HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Aralık 2018 Çarşamba - 09:09

Kocaoğlu, İZBAN grevi için Ankara’da

Başkan Kocaoğlu, İZBAN’da sendikanın ilan ettiği grev günü olan 10 Aralık’a yaklaşılırken TCDD Genel Müdürlüğüne gitti. Sorunun çözümü için kolları sıvayan Kocaoğlu’nun ayrıca uzun süredir bekleyen çalışmalar noktasında da bilgi aldığı aktarıldı.

Kocaoğlu, İZBAN grevi için Ankara’da

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’ya gitti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun programı kapsamında bazı temaslarda bulunduğu öğrenildi.

Başkan Kocaoğlu TCDD ile sendika arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkandığı İZBAN’daki grev sorununu çözmek için harekete geçti. Kocaoğlu’nun ayrıca daha önceden bekleyen çalışmalar noktasında da TCDD Genel Müdürlüğü ile temas kurduğu belirtildi.

TCDD Genel Müdürlüğü ile Kocaoğlu'nun görüşmesinin ardından, kurum işçilerin örgütlü bulunduğu Demiryol-İş İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz'ün Ankara'ya çağrıldığı öğrenildi. Ervüz, "Görüşmeden ne çıkarsa çıksın biz üyelerin görüşüne başvurup onaya sunacağız. Diğer türlü sözleşmeyi bağlamamız mümkün değil" dedi.

Kocaoğlu’nun Ankara mesaisi kapsamında TED Üniversitesi’nde İzmir Modeli başlığı altında bir konuşma yapacağı aktarıldı.

 
DSİ ihale düğmesine bastı: 35 kalem arazi satılık!
 
Bornova’da ‘fiziki’ atak
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir modeli 6 Aralık 2018 Perşembe 01:32

İzmir modelinin TED üniversitesinde tanıtılıyor oluşu TCDD görüşmesinden daha önemli. TCDD görüşmesinden olumlu sonuç çıkması akpye bağlı. İzmir modelinin tanıtılması, kamuoyu desteği alması, diğer illerde de uygulanması bu ülkede yoksul bebelerin sür içmesi, üreticilerin eğitilmesi, örgütlenmesi, birlik, kooperatif kurması, ülkede üretimin artması, fiyat dalgalanmalarının önüne geçilmesi demek oluyor. Elbette dahası da var ama bu kadarı bile çok şeyi değiştirir bu ülkede! İzmir modelinde yer alan tüm üreticilere, emeği geçen tüm insanlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

Yorumu oyla      9      5  
sarı sendika 6 Aralık 2018 Perşembe 01:19

İşçi hakları vesaire demesin kimse, sapsarı sendikadan sendikal haklar nedeniyle grevi de kimse beklemesin! Genel başkanları Türk-İş başkanı aynı zamanda, grevin bitişi bir telefona bakar! Soru basit; sendikanın başka her hangi bir işyerinde grev yaptığı olmuş mu? Neden İzmir? Kendilerini belediye çalışanlarıyla kıyaslayacaklarına diğer TCDD işçileriyle kıyaslasınlar! Ayrıca dün işe gir, kıdemli belediye işçisinin maaşını iste! Bu mudur?

Yorumu oyla      9      5  
açıklama 6 Aralık 2018 Perşembe 01:08

Özel halk otobüsleri şahıslara ait! Belediyenin muhatabı ise kurulacak değil, kurulmuş ve halen çalışıyor olan birlik ve kooperatifler. Daha önceki ise Özfatura'nın torpillisi idi, Özfatura'yı kandırdılar, iflas ettiler! Şu anda ÖHOtobüslerinde indirim kartları geçmiyor, bunlarda geçecek, gittiğin kadar öde sistemi çalışacak.

Yorumu oyla      9      5  
Eşit Hizmet 5 Aralık 2018 Çarşamba 19:02

Merkez ilçelerdeki ESHOT otobüsleri ( Zarar ediyor ) de ulaşımdan çekilerek satılsın ; yıllardır şehir içi çalışan özel minibüsler belediye çatısı altında toplansın halktan yana ,adil ve düzenli bir toplu taşıma getirilsin !

Yorumu oyla      9      6  
2004 ‘den 2018 ‘ e 5 Aralık 2018 Çarşamba 16:34

İzmir’de 80 yıllardaki özel halk otobüs işletmeciliği de belediye çatısı altındaydı ! Yani İzmir Belediyesi denetimindeydi ! Ulaşımda Özel halk otobüsüğle taşımacılık adil ise Neden kaldırıldı ?

Yorumu oyla      9      6  
5 Aralık 2018 Çarşamba 13:53

İzmir Modeli adlı yorumcu. Sen ya hiç okumuyorsun ya da okuduğunu anlamıyorsun. 50-60 yıldır çalışan ve zaten var olan özel taşımacılar belediye çatısı altına alınıyor. Halktan yana, adil ve düzenli bir toplu taşıma getirilmesi için belediye fedakarlık yapıyor. Biraz aklını kullansan sen de anlarsın

Yorumu oyla      15      6  
İzmir Modeli 5 Aralık 2018 Çarşamba 10:45

İzmir modelinde 11 merkez İlçe dışındaki19 çevre ilçeden belediye araçlarının ( ESHOT Otobüsleri ) çekilerek ulaşımı birlik ve kooperatiflere devredip özel halk minibüscülüğü uygulamasına geçilmesine yani ulaşımda özelleştirme yapmak için 31 Mart 2019 seçimlerinin beklenmesi varmı ? CHP ulaşımın özelleşmesine karşı mı ? Değil mi ? Çevre ilçelerdeki vatandaş vergisini veriyor ! İzmir BB ödenen vergilerden payını alıyor ! Otobüsler kimin parasıyla alınıyor ? Merkeze metro, İzban ,vapur, tramvay, otobüs ile her türlü konfor ve üzerine tek bilet 90 dk aktarma var ! Taşraya bırak aktarma hakkını otobüs bile çok !

Yorumu oyla      11      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Demirağ: Engeller, dayanışma ile aşılır
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla ...
Seferihisar’a Türkiye’nin en 'özel' kampüsü
Seferihisar Belediyesi, Seferihisar Engelsiz Yaşam ve Çevre Derneği, Özel ...
Başkan Selvitopu’ndan muhalefete uyarı: Yalanla siyaset yapılmaz!
Karabağlar Belediyesi 2018 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. ...
 
Başkan Atila: Kentin ekonomisine de katkı sağlamaya çalışıyoruz
Bornova Belediyesi’nin MTK Tekstilciler Sitesi ile yaptığı işbirliği daha ...
Konak'ta 'Kelebeklerin Peşinde' kapalı gişe
Konak Belediyesi tarafından sahneye konulan ve 25 Kasım Kadına Şiddetle ...
Gaziemir'de hayata engel yok
Engellilere yönelik hayata geçirdiği özel projelerle sosyal ve ekonomik ...
 
Kelebek kızın hayali gerçeğe dönüşüyor
Kelebek hastalığıyla dünyaya gelen 11 yaşındaki Elfida Gündüz, Karşıyaka ...
Işıkkent’te 'Dost' buluşma
Bornova Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi Dost Market’ten yararlanan ...
Çiğli’de engelliler için eğlence
Çiğli Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelliler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva