatırımının temelini atarken gördüm.  Çağırıp sordum, 'Sen cezalı değil misin, ihaleyi nasıl aldın' diye.. 'Benim 3 tane daha şirketim var' dedi. Böyle bir ihale sisteminde işlerin sağlıklı yürümesi mümkün değil!”

Spordaki başarımız alt yapıyla ölçülür
Olimpiyatlarda altın madalya kazanan sporcu alan Taha Akgül ile ilgili basında yer alan haberlere açıklık getiren Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Taha Akgün'ün altın madalyaya çok yaklaştığını, bunu alabileceğini biliyorduk. Hatta arkadaşlar çok ısrar ettiler 'bırakmayalım' diye. Ama dedim ki, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı mı, vatandaşı; Sivas’tan gelmiş mi buraya, gelmiş; biz kucak açmış mıyız, açmışız. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nde belirli bir noktaya getirmiş miyiz, getirmişiz.’ Bizim ne kadar çocuk yetiştirdiğimizle, spor yaptırdığımızla, sporla centilmenlik ve ahlaki değerleri öğrettiğimizle övünmemiz gerekiyor. Biz profesyonel kulüp işletemeyiz. Bazı belediyelerin profesyonel kulüpleri var, ama biz orada yokuz. Biz eğitim verdiğimiz sporcuları profesyonelleştirerek yetiştirmek yerine, arkadan gelecek çocukları spor hayatına kazandırmaya çalışıyoruz. Bizim başarımız öyle öl&ccedi l;ülür. Örneğin Bornova'da buz pateni yapmaya karar verdik. Şimdi buz hokeyi takımımız başta yarışıyor. Transfer teklifleri gelmeye başladı bile.. Artistik jimnastikte pırıl pırıl çocuklar yetişti. Biz bunlarla gurur duyuyoruz. Ben böyle bildim, böyle gördüm ve böyle yürüyorum"

‘İZMİRİM KART BEDELİ’ KRİZİ
Bu parayı almak zorundayız. Yöneticilere zimmet çıkacak. Öğrenci bedelini 10 liradan 7 liraya düşürürken 40 türlü hesap yaptık. Personele zimmet çıkmasın derdimiz. Devlet kurumu yönetiyoruz. Antalya almamış. Onu Antalya'na sor. Antalya'ya Sayıştay gelir aklar, İzmir'e gelir cezayı keser gider.

 
TSK'nın hava harekatından ilk görüntüler!
 
Çarpıcı araştırma: 15 Temmuz'dan sonra İzmir'de neler değişti?
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Ağustos 2016 Perşembe 09:23

Aydın otoyolunun buca kavşağı yüzünden trafik iptal. İstabuldan gelen veya şehir dışına çıkacak araçlar burada takılıyor. Didime gideceğiz 1 saat bu yolda cebelleşiyoruz. Niye? Bucalı evine gidecek diye alakasız şeritleri işgal etmiş. Kardeşim ben Didime ,Bodruma, Aydına gidiyorum. Sen benim en sol şeridimi ne işgal ediyorsun? Buca kavşağı kapatılmalı. Aydın otoban girişini rahatlatın. Bu ne rezillik? Aynı şekilde İzmir girişi buca çıkışıda bu şekilde. Buca giriş çıkışlarını kapatın. Gitsinler toplu ulaşımı kullansınlar.

Yorumu oyla      11      5  
Hakan Erdemir 25 Ağustos 2016 Perşembe 01:47

Sayın Başkanım sizin gibi dürüst ve Güven dolu insanı kim senin üzmeye Hakkı yok izmir Azizdir Aziz kalıcak saygılarımla

Yorumu oyla      11      5  
izmirliler 24 Ağustos 2016 Çarşamba 21:09

ulaşımda eski kartlar (kentkart)çöpe gideceğine, izmirim kartla değişim olmalıydı. israf bence...

Yorumu oyla      11      5  
24 Ağustos 2016 Çarşamba 20:50

Buca'da yapımına başlanacak tünellerin adı ne olacak?

Yorumu oyla      11      5  
Başkan 24 Ağustos 2016 Çarşamba 16:44

Ksk stadını istiyor başkan, asıl siyaseti sizi yapıyorsuz

Yorumu oyla      11      5  
kerem 24 Ağustos 2016 Çarşamba 15:39

yeşildere caddesindeki trafik ışıklarını kaldırsanız İzmirimizin tüm trafik sorunu çözülecektir

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de amatöre destek tam gaz!
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli’deki amatör spor kulüplerinin ...
Bornova’da hijyenden taviz yok
Bornova Belediyesi, ilçenin daha temiz ve daha sağlıklı bir ortama kavuşması ...
Büyükşehir'den bir ilk daha: Üretici yine bayram yaptı!
Üreticiye ihtiyaç duyduğu pek çok malzemeyi ücretsiz dağıtan Büyükşehir, ...
 
Bornova Belediyesi İEF'ye renk katacak!
Bornova Belediyesi, 26 Ağustos Cuma günü 85. kez kapılarını açacak İzmir ...
Ildırı Festivali gün sayıyor!
Çeşme Belediyesi bu yıl 27-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceği 5. ...
İzmir’de susuz yaz: 2 büyük ilçede 26 saatlik çile!
Ana boru hattındaki arıza Bornova ve Bayraklı’da yaşamı felç etti. Çalışmalar ...
 
Urla’nın kadınları mutfakta buluştu
Türk Kadınlar Birliği Derneği Urla Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi ortaklağında ...
Karşıyaka'da sihirli buluşma!
Türkiye’nin en büyük illüzyon etkinliği olan ve bu yıl 17’nci kez düzenlenen ...
İEF'de sokaklar da şenlenecek!
Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı; İzmir Enternasyonal Fuarı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva