HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Şubat 2016 Cumartesi - 14:09

Kocaoğlu’ndan Defterdarlığa: Sayı saymasını bile bilmiyorlar!

Mezarlık tahsis tartışmasında Defterdarlık cephesinden yapılan açıklamaya Başkan Aziz Kocaoğlu’nun tepkisi gecikmedi. Defterdarlığın açıklamasının tutulacak yeri olmadığını ifade eden Kocaoğlu, “Sayı saymasını bile bilmiyorlar” dedi.

Kocaoğlu’ndan Defterdarlığa: Sayı saymasını bile bilmiyorlar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Defterdarlığı’nın  “2 yılda 21 milyon 829 bin 350 metrekare büyüklüğündeki taşınmazı mezarlık yeri olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettik” açıklamasının tutulacak hiçbir yanı olmadığını ve her tarafından “döküldüğünü” söyledi. Başkan Kocaoğlu “Sayı saymasını bile bilmiyorlar” dedi.

- DEFTERDARLIKTAN BÜYÜKŞEHİR'E MEZARLIK YANITI... 

Defterdarlığın açıklamasında “Büyükşehir’e tahsis ettik” denilen 21 milyon 829 bin 350 metrekarelik arazinin Narlıdere’de askeriyenin kullanıma verilen bir alan olduğunu, bu dev arazi içinde mezarlık yeri olarak Büyükşehir’e tahsis edilen yerin ise sadece 3 bin 533 metrekare büyüklüğünde olduğunu kaydetti.

“ENTERESAN” AÇIKLAMA
Başkan Aziz Kocaoğlu şunları söyledi: “Sayın Defterdarlığın iddia ettiği gibi ‘gerçeklerle bağdaşmayan haksız ve yersiz’ ifadeler kullanmadım. Her zaman olduğu gibi yine gerçekleri İzmirli hemşehrilerimizle paylaştım. Defterdarlığın açıklaması çok enteresan. İşi rakamlar olan böyle bir kurum nasıl bu tür basit hatalar yapıyor, anlamak mümkün değil! Askeriyenin kullanımına verilmiş yaklaşık 22 bin dönümlük dev araziyi ‘Büyükşehir’e tahsis etttik’ demek, devlet ciddiyetiyle örtüşmüyor. Aksine buram buram siyaset kokuyor. Evet, biz Narlıdere’de mezarlık yeri için 32 bin 925 metrekarelik arazi tahsis talebinde bulunduk. Bu arazinin yer aldığı parselin (156 ada, 1973 parsel) tamamı 21 milyon 445 bin 280 metrekaredir. Defterdarlığın Büyükşehir’e verdiği arazinin büyüklüğü ise sadece 3 bin 533 metrekare. Aslında daha fazla bir şey söylemeye gerek yok! Maalesef son zamanlarda defterdarından il müdürlerine kadar pek çok bürokrat, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve başkanının açıklamalarını çarpıtarak cevap vermek gibi bir strateji içine girmiştir. Belediyemizi yıpratma çabasıyla belediye başkanından katbekat daha fazla siyaset yapmaktadırlar.”

RAKAMLAR NE DİYOR?
İzmir’de yılda ortalama 25 bin vefat yaşandığını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, şu bilgileri de kamuoyuyla paylaştı: “Defterdarlık ‘Büyükşehir’e mezarlık için 2 yılda 21.829.350 metrekare yer verdik’ dese de, İzmir’deki toplam mezarlık alanımız 16.076.535 metrekare. Mezarlık yapılması için gerçekleştirdiğimiz taleplere karşılık toplam 257.908,81 m² alanın tahsisi yapılmış görünmekle birlikte, Bornova Kavaklıdere ve Gaziemir Çay Mahallesi’nde toplam 163.371,48 m²’lik alanda işgalci ve ruhsat verilen maden firması nedeniyle proje çalışmaları başlatılamadı. Günümüz itibarıyla kullanılabilen tahsisli alan 94.537,33 m²’dir.”

 
Kılıçdaroğlu: Sayın Gül aynı kaygıları paylaşıyor
 
CHP’de 2 ilçedeki düğümü o isimler çözecek!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.y. 21 Şubat 2016 Pazar 18:21

ankaranın atadığı bürokratlardan illallah artık. bu böyle devam edemez, izmir içinde özerklik isteyelim.malımızı alalım, vergimizi alalım, işimizi bilelim, ne bu böyle......

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 21 Şubat 2016 Pazar 18:18

1-"hali ortada" din üzerinden siyaset yapmayın, sen nasıl Müslüman kimliğinden memnunsan, Hristiyan vatandaşta Hristiyan kimliğinden memnundur. bu ayrımcılık nedeni olamaz. 2-defterdarlık , mezarlık tahsisindeki kusuru kadar, kaynaklarda ki mezbahayı da elinde bulunduruyor,milli emlakta. ihale ile kiraya çıkardı talip yok , çürümeye terkedilmiş.

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 21 Şubat 2016 Pazar 14:13

"Hali ortada" arkadasimiz hali gercekten ortada, boluk porcuk o da tarafli televizyonlarda duydugu yalan haberlerin etkisinde kalmis Lutfen bahsettiginiz her iki konu da demeci verenlerin demeclerini tam ve ekaiksiz okuyun o zaman sizin anladiginizin tam tersi bir anlam ciktiginiz gorursunuz.

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 21 Şubat 2016 Pazar 13:56

Izmir in arazilerine Izmir liye mezar yeri olarak bile vermeyen bir zihniyetle karsi karsiyayiz ,aslinda turkiye su anda tam bir Komunizm donemi yasiyor komunizm de de her sey sadece ve sadece merkezden belirlenir su anda ulkemiz adi kapitalist a ozunde komunist bir zihniyetle idare edilmektedir .yerelin hic soz hakki yok.

Yorumu oyla      11      5  
hali ortada 21 Şubat 2016 Pazar 12:57

Siz chp olarak hdp nin yanında siyaset yaparak millet vekillerin iz ben İran'dan yana olurum Hristiyan kimliğiyle Gurur duyuyorum derken vatani böyle yönetip mi millete sahip çıkacaksiniz

Yorumu oyla      11      5  
20 Şubat 2016 Cumartesi 23:45

Devlet bürokratlarının büyük bölümü vıcık vıcık siyasete bulaşmış durumda. Parti kanalıyla yükselenler yine ilk seçimde milletvekili adayı olabilmek için bu tür saçmalıklar yapabiliyor

Yorumu oyla      11      5  
Deniz 20 Şubat 2016 Cumartesi 17:32

Cenaze mız vardı mezarliklar mudurlugu personel çok iyi ve anlayışlı ama yer sorunundan dolayi bornova daki mezarliga Gomu yapamadik.başkan haklı.

Yorumu oyla      11      5  
anti kapitalist 20 Şubat 2016 Cumartesi 15:55

Son dönemde kendini siyasi arenada gösterme çabasında ki bürokratlar açıklama yarışına girdiler.Bir imzayla görevine atanan bu zatlar gücünü halktan alan seçilmiş siyasilerle siyaset yapabileceklerini düşünmekteler.İzmirin hizmetlerin sürekli önünü tıkayan bu zatlara gereken cevabı halkta zamanı gelince verecektir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta emeğin bayramı!
Konak Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan işçiler yeni yılda maaşlarına ...
Konak’ta çocuklar mutlu, anneler huzurlu!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta çocukların sıkılmadan vakit geçirdiği, ...
TOKİ Torbalı’yı pilot bölge seçti!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İzmir’de inşa edeceği yeni konutlar ...
 
Piriştina’dan engelleri kaldıran adama iyilik madalyası!
Örnek davranışı sebebiyle tüm ülkeye örnek olan Buca Belediyesi’nin temizlik ...
Bornova’da büyük spor zirvesi!
Bornova’da faaliyet gösteren 38 amatör futbol kulübünün yöneticileri +1 ...
Karşıyaka'da geri dönüşüm seferberliği
Çevre yatırımlarına öncelik veren Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Mahallesi'nde ...
 
Selanik’te İzmir günü: Başbakanlardan önce başkanlar buluştu!
Çipras’ın Başbakan Davutoğlu ile İzmir’de yapacağı zirve öncesinde Selanik ...
Defterdarlık'tan Kocaoğlu'na mezarlık yanıtı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun mezarlık yerleri tahsisi ...
Konaklılar ikinci baharlarını yaşıyor!
Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı Ziya, Zişan, Saadet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva