HABERLER>GÜNCEL
21 Ekim 2015 Çarşamba - 08:30

Kırşehir'den korkunç ayrıntılar: Karakola 70 metre!

Kırşehir'de, aralarında HDP İl Binası ve Gül Kitabevi’nin de olduğu 4 işyerinin yakıldığı, 32 ev ve işyerinin hasar gördüğü saldırıya ilişkin CHP’nin hazırladığı raporda, devlet görevlilerinin bir dizi ihmal ve sorumsuzluğuna işaret edildi.

Kırşehir den korkunç ayrıntılar: Karakola 70 metre!

11 Eylül’de Kırşehir’e giderek Vali Necati Şentürk, esnaf ve mağdurlarla görüşen CHP Ankara milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir, hazırladıkları raporda şu tespitlere yer verdi:
8 Eylül’deki yürüyüş öncesi belediye araçlarından 3 kez anons yapılarak, halk ‘Şehitlere Saygı ve Teröre Lanet Yürüyüşü’ne çağrıldı. Olaylar saat 18.00-19.00’da başlayıp 6-7 saat sürdü. Başta yaklaşık bin kişi toplandı.

- Vali Şentürk’ün anlatımına göre, Ülkü Ocakları ile Osmanlı Ocakları’nın basın açıklaması yapacaklarına dair istihbarat alındı. Bu nedenle açıklama engellenmedi. Sadece HDP İl Binası önünde ‘her zamanki tedbirlerden olan’ sınırlı sayıdaki güvenlik mensubu tarafından önlem alındı.

- Türk bayrağı taşıyan ve bozkurt işaretleri yapan grup ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diye slogan attı. Kalabalık, sosyal medyanın da etkisiyle kısa sürede 5-6 bin kişiye ulaştı.

- Kalabalıkta ‘kimsenin tanımadığı ve şehre yabancı oldukları’ iddia edilen beyaz gömlekli kişiler, iddiaya göre ellerindeki adreslere protestocuları yönlendirerek, önceden belirlenmiş Kürt ve sol görüşlü vatandaşlara ait işyerlerini yakmaya teşvik etti. Bazı şahısların ellerinde önceden hazırlanmış benzin dolu pet şişeler gözlemlendi. Önce Gül Kitabevi yakıldı ve sonrasında “Burada işimiz bitti, sırada Çölpazarı var” sözleri duyuldu.

- ‘Beyaz gömleklilerin’ kim olduğu hakkında bilgi sahibi olunamadı. Ancak bunların ‘serseri takımından’ olduğu belirtildi. Bu kişilerden birinin 2 gün önceden arabasının üzerine örttüğü büyük Türk bayrağı ile ana cadde ve bulvarlarda dolaştığı, ırkçı içerikli küfür, hakaret ve söylemlerde bulunduğu, bir polis aracının kendisini sürekli uzaktan takip ettiği, müdahalede bulunmadığı ifade edildi.

- Çölpazarı adlı işyeri, Ahi Polis Karakolu’na 70 metre mesafede olmasına karşın hiçbir müdahalede bulunulmadığı için tamamen yakıldı.

- 22.00’de Vali Şentürk kalabalıkla birlikte TOMA’nın üstüne çıkarak İstiklal Marşı söyledi.

- Aynı şekilde birçok polisin göstericileri onaylayıcı ve teşvik edici davranışlar içinde olduğu belirlendi. Vali’nin ifadesine göre, zaten az sayıda olan güvenlik güçleri bazı bölgelerde saldırganlarla mağdurların arasına girmeye çalıştı.

- Vatandaşlar, 1 adet TOMA’nın var olduğunu belirtirken, saldırganlara müdahalede bulunulmadığı, bir dur ihtarı olmadığı, su sıkılmadığı, sadece eylemcileri serinletmek amacıyla havaya su sıkıldığı belirtildi.

- İtfaiye, Gül Kitabevi’ndeki yangını söndürmeye geç geldi. Yangının söndürülürken bir saldırgan itfaiye aracının hortumunu kesti ve söndürme işlemi, başlamadan bitti. Sadece Diyarbakır Tatlıcısı’na yapılan saldırıda polis tarafından gaz kullanıldı.

- Gece 24.00’e kadar eylemler devam etti. Kürt kökenlilerin 4 işyeri yakıldı, 32 ev ve işyeri ciddi hasarlar gördü. Yakılan işyerlerinden birinin şehit yakınına ait olduğu anlaşıldı.

- Olaylarda 2 vatandaş yaralandı, 3 gün sonra 20 civarında gözaltı yapıldı, bunlardan sadece 4’ü tutuklandı.

- Raporda “6-7 Eylül olayları ile Sivas ve Maraş katliamlarıyla benzerlikler bulunan olaylarda devlet görevlilerince eksiklik, ihmal ve kayıtsız tutumlar sergilenmiştir” denildi. Kırşehir Belediye Başkanı’nın konuşmasının taşkınlığa yol açtığı belirtildi.

 
50 bin mülteci Halep'ten çıktı Türkiye yolunda!
 
Gül'den AK Parti'yi sarsacak sözler: Bu pislik...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara saldırısına ilişkin yeni fotoğraflar yayınlandı
Ankara'daki canlı bomba saldırısını yapan Yunus Emre Alagöz ile kimliği ...
Dink cinayeti iddianamesinde sürpriz isim
Hrant Dink cinayeti soruşturmasında Emniyet istihbarat Daire Başkanı Engin ...
Bombacının aracıyla IŞİD'e büyük darbe!
Ankara'da, 102 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından, ...
 
Dehşet: 17 aylık bebek 7.kattan düştü
17 aylık Abdullah Efe Özkalay, 7'nci kattaki evin balkonunda kimsenin ...
Vali Toprak’tan ‘kırmızı plaka’ açıklaması: Gerekli talimatı verdim…
Osmanlı Ocakları Ege Bölge Başkanlığı aracının kırmızı plakayla görüntülenmesi ...
Baro Başkanı Elçi hakkında flaş karar
Bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle gözaltına alınan ...
 
Konak Kadın Meclisi'nde yeni yönetim sonrası ilk toplantı
Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi gönüllüleri, Başkan Aydan Ersezen ve ...
Müdürün göreve iade mücadelesi AİHM’e taşındı
İzmir’de, aynı eğitim kurumunda dört yılı dolduran okul müdürlerine yönelik ...
İzmir’deki gasp dehşetine 2 tutuklama
İzmir’e, üniversitede okuyan çocuğunu görmeye gelen Somalı işadamı A.T.'ye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva