HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2012 Salı - 09:17

Kocaoğlu: Beni taraf olmaya mecbur ettiler

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, il kongresinde neden taraf olduğunu bu sözlerle açıkladı.

Kocaoğlu: Beni taraf olmaya mecbur ettiler

İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milliyet Ege’ye çarpıcı açıklamalarda bulunurken bu kez partisini konuştu. Başkan, yerel siyasetle ilgili görüşlerini aktarırken, CHP İzmir İl Kongresi’nde taraf olmaya kendini neden mecbur hissettiğini de anlattı… 

- Kocaoğlu dava öncesi içini döktü... tıklayınız...

İŞTE O RÖPORTAJ

Sayın Başkan CHP’ye geçmeden önce size kentsel dönüşümü de soralım. ‘Türkiye’de Hükümet’le örnek işbirliği gerçekleştiren tek belediyeyiz’ diyerek körfezi ve İZBAN’ı gösterdiniz. Ancak bu işbirliği neden kentsel dönüşümde olmuyor?
Onlar kentsel dönüşüme daha yeni adım atmaya hazırlanıyorlar ama biz çoktan 47 bin dönümü, yani 470 hektarı dönüşüm bölgesi olarak planladık. Bunun 10’da birine 400 hektarına çalışma yapmışız. Buralara 30 bin konut yapılacak. Ancak nedense olur vermiyorlar. Bizim herşeyimiz hazır. Sadece Bakanlar Kurulu’nun imzasını bekliyoruz. Oysa illa Bakanlık kendisi kentsel dönüşüm yapacak, bunu bir gösteriye dönüştüreceklerse daha 10 kat yer var. Üstelik bu dönüşüm projelerini biz yapmayacağız, sektör yapacak. Bölüm bölüm ihaleye çıkacağız. İzmir’e hizmet yapıyoruz denirken, İzmir’de hizmetin önünü kesiyorlar. Böyle bir anlayış olur mu?

Sayın Başkan CHP’ye, yerel siyasete gelelim. İlçelerle ilişkileriniz düzeldi mi?
Hiçbir belediye başkanıyla problemim olmaz. Ben hepsiyle, hangi partiden olursa olsun geçinmek, beraber iş yapmak, hizmet etmek zorundayım. Bizim karşılıklı ters gelen düşüncelerimiz olabilir, hepimiz insanız. Bazı kişilere göre doğrular, öncelikler değişebilir. Ancak onlar işin teferruatıdır.
Ana ilkede beraber çalışmak vardır. İki yıl daha hiçbir mazeret üretmeksizin diyaloglarımızı sürdüreceğiz. 
 
Yeni gerçekleşen İl Kongresi’nde neden bu kadar açık taraf oldunuz, bu büyük risk değil miydi ?
Hayat dediğiniz risktir zaten. Eğer yaptığınızın doğru olduna inanıyorsanız o riski alacaksınız. 
Ben son ana kadar hiçbir ilçe kongresine müdahil olmadım. Karışırsam karışırım saklamaya gerek yok. Sonuçta ben karışmasaydım da delege yine karar verecekti. Burada beni esas tetikleyen ve taraf yapan şu: hem 2007 seçiminde hem de 2011 seçiminde, yerli adaylardan ‘arkamızda durmadınız’ diye çok büyük eleştiriler aldık. Bu eleştirileri yapanların içerisinde aday olamayan çok başarılı isimler vardı, hem de bu eleştiriyi yapan arkadaşların belirli kısmı, İl Kongresi seçimlerinde İzmir’le alakası olmayan çocuğun arkasında duranlardı.
 
İthal milletvekili adaylarına karşı çıkmazsan, daha sonra sana ‘İthal İl Başkanı’ getirir önüne koyarlar. İzmir için buna karşı durmak zorundasın bu bir kırılma noktasıydı ondan dolayı taraf oldum. İzmir’de, partiye emek vermiş, kentin ruhunu tabanı tanıyan hiç kimse yok mu ki, ithal bir aday getirilecek ? Buna izin verseydim bundan sonraki seçimlerde ‘ithal adaylara’ nasıl itiraz ederdik?

AKP İLE ARADAKİ FARK KAPANMAZ
 
Hükümetin ortaya koyduğu projelerle AKP’nin İzmir’de oyunun yükseldiğine inanıyor musunuz?
Hayır, oylarının yükseldiğine inanmıyorum. Ama bildiğiniz gibi seçmende siyasette büyük bir değişim var. Bugün dev partilerin zayıflamasından dolayı vatandaşların tercihlerinde bir değişim söz konusu o nedenle yüzde 1-2 oynamalar hep olacaktır. Onun dışında İzmir’de CHP’nin zayıflaması gibi bir şey söz konusu değildir. AKP’de de 1-2 puanlık artışlar azalmalar olabilir. Ancak İzmir’de bir oy patlaması yaratacak bir neden yoktur. İzmir farklı bir kenttir, samimiyetin, doğruların nerede olduğunu iyi bilir.
 
Yeni İl Başkanı Ali Engin sizden biraz farklı düşünüyor, bazı ilçelerde kaymalar olduğunu söyledi ve “Mavişehir’den artık çıkalım” dedi. Siz ne düşünüyorsunuz?
İl başkanlarımız genel siyasete baktıkları için farkı biraz genel seçime göre konuşurlar. Biz yerel yönetim olarak ve ben siyasette uzun yıllardan bu yana yerel seçim dinamiğiyle bakan birisi olarak, genel seçimin farklı olduğuna inanırım. Bunu yaşayarak çok gördüm. Bizim ölçümüz 2009’da belediye başkanlığında aldığımız 1 milyon 120 bin oydur. AKP’ninki de 590 bindir. Arada 500 bin fark var. Gerçeğimiz budur.

Aday olup olmama yönündeki tavrınızı biliyoruz, son altı ayda açıklayacağınızı söylüyorsunuz. Peki eğer aday olursanız, tahmini ne kadar oy alırsınız?
Bizim başarı çıtamız yüzde 56.7’nin üstüdür.
 
BİNALİ BEY GÜÇLÜ BİR ADAY OLUR
Önümüzdeki yerel seçimler için bir ara “Binali Bey aday olursa ben de olurum demiştiniz. Samimi olarak söyleyebilir misiniz, Sayın Bakan’ın aday olmasını bekliyor musunuz?
Samimi kanaatime göre Sayın Bakan İzmir’den aday olmayacaktır. Konuşmaları ve yaklaşımından ben böyle bir işaret almıyorum. Sayın Başbakan’ın da böyle bir talebi olacağına ihtimal vermiyorum. Ancak şunu da söyleyim eğer olursa, Binali Bey güçlü bir aday olur.
 
GELECEK DÖNEMDE 3 PROJE
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz?Kocaoğlu yerel seçimlerde gerçekleştirilen çalışmaların son aylarda kendini göstermesinin doğal olduğunu belirterek, “Birçok çalışmamız tamamlanmak üzere. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel seçimlerin ardından yapacağı üç büyük işi kalacaktır. Diğer konularda büyük stratejiler geliştirmeye gerek kalmıyor çünkü onlar rayına oturdu. Bana göre üç büyük çalışma ise körfez temizliği ve derinleştirme çalışmaları.
 
ZORLAR BİTİYOR
Yarımadanın sağlık turizmine açılması ve burada dünya çapında sağlık tesislerinin oluşturulması ile kentsel dönüşüm projeleri kentin önündeki 3 kapsamlı çalışma olacaktır. Özellikle altyapıya ve çevreye yaptığımız yatırımlarla İzmir Türkiye’nin en yaşanabilir şehri olma yolunda ilerliyor. Başlattığımız “Kıyıların tasarlanması ve şehir terasları projesi de yepyeni bir İzmir ‘i karşımıza çıkaracaktır. İzmir EXPO ve gerçekleştirilecek kentsel dönüşümlerin de katkısıyla düzenli büyüme yoluna girmiştir” diye konuştu.
 
30 BİN KONUT HÜKÜMETTEN ONAY BEKLİYOR
Başkan Kocaoğlu, kentsel dönüşüm için 400 hektara hemen 30 bin konutluk projelerin hazır olduğunun altını çizdi. Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı kentsel dönüşüm projeleri arasında Menemen, Bayındır ve Torbalı’da toplam 26.7 hektarlık alanda dönüşüm uygulanacak. Örnekköy projesi, 18 hektarlık alanda 1500 konutu kapsayacak. Ege Mahallesi Projesi de 7 hektarlık alanda uygulanacak ve 1000 konutu kapsayacak. Ballıkuyu projesi, 48 hektarlık alanda uygulanacak ve 5000 konutu kapsayacak. Aktepe ve Emrez projesi, 122 hektarlık alanda 6000 konutu kapsayacak. Uzundere ise 32 hektarlık alanda 4000 konutu kapsayacak. Cennetçeşme Projesi ise, 47.6 hektarlık alanda 3000 konutu kapsayacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nuretttin gelmez 4 Temmuz 2012 Çarşamba 17:24

KUCAKLASYDI ŞİMDİ HERKES AZİZ BEYİN TARAFINDA OLUR AZİZ BEY TARAF OLMAZDI.PARTİMİZ İZMİRDE SECİMİ KAYBEDERSE PARTİMİZİN SONU OLUR.BU EKİP VE KADROSUYLA AZİZ BEY İZMİRDE PARTİYİ ZORA SOKAR.PARTİMİZ YILMAZ BÜYÜKERŞENİ İKNA EDİP İZMİRDE GÖREVLENDİRMELİ VEYA İZMİRDE MUSTAFA DENİZLİYİ ADAYLIĞA HAZIRLAMALIDIR.TABİ ŞİMDİ ANTRENÖRÜN SİYASETLE NE İLGİSİ VAR DENİLECEK.İYİ BİR EKİP VE KADRO İLE HERKES BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPAR.TERZİ FİKRİ BUNA EN İYİ ÖRNEKTİR.

Yorumu oyla      11      5  
nuretttin gelmez 4 Temmuz 2012 Çarşamba 17:15

AZİZ BEY COCUK YAKIŞTIRMASIYLA SADECE BİR ADAYA DEĞİL AYNI ZAMANDA GENCLERİDE HAFİFE ALMIŞTIR.AYRICA AZİZ BEY BİLMELİDİRKİ BİLİMİN SİYASETİN MÜZİĞİN VE SANATTA EVRENSELLİK VARDIR.Bİ ZAHMET İSPANYA DA YUGOSLAVYADA YUNANİSTANDA DÜNYANIN CEŞİTLİ ÜLKELERİNDEN GELEN SOLCU LARN İC SAVAŞTA BERABER OLMALARINI VE FAŞİZME KARŞI MÜCADELESİNİ ARAŞTIRSIN.AVRUPADAKİ TÜRK MİLLETVEKİLLERİNİ İNCELESİN.AZİZ BEY GENCLERDEN VE PARTİLİLERDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR.AZİZ BEY TARAF OLABİLİR AMA İYİ BAŞKANLIK YAPSAYDI İZMİRİ

Yorumu oyla      11      5  
kadir taş 4 Temmuz 2012 Çarşamba 07:00

40 yaşındaki levent eyipişiren çocuksa 70 yaşındaki aziz bey DEDE dir.

Yorumu oyla      13      5  
HİYERARŞİ 3 Temmuz 2012 Salı 21:22

iLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI İLÇE BAŞKANLARI İLE MÜŞTEREK ÇAlışacakları için ilçe başkanları seçimine müdahil olmalarını doğal kabul ediyorsanız... Büyükşehir Belediye Başkanı ile il başkanı da müşterek çalışacaktır. O zaman bununda doğal karşılanması gerekmezmi ? birazcık mantığınızı zorlayın sayın eleştirmenler :)))

Yorumu oyla      14      8  
SEÇİM 3 Temmuz 2012 Salı 21:15

İLÇE KONGRELERİNE MÜDAHİL OLAN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARININ HAKKI VAR... İL KONGRESİNE MÜDAHİL OLAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYER BAŞKANIN HAKKI YOK. ÖYLEMİ..NE MANTIK SİZDE... ELEŞTİRECEKSENİZ HEPSİNİ ELEŞTİRMEYECEKSENİZ HİÇ BİRİNİ... SAYIN YORUMCULAR... NE ZAMAN ÇİFTE STANDARTTAN KURTULACAKSINIZ.

Yorumu oyla      14      9  
ulas hamsitava 3 Temmuz 2012 Salı 20:42

sen once sag partilerden alipda aile dostum diye meclis uyesi yaptiklarini soyle buyuk baskan. Kendi mahallende bile 1 oy farkla delege listesinde idin. Senin A takiminin cogu cizildi. Kurultay delegesi olamadilar. Sayin Baykal i ve Sayin Kilicdaroglu nu tehdit edip de istediklerini koparan sen degil misin. Buyuk baskan tek bir abiden yok Izmirde... Izmri seninle kayiptir. Eskisehir e arasira gidin gorun hizmet nasil olurmus. Asfalt ihalesiyimis. Aylardir yollar cukur. Koylere hizmete devam.

Yorumu oyla      15      6  
Bilal-İzmirli 3 Temmuz 2012 Salı 18:07

Kocaoğlu: Beni taraf olmaya mecbur ettiler....?? YA VAH VAH Sayın başkan bu da sizin Demokrasiden eşit yarıştan hiç bir şey anlamadığınızı gösterir...??? CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      17      6  
bornova 3 Temmuz 2012 Salı 16:49

yani arkadaşlarınızın arkasında durmuyor ,haltan sizden birşey istememeleri için kaçıyorsunuz ne etliye ne sütlüye dokunmadan siyaset yapmak bence hoş değil ,yani siz siyaset yapmayın daha iyi

Yorumu oyla      17      6  
bornova 3 Temmuz 2012 Salı 15:35

adelet isteyen aziz bey kerim özere adil davrandınmı sadece adalet senin içinmi

Yorumu oyla      15      6  
ahmet 3 Temmuz 2012 Salı 14:52

Aziz başkan Harmandalı halkına çektirmekte olduğu çöp rezaletini ne zaman bitireceğinden yine bahsetmemiş. Aslında yüzü olduğunu da sanmıyorum. Zira, kaç kez söylediyse hiç birinde beceremedi.Yalansa yalan desin! Orada insanlar bu 40 derece sıcaklarda bile kapı pencere açamıyor. Bir sürü insan astım başta olmak üzere ciddi rahatsızlıklar yaşıyor. Demekki sadece dürüstlük edebiyatı ile belediyecilik olmuyormuş. Verdiğimiz oya çok pişmanız.

Yorumu oyla      25      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit Besen'in İzmir'de artık bir nikah masası var!
Konak Belediyesi’nden Ümit Besen’i ve Ümit Besen şarkılarıyla büyüyen ...
Tartan’dan STK desteği
Türkiye’de ilk kez sivil toplum kuruluşlarına yönelik bir birim kurarak ...
Başkan Tartan ‘Kordon’u bakanlığa havale etti
Konak Belediye Başkanı Tartan, 1. Kordon'da gürültü yönetmeliğine uymadığı ...
 
Dönüşüm zamanı: 21 belediye yetkiyi aldı
Kentsel dönüşüm, İzmir'de önce Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bornova, ...
Buca Meclisi’nde 'EXPO Gezisi' tartışması
Buca Belediyesi tarafından, EXPO’nun tanıtımı amacıyla gerçekleştirilecek ...
Başkan Durak: Siyasi kararlar almıyoruz
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak belediyenin siyesi kararlar almadığını ...
 
Liman zirvesi: Kocaoğlu ile Demirtaş ne konuştu?
Kurvaziyer Limanı’nın projesindeki AVM tartışmalarının gölgesinde iki ...
Aliağa'da kabotaj coşkusu bir başka
1960’lı yıllarda bir balıkçı kasabasıyken, 2 binli yıllarda liman, iskele ...
Narlıdere'de '33 can' için yürüyüş
2 Temmuz 1993 yılında Sivas katliamının unutulmadığını unutulmayacağını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva