HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2020 Çarşamba - 18:33

Kılıçdaroğlu'ndan '23 Nisan' mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yaşanan salgın hastalık nedeniyle evlerimizde karşılayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 100'üncü yaşına girmiş olmasının da coşkusuyla yüreklerimizde kutlanmaktadır" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan  23 Nisan  mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, gençlik yıllarından itibaren kurduğu 'demokrasi' düşünün 100 yıl önce hâkimiyeti kayıtsız şartsız millete devretmek üzere açılan TBMM ile gerçeğe dönüştüğüne vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu, ''Mustafa Kemal, 'Ben her kerameti Meclis'ten bekleyenlerdenim' der. Meclis'in sahip olduğu keramet ise şüphesiz 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesidir. Bu nedenledir ki Kurtuluş Savaşı'nı Mustafa Kemal'in liderliğinde ve dünyaya örnek olan bir dayanışmayla kazanan milletimizin özgürlük ve bağımsızlığa ulaşma kararlılığının merkezi TBMM'dir. Yurttaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeyen, hiç kimsenin bir diğerinden üstün olmadığı, her vatandaşının eşit haklara sahip olduğu genç Türkiye Cumhuriyeti'nin lideri Atatürk, bu kıymetli günü aynı zamanda çocuklara armağan etmiştir" ifadelerini kullandı.

'BAYRAM, YÜREKLERİMİZDE KUTLANACAKTIR'
Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün bu tercihinin ülkenin gelecek nesillere emanetinin de bir nişanesi olduğunu belirterek ''Unutulmamalıdır ki, milletin vekâletini taşıyan TBMM’nin asli görevi, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek, ülkemizin dünyada söz sahibi olmasını sağlamaktır. Bugün yetkileri törpülenen, işlevsiz hale getirilmek istenen TBMM, yurdumuza vurulmak istenen prangayı 100 yıl önce kırdığı gibi kıracak, 29 Ekim 2023’de kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında yeniden demokrasinin timsali olacaktır. Yaşanan salgın hastalık nedeniyle evlerimizde karşılayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM’nin 100'üncü yaşına girmiş olmasının da coşkusuyla yüreklerimizde kutlanmaktadır. İnanıyorum ki bu salgın günleri geçer geçmez coşkumuz yüreklerimizden sokaklara taşacak; Cumhuriyetimizin bugünkü mirasçıları, onu hak ettiği şekilde demokrasiyle taçlandıracaktır'' dedi. 

'BU GÜZEL ÜLKENİN GELECEĞİNİ İNŞA EDECEKSİNİZ'
Kılıçdaroğlu, çocuklara da seslenerek, "Sevgili çocuklar; sizler, bu güzel ülkenin geleceğini inşa edeceksiniz. Bu nedenle 100 yıl önce neler yaşandığını, Ulu Önder Atatürk’ün neden ilk iş olarak TBMM’yi açtığını iyi öğrenmelisiniz. Güzel Cumhuriyetimizin temel ilkesi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesidir. Bu aynı zamanda sizlere 'bağımsızlık' ve 'adalet' üzerine inşa edilmiş bir mirasın da temelidir. Bu mirası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesi ve onun da ilerisine taşıyacak olan sizlersiniz. Bu duygu ve düşüncelerle, dünya çocuklarıyla birlikte tüm çocuklarımızın ve milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere 23 Nisan 1920’de TBMM'nin açılışına yetişen 115 mebusu ve sonrasında çalışmalara katılan diğer mebuslarımızı rahmetle, saygıyla anıyorum. Kovid-19 salgınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum" dedi. (DHA)

 
CHP’li Polat’tan 23 Nisan mesajı
 
'Sağlık durumu müsait her milletvekili, 23 Nisan'da Meclis'te olmalı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat’tan 23 Nisan mesajı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, evde kalmanın çocukları ...
Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı: 100 yıldır olduğu gibi...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Başkan Sürekli'den 23 Nisan mesajı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
 
Yıldırım'dan İZTO toplantısında mesaj: Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacak
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Türkiye'nin, ...
CHP İzmir'den 'sosyal mesafeli' 100. yıl töreni
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
CHP'li Beko: 23 Nisan kutlu olsun
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını yayınladığı ...
 
AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Karatekin’den ‘koli’ tepkisi!
AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, Çiğli Belediyesi’nin koronavirüs ...
AK Parti’den Baro’nun etkinliğine tepki: Bu birliktelik İzmir’i yansıtmıyor!
İzmir Baro Başkanı Avukat Özkan Yücel’in, Halkların Demokratik Partisi ...
AK Partili Nasır'dan 23 Nisan mesajı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle AK Parti İzmir Milletvekili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva