HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2023 Pazar - 02:08

Kılıçdaroğlu: Sadece iktidar değişikliği yetmez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoda "Artık aç gözlülüğün bittiği, kaynakların sadece küçük bir azınlığa değil tüm halkımıza ait olduğu yetkili bir düzeni getirmek zorundayız. Ve inanın bu sadece iktidar değişikliğinde olmaz. Daha büyük değişimler lazım bize. Zarar gören her değerimizi  bir bir tamir ederek çok güçlü bir değişim yaratmalıyız" dedi.,

Kılıçdaroğlu: Sadece iktidar değişikliği yetmez

Deprem bölgesine ikinci kez giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından video paylaşımına devam ediyor. Bölgeden izlenimlerini aktaran Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoda "Bugünü unutmayalım. Düşen yerde kalmasın. Mazlumun hakkı divanda kalmasın. Bu ülkenin yeni bir dirliği yeni bir düzene ihtiyacı var halkım" dedi. 

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Zor bir günün karanlık gecesinden derin bir kalp sızısı ile sesleniyorum size. Buralarda çok mücadele var çok. Zamana karşı canhıraş savaş veriyor insanlarımız. Emin olun, gerçekten de canhıraş savaş veriyor insanlarımız. Bir canı daha kurtarabilmek için tırnaklarını parçalayarak o enkaz yığınlarında yaşam tünelleri açıyorlar. Enkazın karanlığına bir damla ışık olabilmek için. Türkiye'nin evlatları, yüreklerini koymuş durumdalar. Allah, hepsinden razı olsun. Türkiye onları asla unutmayacaktır.

Çok can yitirdik halkım çok. Toprak elbet hepimizi zamanı geldiğinde basacak bağrına ama 'Allah sıralı ölüm versin' deriz ya, keşke öyle olsaydı. İçimiz acı dolu, yaprak döküyor her yanımız. Bir de enkazdan kurtulanlar var ki öldürücü soğukta sokaklarda can cana vermiş direniyorlar. Hala koordinasyon sağlanabilmiş değil. Çadır yok, tuvalet yok. Sizin de bildiğiniz şeyler işte.

Bu zifiri karanlık saatlerinde daha ne anlatayım ben size. Bu günü asla unutmayalım halkım. Düşen yerde kalmasın, mazlumun hakkı divana kalmasın. Bu ülkenin yeni bir dirliğe, bir düzene ihtiyacı var halkım. Hepimizin zihniyeti değişmek zorunda. Önümüzdeki yol çok uzun olacak. O yol çok engebeli, tırmanışımız çok dik olacak.

Öyle dedikleri gibi bir yılda falan gitmemiz gereken yere varamayız. Geçici çözümlerle idare edemeyeceğimiz bir noktaya geldik. En acısı da bizi biz yapan değerlerimiz zarar gördü halkım. Arsızlık, hırsızlık, rant kavgası, bencillik... Bunları derhal bitirmeliyiz. Bunlar, Türkiye'nin ruhunu kemirdi. Artık aç gözlülüğün bittiği, kaynakların sadece küçük bir azınlığa değil tüm halkımıza ait olduğu yetkili bir düzeni getirmek zorundayız. Ve inanın bu sadece iktidar değişikliğinde olmaz. Daha büyük değişimler lazım bize. Zarar gören her değerimizi  bir bir tamir ederek çok güçlü bir değişim yaratmalıyız.

Güçlü bir sosyal devleti, vatandaşı için var olduğunu hiç unutmayan bir devleti bu enkazın içinden çıkarıp, inşa etmek zorundayız. Bunu hep beraber yapacağız inşallah. Bir daha önlenebilir nedenlerden dolayı böylesi bir acı yaşamayalım, bu son olsun, bu son..."

 
Enkazdan bir kişi 140 saat sonra kurtarıldı
 
6 aylık hamile depremzede, enkazdan 136'ncı saatte kurtarıldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 12 Şubat 2023 Pazar 12:49

Zebani gibi tip. Gördükçe sinir oluyorum.

Yorumu oyla      5      5  
TC misafir 12 Şubat 2023 Pazar 12:19

Halkım, milletim gibi ifadelerden nefret ediyorum. Bu halk kimseye ait değil, kimsenin malı da değil. Siyasiler olarak kendinize gelin, ifadelerinize dikkat edin ciddi anlamda sıkıldık haddinizi bilin!

Yorumu oyla      7      5  
Vatandaş 12 Şubat 2023 Pazar 09:42

Iktidar değişikliği elbette ki yetmez,siyasî partiler yasası değişmediği sürece Ankara merkezli milletvekilleri ve belediye başkanları atama ile bu ülke yönetilmez,ayrıca partiler yasası ile bütün parti başkanlarının ve ekibinin tasfiye edilmesi gerekir,partinin başına gelenler gitmeyi bilmiyor ve kalmak için de her türlü dolaplar dönüyor,güya memleket sevdası için asla koltuk ve makam derdinde olmaları onları korumaları adına uğraşıyorlar,belediye başkanları,stk başkanları hepsi koltuk ve makamı bırakmayı bilmiyorlar,sayın genel başkan Kılıçdaroğlu, bu söylediklerinize malesef katılmıyoruz ve artık son on yılın parti liderleri başkanlığı bırakmalarını istiyoruz...

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avusturya ve Almanya ekipleri çalışmalara ara verdi... Soylu'dan 'iftira' çıkışı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya ve Avusturya’nın yardım çalışmalarına ...
'İHA ve SİHA'lar deprem bölgesinde sürekli faaliyette'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem bölgesinin acil ihtiyacı olan ...
İzmir'de CHP-AK Parti arasında 'ayrımcılık' tartışması!
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada AK Partili belediyelerin ...
 
'Kahramanmaraş'a 1000 TIR yardım geldi'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem felaketinin ardından Kahramanmaraş’a ...
'Meclis çalışmalarına 21 Şubat'a kadar ara verdik'
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Depremzedelere yardımcı olabilmek ...
Ümit Özdağ hakkında soruşturma başlatıldı
Bir kişinin hakkında yaptığı şikayet üzerine Ümit Özdağ hakkında soruşturma başlatıldı.
 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Elinden gelen tek şey hamaset!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Saray depremi koordine edemedi, ...
'Yüreği kara, zihni kara insanlar var'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Neymiş Hatay'da yabancılara konut satışlarına ...
Kılıçdaroğlu: Sakın okulları kapatmayın
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin üniversitelerin yaza kadar tatil ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O sinsi hastalık neden artıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva