HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2016 Salı - 09:25

Kocaoğlu dönüşümde kırmızı çizgileri açıkladı!

Kentsel dönüşümde ilk inşaat ihalesine çok yakında Uzundere’de başlayacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, uzlaşma görüşmelerinin yapıldığı Ege Mahallesi’nde de “asla vazgeçmeyecekleri” temel prensipleri açıkladı.

Kocaoğlu dönüşümde kırmızı çizgileri açıkladı!

“Yerinde dönüşümde” ilk örnek olarak Uzundere 1. Bölge 1. Etap’ta kat karşılığı inşaat yapımı ihalesi için tüm hazırlıklarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da kentin farklı bölgelerindeki uzlaşma çalışmalarını sürdürüyor.

Ege Mahallesi Muhtarı Kemal Ersum’un girişimleri ve kentsel dönüşüm konusundaki bilgilendirme isteği üzerine Ege Mahallesi’ne giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kentsel Dönüşüm projesini bölge halkıyla bir kez daha paylaştı ve vatandaşların kafasındaki soru işaretlerine açıklık getirdi. Başkan Kocaoğlu’na ziyaretinde, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı  Suphi Şahin de eşlik etti.  



Konuşmasına İzmir’de uyguladıkları kentsel dönüşüm projeleri hakkında kısa bir bilgilendirme ile başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şu anda Ege Mahallesi’nden başka 5 yerde daha çalıştıklarını, Uzundere’de mahalle sakinleri ile uzlaşıp çok yakında ihaleye çıkacak ve inşaata başlayacak duruma geldiklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm ile ilgili düşüncelerini şöyle özetledi: “Burada yaşayan mal sahibi hakkını, yani tapusunun karşılığını alacak.  Bunda bir problem yok! Ama biz Büyükşehir Belediyesi olarak kiracıların da Ege Mahallesi’ndeki hayatlarını sürdürmesini istiyoruz. Bunun için bir çalışma yaptık. Benim yasal olarak kiracıya gayrimenkul verme yetkim bulunmuyor. Sadece kiraya verme yetkim var. Ben de bütün plan projeyi kiraların çok cüzi olması üzerine yaptım. Ege Mahallesi’nde yaşayan ve bu  muhitte iş yapan insanlarımızı eğer buradan çıkartırsak, hepinizin sıkıntı çekeceği bir gerçek. Şehrin herhangi bir köşesinde, size burada vereceğim evden 5 misli büyüğünü versem, orada yaşayamazsınız, geçinemezsiniz. Bunu hepimiz biliyoruz. Bizim kentsel dönüşüm anlayışımızda 3 prensibimiz var: Bir, kentsel dönüşümde vatandaşı yerinden etmeyeceksin. İki,  belediye de bundan para kazansın demeyeceksin. Üç, hakkaniyetli olacaksın. Kiracının da mal sahibinin de burada yaşaması için yerinde gerekli düzenlemeyi, gerekli projeleri yapacaksın. Bizim görüşümüz, düşüncemiz bu.”

Dönüşüm gönülle, rızayla olur…
Ege Mahallesi dönüşümü için toplantılar yapılarak esasların bir çok kez anlatıldığını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Bugün de tekrarlıyorum. Kentsel dönüşüm işi, gönülle olacak bir iş. Eğer burada oturan ev sahibinin, kiracının rızası yoksa, bu iş olmaz. Biz ‘çarpık yapılaşma, depreme dayanıksız, riskli yapı’ diye rapor alıp ondan sonra iki ay içerisinde vatandaşların evlerini yıkma yoluna gitmeyiz. Ben belediye başkanlığı yaptığım sürece böyle bir yöntemi uygulamayacağım.  Kimseyi evinden, ocağından koparıp mağdur etmeyeceğim.  Zaten bize de bu görevi, belediye başkanlığını ‘onun malını al, bunun malını al’ diye vermediler. ‘Vatandaşların durumunu ne kadar iyileştirebilirsen iyileştir, ne kadar hizmet edebilirsen et, elinden gelen gayreti göster’ diye görev verdiler. Ben de bunun için çalışıyorum. Burada insanlar yaşayacak. Yeşil alan ayrılacak.  Çeşitli spor tesisleri olacak. Gönül rızası ile anlaşmayı imzalıyorsanız biz bu işi yapacağız. Zorlama ile bir şey olmaz.  Onun hayrı olmaz.  Ben bunu yapmaya, para harcamaya hazırım. İstiyorsanız yapacağız. İstemiyorsanız da gidip isteyen yerde yapacağız.”

 
İzmir’in ulaşım tarihi bu sergide
 
Karşıyakalılar ‘şeker’e karşı bilinçleniyor
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İş gönül rızasına kaldıysa... 23 Şubat 2016 Salı 18:49

Bu işin içinde biri olarak söylüyorum bu iş gönül rızasıyla olması mümkün değil 2 kardeşi razı edemiyoruz bu işler öyle kolay değil insanların istekleri bitmiyor bana daha büyük ev yap,bana para ver kardeşimin haberi olmasın diyen insanlarımız varken o kadar insanın gönül rızası çok zor alınır korkarım izmirin kentsel döünüşümü zorunlu olacak Allah korusun ama depremle..ve o zaman herşey için çok geç olacak..

Yorumu oyla      11      5  
23 Şubat 2016 Salı 17:00

peki büyük bir deprem olursa ne olacak izmir'in hali , bu dönüşüm işi vatandaşın keyfine kalırsa 1000 yılda bitmez

Yorumu oyla      11      5  
23 Şubat 2016 Salı 16:21

Yıl 2019 olacak ancak kentsel dönüşümde ilerleme ne yazık ki olamayacak! Hala daha 5 bölgede çalışma yapıyoruz , bu yasayla olmaz denilecek ... 3 sene sonra görüşür. ☺

Yorumu oyla      11      5  
alsancaklı 23 Şubat 2016 Salı 16:06

Peki sn. başkanım izmirli olarak bizimde o çarpık yapılaşmanın devam etmesine rızamız yok, izmirli olarak düzgün bir kentte yaşamak istiyoruz. Çıkın izbanla havaalanından alsacağa kadar düzgün bir yer yok, turist izbana binince ne düşünür izmir için sizce ?? Kentsel dönüşüm keyfe keder değildir, tüm kent için gereklidir.

Yorumu oyla      11      5  
İZMİR^Lİ 23 Şubat 2016 Salı 13:17

İşim gereği ülkemizin her köşesini geziyorum.Gidin Ankara,kayseri,Konya,G.Antep,Tokat hatta K.Mraş'a bakın şehirdeki kentsel dönüşüm neredeyse bitmek üzere.Her taraf düzenli bir imar ve yemyeşil.Bakın nerelerle kıyaslıyorum artık.Sayın Kocaoğlu daha ufacık Ege mahallesinde bu işe başlayamadı bile.Sayın Kılıçdaroğlu gelin biraz şu İzmir'e sahip çıkın,adam gibi proje üretip sonuç odaklı çalışmalarını sağlayın.İnanın bana böyle giderse bir dahaki yerel seçimlerde İZMİR'i kaybedeceksiniz.Bu şekilde devam ederse inanın ben bile partim CHP'ye belediye seçimlerinde oy vermeyeceğim.Nasıl bu kadar duyarsız olabiliyorsunuz,anlayamıyorum.Rahmetli Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyorsunuz,yeter artık yeteerr.Ya bu işi hakkıyla yapın ya da lütfen asil bir hareketle İzmir'in yakasından düşün..

Yorumu oyla      11      5  
ercan 23 Şubat 2016 Salı 13:07

isim vermiyen arkadaş ankara örneğini vermiş.Yalnız verdiği örnek çok yanlış.Bir defa ankara belediyesi tek başına yapmadı bu durumu.Bütün devlet olanaklarıyla bu iş halledildi.Melih gökçek için her zaman devletin olananaklarının tümü seferber edilmiştir.Metro için bile onun için özel kanun çıkartılmıştır.Bunun izmir belediyesi için yapılması bırakın hayali,hayal ötesi bir şey.

Yorumu oyla      11      5  
23 Şubat 2016 Salı 12:37

Diğer büyükşehirler modern bir görünüme kavuşmaya başlamış, biz daha şehrin göbeğindeki gecekonduları yıkamıyoruz. Gecekondu, çarpık yapılaşma bu şehrin kaderi mi ? Ankara, Konya, Kayseri, Manisa gibi şehirlere bakıyorsun bir de İzmir' e ... Ankara 10 yılda çok yol aldı biz neredeyse yerinizde sayıyoruz. Gidin Ankara'ya inceleyin. Nasıl değiştiğine bakın.

Yorumu oyla      11      5  
tarafsız 23 Şubat 2016 Salı 11:42

işte demokrat düşüncenin farkı.Ama anlayana tabiki.Doğru düşünce eninde sonunda kazanacak.

Yorumu oyla      11      5  
Ado 23 Şubat 2016 Salı 11:28

Başkan bi vatandas olarak diyorumki niye ruhsat verdiginiz binalarda yeşil alan ve otapark yok eskiyi yık yerine aynısını hatta 1+1 bina yaparak bu şehre kötülük yaptığınızin farkindamisiniz

Yorumu oyla      11      5  
mert 23 Şubat 2016 Salı 11:28

Kentsel dönüşüm gönül rızası ile olur ??? bu söz kentsel dönüşümü başlamadan bitirir bence. Bizim insanımızın gönlünü etmek zordur başkanım. Adam hem para ister, hem ev ister, kapısının önüne da araba ister. Yarın bir deprem olursa ne olur onu da düşünmek ve ona göre konuşmak lazım.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in ulaşım tarihi bu sergide
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Şubat Perşembe günü açacağı “Kent ve Ulaşım ...
Ve Kiraz’daki krizde Başkanı konuştu: Maaşlarını düzenli olarak…
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, belediye işçilerinin maaş alamadığı ...
İzmir’in yeni ulaşım tarifesi: Hangi güzergah kaç para oldu?
Büyükşehir’in meclisten geçirerek yeniden belirlediği tarife ve güzergah ...
 
Konak'tan Kemeraltı'na çerez ve baharat denetimi
Konak Belediyesi, beslenme ve diyette önemli yere sahip olan, keyifli ...
Kiraz’da işçi krizine nokta koyan gece yarısı zirvesi!
Sendika ile başkan anlaştı, işçiler iş bırakma eyleminden vazgeçti. Yerel ...
Bornova yeni parklarla daha güzel!
Daha yeşil ve yaşanabilir bir kent hedefiyle çalışan Bornova Belediyesi, ...
 
Kocaoğlu’dan ‘Diyarbakır’ mesajı: Bu kez görev…
Beyaz Sivil İnisiyatif Grubu üyeleriyle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı ...
300 esnaf 'Karşıyaka'nın Filizleri' için tek yürek!
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve Türkiye’nin en önemli sosyal ...
Başkan Uyar'a yelken başarı ödülü
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar yelken sporuna yapmış olduğu katkılardan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva