HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Aralık 2018 Pazar - 10:59

Kocaoğlu gönlünden geçeni açıkladı: Biri var ama kellesini koparırlar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir adayının profili ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, “Bizde “efsane yaratmış” bir belediye başkanı yok. Elimizdeki belediye başkanları içinde bu işi sürükleyecek bir arkadaş var. Onun da olmasını ben istemem. Genç, ilk dönemi, henüz tam pişmemiş. Onun da kellesini erken koparırlar” dedi. Kocaoğlu’nun çizdiği bu tarifin Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olabileceği yorumlandı.

Kocaoğlu gönlünden geçeni açıkladı: Biri var ama kellesini koparırlar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk, Emin Çölaşan ve Emin Özgönül ile bir araya geldi.  Kocaoğlu yapılan sohbette 31 Mart 2019'daki yerel seçimde aday olmayacağını açıkladı. Ancak kulislerde Kocaoğlu'nun son anda yeniden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yapılabileceği konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara'ya giden CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun bu ziyareti de farklı yorumlara neden oldu.

Yaklaşık 14 yıldır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kocaoğlu, “Belediyenin parasını, şartlar ne olursa olsun kimseye yedirmem. Onun için de siyasetten menfaat bekleyen adamların hiçbiri beni sevmez. Sevmesin de” diyor. Sohbetimizde partisi CHP'ye önemli uyarılarda bulunuyor.

OLGUN ATİLA MI?
Ayrıca Başkan Kocaoğlu İzmir adayı profiline ilişkin de önemli detaylar anlattı. Kocaoğlu, “Bizde “efsane yaratmış” bir belediye başkanı yok. Elimizdeki belediye başkanları içinde bu işi sürükleyecek bir arkadaş var. Onun da olmasını ben istemem. Genç, ilk dönemi, henüz tam pişmemiş. Onun da kellesini erken koparırlar” dedi. Kocaoğlu’nun çizdiği bu tarifin Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olabileceği yorumlandı.

ALAATTİN YÜKSEL Mİ?
Aday profilinin deneyimli olması gerektiğini işaret eden Kocaoğlu,“CHP'nin de İzmir Büyükşehir Belediyesi için en az bu çıtada, bu kıratta bir aday göstermesi lazım. O zaman kimi aday göstereceksin? Partili birisini. Ortaya, milletvekilliği yapmış, kendini kanıtlamış, il başkanlığı görevinde bulunmuş, Parti Meclisi'nde, MYK'da çalışmış, kendini kabul ettirmiş bir profili koymanız lazım. 15 bin nüfuslu ilçe belediye başkanı, Nihat Zeybekci'nin karşısına çıkarılamaz. Çıkarılırsa hata olur” dedi. Kocaoğlu’nun bu sözlerle Büyükşehir aday aday Alaattin Yüksel’i işaret ettiği yorumlandı.

İşte Aziz Kocaoğlu'nun anlattıkları:

‘KARARIM DEĞİŞMEYECEK, ADAY DEĞİLİM'

– Belediye başkanı şehrin başkanıdır. Tabii ki siyasi partili. Partinin görevlerini de yapacak. Adam gibi çalışırsa partisini büyütür, saygınlığı da artar, partisine oy taşıyıp yüceltir. Partisinin yerelde iktidarını sürdürmesi için genelde de iktidarı için çalışır. Açıkçası şu anda yapılan siyaseti anlamıyorum da algılamıyorum da.

– Kişiliğim buna uygun değil. Devlete, millete, ülkeye, siyasete, partiye bakışım farklı. Ben, başkanlığı namusumla, şerefimle bıraktım. Aday olmadığımı ve olmayacağımı seçime 6 ay kala açıkladım. Bu saatten sonra kararım, fikrim değişmez.

‘YAPARLARSA HATA OLUR'
– AKP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Nihat Zeybekci'yi aday olarak açıkladı. Nihat Zeybekci 2004 yılında Denizli'den, ben İzmir'den adaydım. 2009'daki seçimde ikimiz de seçildik. Zeybekci, başkanlıktan istifa edip milletvekili, sonrasında da bakan oldu. Yani, çıtası yükseldi.

– CHP'nin de İzmir Büyükşehir Belediyesi için en az bu çıtada, bu kıratta bir aday göstermesi lazım. O zaman kimi aday göstereceksin? Partili birisini. Ortaya, milletvekilliği yapmış, kendini kanıtlamış, il başkanlığı görevinde bulunmuş, Parti Meclisi'nde, MYK'da çalışmış, kendini kabul ettirmiş bir profili koymanız lazım. 15 bin nüfuslu ilçe belediye başkanı, Nihat Zeybekci'nin karşısına çıkarılamaz. Çıkarılırsa hata olur.

– Bazıları İzmir'de seçimi kazanmayı “Çantada keklik” gibi görüyor. Hiçbir şey çantada keklik değil. Siyasette böyle bir kural var: Adayın ağzından çıkacak bir laf, seçimi kazandırır da kaybettirir de… Söylemlere çok dikkat edilmeli.

– Aday arkadaşa önerim: İstanbul'da Binali Bey'le, İzmir'de Nihat Zeybekci'yle, Ankara'da Mehmet Özhaseki ile uğraşmayın. Aday olan arkadaş oturup İstanbul'da 5 sene sonra ne olacağını, İstanbul ekonomisini, sektörlerin ne tarafa evrileceğini, trafiği alt-üst olmuş kentin 10 sene sonra nasıl olacağını belirleyip, çözümünü, projesini kapı kapı dolaşıp anlatmalı. “Ben sizin ekmeğinizi büyütmek için geldim. Lokmanızı büyütmek için geldim” demeli.

ADAYLARA TAVSİYE
– Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğum dönemde hiçbir yere resmimi astırmadım. Sadece bir yerde kaçak olmuş. Binali Bey'le yarıştığım dönemde adını ağzıma almadım. Siyasette “Dedim, dedi” kadar tehlikeli bir şey yok. Bütün adaylar bunlara dikkat etmeli.

‘BU İŞİ YAPACAK BİR ARKADAŞ VAR AMA ONUN DA KELLESİNİ ERKEN KOPARIRLAR'
– Bizde “efsane yaratmış” bir belediye başkanı yok. Elimizdeki belediye başkanları içinde bu işi sürükleyecek bir arkadaş var. Onun da olmasını ben istemem. Genç, ilk dönemi, henüz tam pişmemiş. Onun da kellesini erken koparırlar.

– İzmir'de 30 belediye başkanı ve bir büyükşehir belediye başkanı seçilecek. Adaylar kim olursa olsun partimiz için her yere gider, her kapıyı açarım. Bazı kritik ilçelerimiz var. Oralara kapı kapı gitmemiz, yoğun şekilde çalışmamız gerekir. Aday arkadaşlar bunu bilmeli.

– Büyükşehir belediye başkan adayıyla benim birlikte gezmem söz konusu olamaz. Ben gezerim de, bütün teveccüh bana gelir. Başkan adayı ikinci plana düşer. O yüzden, bu çalışmamı yalnız yapmak zorundayım.

YEREL SEÇİMDE CANLA BAŞLA ÇALIŞMAK BOYNUMUN BORCU
– Aday olmadığımı açıkladıktan sonra köy köy, ilçe ilçe dolaşıp teşekkür turları kapsamında mini mitingler yapıyorum. Biz, belediyecilikte “İzmir modeli” yarattık.

– 2030 yılına kadar stratejik planlar hazırladık. Yarımadanın nasıl kalkınacağının kitabını yaptık. 171 bin hektar alanı nasıl kalkındırırız diye araştırma yaptık. Bunu karşılıklı konuşarak, köylüyü, kentliyi, pazarcıyı, kekik toplayanı, keçi besleyeni hepsi için model geliştirdik.

– İzmir modelinin özü yerelden kalkınmaya dayanıyor. Yerel yönetimin kendi insanını, kentini, beldesini, köyünü kalkındırmaya dayanıyor. Bu bir reçete değil, şablon. Koyun, keçi dağıtmışım; bal paketleme tesisi kurmuşum; cep telefonuyla çiftçiye her gün hava durumunu bildirmişim; ne zaman ne yapması gerektiğini duyurmuşum.

– Halkın istekleri üzerinde önemle durulmalı. Şimdi birçok köyde 200 kişilik prefabrik camiler yaptırıyorum. Halk bunu istiyorsa, onu da yapacaksın. İzmir'de raylı sistem, vapur, otobüs bizim. Özel halk otobüsü yok. Sadece belli hatlarda minibüs çalışıyor.

– İzmir, anormal bir aday çıkarılmazsa kaybedilmez. Ama zor bir seçim olacak. 2019 yerel seçiminde canla başla çalışmak benim boynumun borcu. İğnenin deliğinden gireceğim, seçimi kazanmak için çalışacağım. Şimdi de her cumartesi açılış yapıyorum, temel atıyorum. Çalışacağız, başka çaremiz yok.

 
Küstah sözlere Türkiye'den çok sert cevap!
 
Karşıyaka’nın Filizleri ‘çığ’ gibi büyüyor!
YORUMLAR
Toplam 43 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı 24 Aralık 2018 Pazartesi 01:06

Olgun başkana çamur atanlar,önce kendilerine baksın,kim kimi kıbrısa göndermiş.Nedir bu olgun çekememezliği adam başarılımkardeşim yiğidi öldür hakkını yeme..genç dinamik çalışkan.Aziz başkan olmayacaksa olgun olmalı büyükşehirde,sizin yok tavla yok pul dediğiniz yerlerde sizi zar gibi yuvarlar.OLGUN ATİLA ADAMM ADAMM

Yorumu oyla      10      6  
Kovri faka 24 Aralık 2018 Pazartesi 00:02

Aziz bu adamı sen zamanında Kıbrısa mimar olsun diye gönderdin ama burada kaldı siyasetçi oldu tavla öğrettin satranç bilmediğin için öğretemedin keşke ona bir Arçelik veya hyundai bayisi açsaydın yazık oldu kankanın evladına şimdi kelle koltukta

Yorumu oyla      13      8  
haklı 23 Aralık 2018 Pazar 23:25

Aziz başkan doğru söylüyor, bildiği için söylüyor! Hiç aklınıza geldi mi, Aziz Başkan gibi köyde, kentte sevilen bir başkanları olsaydı AKPnin, partisi de, cumhurbaşkanı da nasıl itibar ederlerdi? İzmir'in başardıklarını CHP merkezi dışında herkes, havuz medyası dahil biliyor, CHP merkezi zoraki konuşuyor! Neden sizce? Şimdi anladınız mı Aziz başkanın partisi içindeki düşmanlarını? Nankör insan çok, özellikle de partisi içinde! 8 ilçe kaybını aday gösterilmeyenlerin ihanetinde arayacağına başkanda arayan .alaklar bile var!

Yorumu oyla      11      8  
Semih gungoren 23 Aralık 2018 Pazar 21:25

Tek bir kisi farkli isimlerde yorum yazmişyazik cok yazik 8 ilce kaybettirfin aziz biraz utan ve cekil torunlarinla ugras

Yorumu oyla      16      14  
ahmet 23 Aralık 2018 Pazar 20:59

gene şekeri yükselmiş başkanın..tavla arkadaşının oğlunu veliaht yapmış..

Yorumu oyla      16      13  
Hedef Büyük 23 Aralık 2018 Pazar 19:52

Yaparsa bu işi Olgun Atila yapar.Mega Kentin Mega Başkanı olur.

Yorumu oyla      14      9  
İzmirli 23 Aralık 2018 Pazar 19:31

Biz kefiliz Olgun Atila’ya !

Yorumu oyla      14      10  
Başarır 23 Aralık 2018 Pazar 19:04

Sayın Aziz Kocaoğlu ; Olgun Atila sizden daha iyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacaktır. Buna emin olabilirsiniz ! Toplu ulaşımda sizin yaptığınız merkez ilçe, çevre ilçe ayrımcılığına ( 90 dk aktarma hk. konusunda ) son verecektir . Ayrıca çevre ilçelerden Eshot otobüslerini çekerek ulaşımı birlik ve kooperatiflete devretme. ( özel halk minibüscülüğü ) projenizi de gündemden kaldıracaktır ! Çünkü Olgun Atila Bornova, Güzelbahçe, Çiğli, Gaziemir’de ne varsa ; Urla, Ödemiş ,Torbalı , Dikili ‘de aynısının olmasını ister ! Yeterki siz gölge etmeyin ! “” Biri var kellesini koparırlar “ ifadesi ne demek ? Vatandaş olarak biz kime , niye oy veriyoruz ? Siyaset halka hizmet aracıdır !

Yorumu oyla      12      9  
CHP li 23 Aralık 2018 Pazar 18:43

Olgunun şakşakçıları buraya gelmiş!! Tunç bey gelecek dertler bitecek!

Yorumu oyla      13      12  
Mustafa Narin 23 Aralık 2018 Pazar 18:42

Of bıkmadınız mı aynı kalemden çıkma yorumlar yazmaya, kimse yemiyor bunları. Bırakın bu sahte hareketleri, Ankara sizin yazdıklarınıza bakmıyor kardeşim.

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçinin ürünleri Bornova adıyla marka oldu
Yerelde Kalkınma ilkesiyle tarımsal üretimin kalitesini ve çiftçinin gelirini ...
Sokak hayvanlarına Belediye şefkati
Bornova Belediyesi, sokak hayvanlarının en büyük koruyucusu oldu. Hasta ...
Kocaoğlu'ndan sendikaya salvo: Niye başka yerlerde grev yapmıyorlar da İzmir'de yapıyorlar?
ODTÜ Mezunlar Derneği’nin Ankara’daki söyleşisinde konuşan Başkan Aziz ...
 
İzmir'de en uzun gecede arabalı sinema keyfi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yılın en uzun gecesinde "arabalı sinema" ...
Kocaoğlu’ndan ittifak çıkışı: Koskoca CHP ben şu ilde seçime girmiyorum diyemez!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ülkedeki ittifaklar gündemi üzerinden, ...
İnciraltı’nda işler arap saçına döndü: İşte o karar
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın “planlama yetkisi bize ...
 
Karşıyaka’da çevre bilinci yaygınlaşıyor
Karşıyaka Belediyesi, çevreyi korumak ve zararlı atıkların doğaya olumsuz ...
Başkan Selvitopu: Bizim önceliğimiz kadınlardır
İlçede kadınlara yönelik çalışmalarla beğeni toplayan Karabağlar Belediye ...
Buca'da üretici ve tüketici buluştu
Üreticiye her alanda destekleyen Buca Belediyesi, Buca Kent Konseyi işbirliğiyle ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva