HABERLER>POLİTİKA
23 Şubat 2016 Salı - 14:49

Kılıçdaroğlu: Teröriste taziye ülkeye ihanettir!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir HDP milletvekilinin Ankara saldırısı failinin çadırına taziye ziyareti yapmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu: Teröriste taziye ülkeye ihanettir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Artvin halkı boşuna kendi ormanına sahip çıkmıyor. herkes sahip çıkıyor. Kim sahip çıkmıyor milletin anasına küfür eden kişi. AK Parti ve kadroları da onun yanında. Havuz medyası Artvinlileri terörist ilan etti.

Ben bütün Artvinlileri değil terörist Türkiye'nin bir numaralı vatanseveri ilan ediyorum. Son bilirkişi raporu 50 bin 300 ağaç kesilecek diyor. Siz de nasıl ahlak var. Yerine yeni ağaç dikeceklermiş, canlıları da oraya taşıyabilecek misin?

Olay Artvin olayı olmanın önüne geçti. Biz bütün Artvinlileri kucaklıyoruz, onların yanındayız. Size her türlü desteği vermek namus borcumuzdur.

Parlamentoda önemli bir kanun görüşülecek. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu... AB standartlarına Türkiye'nin uymasından doğal bir şey yok. Şimdi bunlar bu kanuna dayanarak herkesi fişlemeye başlayacaklar. Batıda bu konuda sorumluluk üstlenen kurumların hepsi bağımsız. Batı'da standartlar ne ise o yapılmalı.

Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, kılık-kıyafet hepsi fişlenecek. Cinsel hayatımız, sağlığımız, genetik verilerimiz hepsi fişlenecek.

Bunların amacı AB'ye uyum sağlamak değil, AB'nin bazı kriterlerinden yola çıkarak, 78 milyonu fişlemek. Bu hatadan vazgeçin. Bu hatayı biz Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Anayasa Mahkemesi'nden sonra gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceğiz.

Böyle bir kriz dönemi II. Dünya Savaşı döneminde bile yaşanmadı. Bu krizin adı yönetim krizi, Türkiye Cumhuriyeti iyi yönetilmiyor. İflas eden bir yönetim var. Liyakat sistemi çökmüşse orada yönetim de çökmüştür. Devlette şube müdürü olmak için 4 yıllık üniversite bitirmiş olmak gerekiyor. Ama milletvekili ve bakan olmak için ilk okul mezunu olmak yetiyor.

ANKARA SALDIRISI
Ankara'nın göbeğinde bomba patlıyor, 29 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bu terörist 2 bin 850 kilometre yol katediyor. Kimse dokunmuyor. 43 ili geziyor. 22 kişiyle terör eylemiyle ilgili telefon konuşması yapıyor. Bu süre içerisinde hiçbir şey olmuyor. Sonra yıldırım hızıyla isim veriliyor, Suriyeli ve şu terör örgütüne bağlı diye.

Patlama oluyor Davutoğlu, "Patlama sesi duyduk inceleyeceğiz" diyor. İyi ki duymuşsun. Bir bakan da terör örgütü gerçekleştirdi diye bir duyum olduğunu  söylüyor. İçişleri Bakanı da saldırıyı kınıyor. İçişleri Bakanı'na bak. Sen kalkıp Twitter üzerinden lanetleyeceğine kim yapmış diye araştır bakalım. Sen o terör örgütünü kamuoyuyla paylaşmadığın için yardım ve yataklık yapıyorsun demektir.

Hükümet Sözcüsü patlamadan sonra basın toplantısı yapıyor. Bu terör örgütü orayı tesadüfen seçti diyor. Ne tesadüfü, bilinçli olarak gelip bombayı patlattı ve 29 insan öldü. Saldırganın kimliğini babasından öğrendik. DNA testiyle kesinleşti. Dışişleri'ne davet ettikleri  hiçbir büyükelçi dediklerine inanmadı. Bir ülkenin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı milletine doğruları söylemezse bu millete saygısızlıktır.

"TERÖRİSTE TAZİYE ÜLKEYE İHANETTİR"
Yanlışa her zaman yanlış dedik, diyeceğiz. Teröristin a'sı b'si olmaz. Bütün siyasi partiler aynı tutumu takınmalı. Teröristin taziye çadırına gitmek doğru değildir ve bu ülkeye ihanettir, asla kabul etmiyorum. Parlamentoya geleceksin, Türkiye Cumhuriyeti'nden aylık alacaksın, 'namusun ve şerefin üzerine' yemin edeceksin, sonra kalkacaksın teröristi ödüllendirir, terör eylemini özendirir gibi çadırına gideceksin. Kınıyoruz ve kabul etmiyoruz."

 
CHP İzmir’de yas: Geylani’ye veda…
 
EÜ'de kreş isyanı: Yüzde 60 zam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de yas: Geylani’ye veda…
Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Karabağlar Belediyesi ...
Erdoğan’dan Arınç’a taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ağabeyi vefat eden eski Meclis Başkanı Bülent ...
AK Parti İzmir'de gündem '2016 Eylem Planı'
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan koordinasyon toplantısının ana ...
 
Davutoğlu Cerratepe için randevu verdi
Başbakakan Ahmet Davutoğlu, Cerattepe ile ilgili Artvinlilerle görüşecek.
Davutoğlu: HDP açıklama yapmak zorunda
Başbakan Davutoğlu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun CHP olmadan da göreve ...
Abdullah Gül ‘kurucu listesi’nden çıkarıldı!
Aralarında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile AK Parti'nin ilk Dışişleri ...
 
CHP İzmir Silivri’de umut nöbetinde!
İl Yönetim Kurulu, ‘MİT TIR’ları’ haberi nedeniyle tutuklanan Dündar ve ...
Erdoğan: Terör örgütleri arasında fark yoktur
Somali Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 30 yıldır ...
Ve Akşener sahaya çıkıyor: İlk durak Denizli
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Perşembe günü Denizli’yi ziyaret edecek.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva