HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Şubat 2016 Pazartesi - 10:07

Kocaoğlu’dan ‘Diyarbakır’ mesajı: Bu kez görev…

Beyaz Sivil İnisiyatif Grubu üyeleriyle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 2. Diyarbakır seferi talebi üzerine, “Bugün böyle bir girişimde bulunulacaksa, bunu siyasi partilerin il başkanları organize etmeli. Gidilecekse, 26 milletvekili, 31 belediye başkanı birlikte gitmeli” diye konuştu.

Kocaoğlu’dan ‘Diyarbakır’ mesajı: Bu kez görev…

Barış için bir araya gelen İzmir’deki 113 sivil toplum  kuruluşunun  oluşturduğu “ Beyaz Sivil İnisiyatif” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

- ÇIRAY'DAN DİYARBAKIR ÇIKIŞI: MUHATABI KİM OLACAK?... 

Yaklaşık bir ay önce oluşturulan inisiyatif adına konuşan dönem sözcüsü  Abdullah Cıstır, barış ortamına  en çok ihtiyaç duyulan bu süreçte, sosyal  sorumluluk  anlayışı ve vatandaşlık bilinciyle yola çıktıklarını söyledi. Kısa süre içinde kamuoyundan çok olumlu tepkiler aldıklarını ve bunun da  kendilerini cesaretlendirdiğini dile getiren Cıstır, bu sürece yerel  dinamikleri de dahil etmek için çalıştıklarını ifade etti. Cıstır, “Ortak kültürümüzü geliştirmek ve birlik-beraberlik içinde yaşayabilmek için; Kürdüyle, Alevisiyle, Romanıyla, Lazıyla, Balkanlısıyla çok  çeşitliliği  olan bir yapının birlikte karar alıp birlikte ilerleyebildiğini herkese gösterdik. Eğer biz böyle davranabiliyorsak, başta siyasi partilerimiz olmak üzere, ülkemizdeki çok farklı yapıların da karar alabileceğini düşündük ve ziyaretlerimize başladık. Siyasi partilerin temsilcilikleriyle görüştük. Bugün sizin yanınızdayız. Sizin iki yıl evvel Diyarbakır ile kardeşlik  bağlamında yaptığınız ziyaret ve barışa yaptığınız katkı çok anlamlıydı. Bu konuda yeni bir pozisyon almanızı bekliyoruz” dedi.

26 milletvekili, 31 belediye başkanı..
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Diyarbakır seyahatine kentin bütün sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve odalar birlikte, 196 kişilik çok kalabalık bir grubun katıldıklarını hatırlatarak şunları söyledi: “İzmir olarak güçlü bir şekilde gitmemiz, o dönemde gerçekten çok büyük ses getirmişti. Eğer yeni bir program olacaksa, ben bütün milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, siyasi parti il başkanlarımızın katılacağı bir gidiş olması gerektiğini düşünüyorum. 26 milletvekili, 31 belediye başkanı, yine odalarımız sivil toplum örgütlerimiz, siyasi partilerin il başkanları  ve kim barış isterse... Barış istemeyen varsa, çıksın söylesin. Memleket  için, kentim için, insanım için yararlı olduğuna inandığım her şeyde varım. O tarihte ‘Diğer  Büyükşehir Belediye Başkanları da  başka illere gitsin; bir kenetlenme olsun’ dedim ama  devamı gelmedi. Aslında bizim yaptığımız bir öncülüktü. Bu yol devam ettirilseydi, bugün her şey çok daha farklı bir boyutta olabilirdi. O olmadı, sekteye uğradı. Bugün böyle bir girişimde bulunulacaksa, bunu siyasi partilerin il başkanları organize etmeli. Sadece görünmek için, reklam olsun diye ben bu işleri yapmam.”

 
Pekdaş: Öldürmeyen darbe güçlendirir!
 
İzmir’deki PKK operasyonunda adliye mesaisi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir li 23 Şubat 2016 Salı 09:14

Boş işler bunlar.Güneydoğuda toprak reformu yapılmadığı,ağaların hakimiyetine son verilmediği sürece orada hiç bir şey düzelmez.Feodal yapı değişmediği sürece bu gitme gelme meseleleri sadece evciliğe benzer.Çözüm belli,Cumhuriyet değerlerine,demokrasiye sıkı sarıkmak,eğitime ve sosyal adalete önem vermek,yatırımcıyı ülkemize çekmek.Bütün mesele bu..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
300 esnaf 'Karşıyaka'nın Filizleri' için tek yürek!
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve Türkiye’nin en önemli sosyal ...
Başkan Uyar'a yelken başarı ödülü
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar yelken sporuna yapmış olduğu katkılardan ...
Buca'da can dostlara 5 yıldızlı merkez
Hayvanların yaşama haklarını korumak, onlara daha donanımlı tedavi ve ...
 
Menderes'de mahalleler arası turnuva
Menderes Belediyesi Mahalleler Arası Futbol Turnuvası coşkuyla başladı. ...
APİKAM’da Ege Zeybekleri konuşulacak
Kent tarihinin ve kültürü açısından önemli çalışmalara imza atan İzmir ...
İzmir'e 100 körüklü otobüs daha!
Büyükşehir Yasası'ndaki değişikliğin ardından 30 ilçenin tamamına ulaşım ...
 
Buca’da kaldırım işgaline izin yok
Son zamanlarda halk sağlığını korumak için başarılı operasyonlara imza ...
Kiraz Belediyesi işçileri iş bırakıyor!
AK Partili Kiraz Belediyesi’nde üç aydır maaş alamayan işçiler yarın sendika ...
Balçova ile Karayolları anlaştı: Üçkuyular'ın son günleri!
İzmir'in en büyük açık halk pazarlarından Üçkuyular Pazaryeri artık son haftalarını yaşıyor.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva