HABERLER>GÜNCEL
18 Eylül 2015 Cuma - 11:45

Kızı damadı tarafından öldürülen annenin torun mücadelesi

İzmir’in Buca İlçesi'nde öğretim görevlisi kızı 38 yaşındaki Serpil Erfındık, boşandığı eşi 36 yaşındaki Vedat Erfındık tarafından öldürülen Tülay Aksakal, olayın üzüntüsüyle söylediği "Ben torunumu istemiyorum, bana kızımı ve katil kocasını hatırlatıyor, yurda verilsin" sözü nedeniyle 3 yaşındaki torunu E.B.A.'nın velayet davasını kaybetti. Torunu E.B.A.'nın, babaannesinin yanında büyümesini kabul etmeyen Aksakal, son çare olarak Çocuk Hakları Sözleşmesi'ndeki, 'Çocuğun yüksek yararına aykırı' olduğu teziyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Kızı damadı tarafından öldürülen annenin torun mücadelesi

Olay, 15 Aralık 2013 tarihinde Buca'ya bağlı Kaynaklar'da meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğretim görevlisi Serpil Erfındık, 3 yıllık evliliğin ardından boşandığı eşi Vedat Atik tarafından 6 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetten sonra arkadaşının evinde yaklaşık bir hafta saklanan Vedat Atik, oğlu ve ailesini gördükten sonra teslim oldu. Oğlunu görmek için eski eşinin evine gittiğini, kucağına alıp sevdiği sırada altını kirlettiğini, temizlemesi için annesine verdiğinde ise, "Sen nasıl adamsın?" dediği için cinayeti işlediğini ileri süren Vedat Atik hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava henüz sonuçlanmadı.
 
VELAYET SAVAŞINI BABAANNE KAZANDI
Cinayetten sonra teslim olmadan önce ailesiyle görüşen Vedat Atik'in, oğlu E.B.A.'nın velayetinin alınmasını istemesi üzerine, annesi Gülli Abaylı dava açtı. Babaanne Gülli Abaylı'nın velayet talebinin ardından Serpil Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal da velayet başvurusunda bulundu. Babaanne bu başvurusunda, cinayetin hemen ardından Serpil Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal'ın, "Ben torunumu istemiyorum, bana kızımı ve katil kocasını hatırlatıyor. Yurda verilsin" sözlerini delil olarak mahkemeye sundu.
 
Babaanne ve anneannenin velayet mücadelesinde, belirlenen üç kişilik bilirkişi heyeti de raporlarında, E.B.A.'nın velayetinin, şu anda kaldığı babaannesi Gülli Abaylı'ya değil, anneanne Tülay Aksakal'a verilmesini istedi. Buna karşılık Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli uzman ise, anneanne Tülay Aksakal'ın torununun bir süre devlet korumasında kalmasını istemesi nedeniyle velayetin babaanne Gülli Abaylı'ya verilmesinin uygun olacağı yönünde rapor verdi. Her iki raporu da değerlendiren İzmir 13'ünci Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi, anneanne Tülay Aksakal'ın olayın üzüntüsüyle söylediği sözleri de dikkate alıp şu anda 3 yaşında olan E.B.A.'nın velayetinin, babaanne Gülli Abaylı'ya verilmesine karar verdi.
 
ANNEANNENİN SON UMUDU ANAYASA MAHKEMESİ
Karara tepki gösteren Serpil Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal'ın Yargıtay'a yaptığı başvuru, itiraz makamı olmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi. Bir üst mahkeme olan Asliye Hukuk Mahkemesi de kararı onadı. Torununun velayetini alma mücadelesinden vazgeçmeyen Tülay Aksakal'ın son umudu ise Anayasa Mahkemesi oldu. Tülay Aksakal, avukatı aracılığıyla, Çocuk Hakları Sözleşmesi'ndeki 'Çocuğun yüksek yararına aykırı' maddesini gerekçe gösterip Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Başvurunun önümüzdeki günlerde değerlendirileceği belirtildi. (dha)

 
Kılıçdaroğlu’nun İzmirli danışmanından sert mesaj: Bu fareleri…
 
Omurgasındaki kurşun 10 yıl sonra çıkarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yaşlı adam kurbanlık baktı evine dönemedi!
İzmir'in Buca İlçesi'nde, kurbanlık baktıktan sonra evine dönerken yol ...
Yeni ‘Aylan Kurdi’ trajedisi: Çeşme’de mülteci botu battı…
3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin can verdiği ve dünyayı sarsan Bodrum'daki ...
İzmir’den Başkent’e çıkarma: Teröre hayır, kardeşliğe evet
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin çağrısı üzerine Ankara Sıhhiye’de ...
 
Efemçukuru’nda kapasite artışına itiraz var!
İzmir’de tartışmalara neden olan Menderes Efemçukuru’ndaki altın madeninin ...
Flaş! Gülen hakkında 34 yıla kadar hapis istemi
"Tahşiyecilere kumpas" soruşturması tamamlandı. Savcılık iddianamesinde ...
Ankara’da dev miting: Tek bayrak, tek slogan!
Ankara bugün dev bir mitinge ev sahipliği yaptı. Terör olaylarını protesto ...
 
Skandal üstüne skandalı: Kaymakamlığı Valilik de yalanladı
Şehit ailesine acı haberin verilmesi sırasında yaşanan skandal görüntülerle ...
Flaş! Boydak CEO'su Mehmet Boydak serbest
Kayseri'de düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding ...
Rize'de Atatürk gidiyor, çay bardağı geliyor!
Rize'de, belediye tarafından Cumhuriyet Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva