HABERLER>POLİTİKA
19 Aralık 2017 Salı - 11:53

Kılıçdaroğlu topa tuttu, Soylu'dan yanıt geldi!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kendisi için 'Sen bittin' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için canlı yayında çok sert ifadeler kullandı ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin haksız yere görevden alındığını söyledi. Canlı yayın sürerken Soylu'dan açıklama geldi

Kılıçdaroğlu topa tuttu, Soylu dan yanıt geldi!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, NTV'de canlı yayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'sen bittin' sözlerine son derece sert bir yanıt verdi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Ben ona yanıt vermedim. Yanıt vermeye değmez çünkü. Ama grup başkanvekillerimiz ağzının payını verdi. İçişleri Bakanlığı'nda oturacak beni tehdit edecek. Ben de ona pabuç bırakacağım. Sen kimsin ki beni tehdit ediyorsun. Değmez bile. Sırf sarayın gözüne girmek ve koltuğunu sağlamlaştırmak işin bu yola başvuruyor. Belediye başkanımızı görevden alıyor. Bunların hepsinin hesabı yargı önünde sorulacak. Bir insan bulunduğu koltuğun hakkını vermeli. Yargı kararlarına rağmen birisini görevden alıyorsanız birilerinin talimatıyla bunu yapıyorsunuz demektir. Bir kişi çok sık parti değiştirirse, o kişinin kişiliği her zaman tartışma konusu olur. Özgür Özel gensoru tarihine kadar süre verdi. Açıklamaları yapacak. Düne kadar Fetullah Gülen’e övgüler düzen ve düne kadar Erdoğan hakkında ağza alınmayacak şeyler söyleyen biri nasıl olur da 180 derece dönüp içişleri bakanlığı koltuğuna oturur. Dün söylediğini bugün nasıl yalarsın? Bu tür inşaları siyasette muhatap almak da doğru değil. Bunla kendi çukurlarında debelenip durular.

ATAŞEHİR KONUSU
Kılıçdaroğlu, görevden alınan eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi için de şöyle konuştu: "Her belediye başkanı hakkında inceleme de yapılabilir, soruşturma da yapılabilir. Biz özel bir eleştiri getirmedik inceleme yaptılar diye. Hiç itirazımız yok. İçişleri Bakanı'nın saydığı unsurların tamamından belediye başkanı hakkında soruşturma açılmış ve takipsizlik kararı verilmiş. Her soruşturma yapılan belediye başkanı niye açığa alınır, o zaman hepsini açığa alsınlar. Yeniden soruşturabilirsiniz. Bir değil en az 4 konu orada var. Ben konuşmadan önce Battal Bey'e sordum, o da getirdi dosyayı teslim etti. Mahkeme kararları ve iddiaları tek tek koydu. Mahkeme kararı var, nasıl ikna olmayacağım. Siz Man Adası'nı tartışmadan uzak tutmak ve İçişleri Bakanı olarak koltuğunuzu sağlam tutmak için böyle bir olaya başvuruyorsunuz. Ben bizim belediye başkanlarımızın iyi görev yaptıklarını düşünüyorum. 1 belediyemize gelen müfettiş sayısı 100'ü geçti. Bir oda ayırın, bütün belgeleri verin dedim. İki mesaj verdim, bir, harcadığınız her kuruşun hesabını belde halkına vereceksiniz. İki, hiçbir ayrım yapmayacaksınız. Hatta size oy vermeyen varsa oraya daha fazla hizmet götürün. Yolsuzluk varsa bize söylesinler en çok biz gideriz yolsuzluğun üzerine.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN TWEET
Kılıçdaroğlu'nun canlı yayını sürerken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıkalamalara Twitter üzerinden tepki gösterdi. Soylu şunu yazdı: "Canlı yayında şu anda KK alenen ATAŞEHİR konusunda yalan söylüyor. “İddiaların hepsi açık söylüyorum hepsi mahkeme kararıyla takipsizlik verildi.”dedi. Eğer böyleyse ben istifa edeceğim. Değilse sen istifa edecekmisin???" (Hürriyet)

 
Karşıyaka’da iki özel söyleşi!
 
İzmir'de asayiş raporu: 1 haftada 311 kişi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den İYİ Parti değerlendirmesi
AK Parti'de, CHP’nin güçlü olduğu sahil kesimlerinde İYİ Parti’nin varlık ...
Dikili'yi karıştıran taciz tartışmasında İlçe Başkanı topta: İstifa et başkan!
CHP Dikili İlçe Başkanı Şener, Belediye Başkanı Tosun hakkında, “Ses kaydındaki ...
AK Parti'de iki il başkanlığına atama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, Burdur ve Kastamonu il başkanlıklarına ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’nin İzmir kaptanı kim olmalı?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’nin İzmir kaptanı kim olmalı?
CHP İzmir’de gündem 7 Ocak… Kılıçdaroğlu'yla görüştü, 'adayım' dedi!
PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüştü. Saygılı, ...
CHP İzmir’de Gümrükçü’nün yerine o isim geliyor!
Çiğli’deki kongrede örgütün yeni başkanı olan Utku Gümrükçü’nün mazbatasını ...
 
Erdoğan konuştu, Quaresma dikkatle dinledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Göçmenler Günü vesilesiyle ATO ...
CHP Buca’da Akdağ’dan radikal karar!
İlçe Başkanı Akdağ, Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi ve partili ...
CHP Karşıyaka’da devir teslim zamanı
İlçe Başkanı Yıldırım’ın görevine devam ettiği ve ilçe yönetim kurulunun ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva