HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Şubat 2016 Pazar - 14:46

Kiraz Belediyesi işçileri iş bırakıyor!

AK Partili Kiraz Belediyesi’nde üç aydır maaş alamayan işçiler yarın sendika önderliğinde iş bırakacak.

Kiraz Belediyesi işçileri iş bırakıyor!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Üç aydır maaşlarını alamayan AK Partili Kiraz Belediyesi’nin işçileri sendika önderliğinde iş bırakıyor.

Kiraz Belediyesi’nin BELMAR adlı şirketinde çalışan işçiler, taşeron firmaya geçirildi. Taşerona geçmeyen ve belediye şirketi BELMAR'da kalan işçilere ise üç aydır maaş ödenmiyor.

Destek hizmetleri, park ve bahçeler, fen işleri ve temizlik işleri gibi çeşitli birimlerde çalışan işçiler yarından itibaren sendika önderliğinde iş bırakacak.

Belediye İş Sendikası Kiraz Temsilcisi Hasan Babacan, taşeron şirkete geçmeyen 63 kişi olduklarını ve 3 aydır taşerona geçmeyi reddettikleri için maaş alamadıklarını belirterek yarından itibaren iş bırakacaklarını duyurdu.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yücel Özen, Kiraz Belediyesi’nin işçilerin maaşlarını ödemediğini AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile paylaştıklarını belirterek, Özhaseki’ye yüklendi.

‘TAŞERONA GEÇSEYDİNİZ MAAŞLARINIZI ALIRDINIZ’
Beledye İş Sendikası Kiraz Temsilcisi Hasan Babacan taşerona geçmedikleri için 3 aydır maaş ödenmediğini söyleyerek, “Başkan bize, kadro garantisi vermedi. ‘Taşerona geçeceksiniz, geçmezseniz maaşlarda sıkıntı olacak’ dedi. Biz taşerona geçmeyen 63 kişiyiz ve hiçbirimize 3 aydır maaş ödenmedi. Aralık ayında BELMAR işçilerinin maaşından kesilip taşeron işçilerin maaşı ödendi. Şirket sahibi ‘Taşerona geçseydiniz maaşlarınızı alırdınız’ diyor. İki arkadaşımız ihbarname gönderdi. Başkan hanım ‘göndermeseydiniz maaşınızı ödeyecektik’ dedi” ifadelerini kullandı.

İŞTEN ÇIKARMAKLA TEHDİT EDİYORLAR
Belediye İş Sendikası olarak eylem kararı aldıklarını ifade eden Babacan, işten çıkarmakla tehdit edildiklerini belirterek, “Beni sendika temsilcisi olduğum için izne göndermeyi teklif ettiler. Kabul etmedim, arkadaşlarımı yalnız bırakamam. Belediye İş Sendikası olarak eylem kararı aldık. İşten çıkarmakla tehdit ediyorlar. Eyleme katılırsanız işten çıkarırız diyorlar. Biz kararlıyız. Yarın iş bırakıyoruz. Ok yaydan çıktı, geri dönüşü yok” dedi.

KIRMIZI ÇİZGİ ANLATACAĞINA...
Kiraz Belediyesi’nin işçilerin maaşlarını ödemediğini AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile paylaştıklarını belirten CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yücel Özen, Özhaseki’ye yüklendi. Özen, “Onlara kardeş belediye getirdi, kırmızı çizgilerini anlattı. Seçim meydanlarında ‘İktidarı seç rahat et’ diyen AKP’liler aldıkları belediyede 3 aydır maaş ödeyemiyor. Özhaseki önce buna bakmalı, bunu sorgulamalı. CHP’den devraldıkları belediye, aynı belediye, aynı gelirler ve planlamadan uzak bir şekilde işçisinin maaşını ödeyemiyor. MHP’den seçilen belediye başkanı kendisine oy veren MHP’lileri terk edip AKP’ye geçmişti. Buna rağmen ücretlerini ödeyemeyen iflas etmiş bir belediyeye dönüştü. Kırmızı çizgi anlatacağına işçilerin maaş sorununu çözsün” ifadelerini kullandı.

‘SÜRGÜN’
Öte yandan taşeron firmaya geçmeyi reddeden işçilerin çalıştıkları birimlerden başka birimlere ve görevlere gönderildiği ifade edildi. Uygulamayı ‘sürgün’ olarak nitelendiren işçiler, taşerona geçmeyi reddettikleri için baskı gördüklerini belirtti. 

 
ABD'den flaş Suriye'de ateşkes açıklaması
 
Diyarbakır ve Şırnak'tan acı haber: 3 şehit!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Şubat 2016 Pazar 23:41

Kiraz halkı MHP'ye oy verip başkan seçmesine rağmen devamlı sandık diyen AKP halkın iradesini hiçe sayıp başkanı partisine transfer etti. O skandal yetmiyormuş gibi şimdi de bu olay.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova ile Karayolları anlaştı: Üçkuyular'ın son günleri!
İzmir'in en büyük açık halk pazarlarından Üçkuyular Pazaryeri artık son haftalarını yaşıyor.
Bornovalı çocukların tiyatro keyfi
Yakaköy ve Çiçekliköy’ün çocukları Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ...
Belediye işçilerinden Başkan Uyar'a teşekkür
Urla Belediyesi Park Bahçeler Birimi’nin emekçi işçileri Urla Belediye ...
 
Karabağlar'dan Hocalı'ya gönül bağı
Karabağlar Belediyesi, İzmir'de bir araya gelen çeşitli ülkelerdeki Azerbaycan ...
Belediyeden Nergiz'e müjdeli haber
Kentin merkezi noktalarını yenilemek ve modern görünüm kazandırmak için ...
Çoban ateşi Konak'ta yandı!
DİSK’e bağlı Dev Turizm-İş Sendikası Türkiye genelindeki ilk toplu iş ...
 
İzmir'de rangarenk Mart keyfi!
İzmir’de Mart ayı fuarlar, festivaller ve konserlerle çok renkli geçecek.
Kocaoğlu’ndan Defterdarlığa: Sayı saymasını bile bilmiyorlar!
Mezarlık tahsis tartışmasında Defterdarlık cephesinden yapılan açıklamaya ...
Konak’ta emeğin bayramı!
Konak Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan işçiler yeni yılda maaşlarına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva