HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2022 Salı - 13:07

Kılıçdaroğlu'na: Kendi açıklamalarına ters düşüyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Başkent Millet Bahçesi'nde basın açıklaması yaptı. Atatürk Havalimanı'yla ilgili de açıklama yapan Bakan Kurum, Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt verdi. Kurum, "Bizim açıklamalarımızı bir kenara bırakalım. Kılıçdaroğlu, buraya kültür ve doğa projesi yapacağını açıklamıştı. Kendi genel başkanları bile açıklamalarında ters düşüyor." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu na: Kendi açıklamalarına ters düşüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Başkent Millet Bahçesi'nde açıklamalarda bulundu. Atatürk Havalimanı arazisine yapılacak Millet Bahçesi projesine ilişkin bilgi veren Bakan Kurum, 8,5 milyon metrekarelik alanın 1953 yılında uluslararası hava trafiğine açıldığını anımsatarak, "İstanbul’umuza hizmet vermiş bir havalimanımız. Yaşanan trafik problemi, hava kirliliği, gürültü kirliliğinden sebep ki bu noktada Küçükçekmece, Bağcılar, Florya bölgesinde milyonlarca vatandaşımız yaşıyor. Bu havalimanı bölgesinde oluşan hava kirliliğinden dolayı, gürültü kirliğinden dolayı, yine buradaki ses, egzoz emisyonlarından dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 'Büyük Türkiye', 'Büyük İstanbul' vizyonu çerçevesinde İstanbul Havalimanımız yapıldı. Bugün baktığımızda gerek uçuş sayısı, gerek sefer sayısı, gerek burada verilen hizmetin kalitesi bağlamında dünyanın ve Avrupa'nın sayılı havalimanlarından biri haline geldi. Burası da Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimizle paylaşmış olduğu ki; o dönemde bütün milletimizin coşkuyla karşıladığı, 'Burayı imara açmayacak mısınız? Burayı herhangi bir konut alanına, ticaret alanına dönüştürmeyecek misiniz?' gibi üstüne basa basa yapılan sorulara rağmen Cumhurbaşkanımız buranın bir pistinin acil durumlar için kullanılması, yine buradaki yapmış olduğumuz hastaneye hizmet verilmesi, afet zamanlarında vatandaşımıza hizmet verecek sivil uçuşlara açık olacak şekilde bir pistini bırakıyoruz ve İstanbul’umuza toplamda 5 milyon metrekare yeşil alan kazandıracağımızı milletimizle paylaştı, müjdeledi" ifadelerini kullandı.

Dünyadaki örneklerine bakıldığında gelişmiş tüm ülkelerde şehrin içinde kalmış havalimanlarına rastlanmadığını aktaran Kurum, "2018 yılında Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınmasıyla birlikte veriler yüzde 30- 40 buradaki trafik yoğunluğunun azaltıldığını söylüyor. Yine karbondioksit emisyonuna baktığınızda 1 milyon ton karbondioksit emisyonu varken şu an 75 bin tona düşmüş. Yani yüzde 10'un da altına düşmüş durumda. Mesele çevre, doğa meselesi değil. Herhangi bir meseleye dayanmaksızın iftira attıklarını, itiraz ettiklerini görüyoruz. Mesele AK Parti'nin yaptığı proje olunca bu eleştirilere maruz kalıyoruz. Kendi belediyelerinde yaşanan çevre katliamlarına, yine kesilen ağaçlara yine sahillerdeki doğa alanlarındaki, özel çevre koruma alanlarındaki, doğal sit alanlarındaki kaçak yapılara seslerini çıkarmazlar" diye konuştu.

'KILIÇDAROĞLU BURAYA KÜLTÜR VE DOĞA PROJESİ YAPACAĞINI AÇIKLAMIŞTI'
Muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Kurum, şöyle devam etti:

"Bu zihniyeti milletimiz çok iyi biliyor, bu zihniyet köhneleşmiş CHP zihniyetidir. Bunlar aynı sesle, koroyla muhalefet yapmak üzerine eleştiri yapıyor. Aslında kendi içinde bu projemizi felaket, israf ve rezalet olarak değerlendirerek etrafına maskeli çevrecileri, sözde doğaseverleri yanlarına alarak mesnetsizce bizim projelerimizi eleştirmeye çalışıyorlar. Kendi projelerindeki yaşanan problemleri de görmüyorlar ve 3 maymunu açıkçası oynuyorlar. Bizim açıklamalarımızı bir kenara bırakalım. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, buraya bir kültür ve doğa projesi yapacağını kendisi açıklamıştı. Kendi genel başkanlarıyla bile söylemlerinde terse düşüyorlar. Burada mesele çevre meselesi değil. Dün Gezi Parkı'nda mesele nasıl çevre meselesi, doğa meselesi değilse, orada sözde kesilen ağaçlara karşı bir tepki varsa burada milyonlarca ağacın kesilmesine bu insanlar, bu muhalefet nasıl tepki gösteriyor biz anlamış değiliz. Burada meselenin başka bir mesele olduğunu da net bir şekilde görüyoruz. Atatürk istismarı yapanlara buradaki millet bahçelerini gezmelerini tavsiye ediyoruz. Atatürk'ün bize emanet ettiği tüm eserler burada. Bunlar korunuyor."

'KONUT VE TİCARETE AÇMAKSIZIN VATANDAŞLARA AÇACAĞIZ'
Bakan Kurum, millet bahçesinin 16 milyon İstanbullunun hizmetine açılacağını söyleyerek, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza da en güzel şekilde aktaracağız. Halk burada, çocuklarımız, dedelerimiz, kadınlarımız, gençlerimiz burada. Biz 16 milyon İstanbullu kardeşlerimizle hizmetlerimize devam edeceğiz. Türkiye'nin en büyük millet bahçesi olacak. Hiçbir şekilde konut ve ticarete açmaksızın vatandaşlara açacağız. Günde 1 milyondan fazla vatandaşımızın geleceği merkez haline gelecek. Burada müzelerimiz, spor salonlarımız olacak. İstanbul bir deprem merkezi, olası bir afette burası toplanma merkezi olacak. Burada şölenler düzenleyeceğiz, konserler düzenleyeceğiz. Burada insanların nefes alacağı projelerimizi tasarladık. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında vatandaşlarımıza armağan edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. (DHA)

 
Çeşme Projesi için tarihi miting!
 
Göztepe'de devir mesaisi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Mayıs 2022 Salı 15:06

Kardeşim senin yıktığın yere daha ne yapsın? Sen yıkıcısın. O en azından senin bıraktığın çöplüğe bir şeyler katarak güzelleştirme çabasında

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Bozdağ'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Avrupa'da birçok ülke, terör örgütlerine ...
CHP’li Bakan’dan Soylu’ya ‘Özel Harekat Ocakları Derneği’ soruları
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Özel Harekat Ocakları” adlı derneği ...
Bahçeli'den Kaftancıoğlu ve Aynur Doğan mesajları
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor
 
AK Partili Nasır'dan 19 Mayıs mesajı: Bağımsızlık ateşi Samsun'da yakıldı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ...
Sürekli'den belediyelere çağrı: Derhal görevden uzaklaştırın!
AK Parti'li Sürekli'den belediyelere "terörle iltisaklı çalışan" uyarısında ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan taziye için BAE'ye gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün taziye ziyareti için Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidecek.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Abu Dabi'ye gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri eski Devlet ...
Erdoğan: NATO'ya girmesine evet demeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile ortak basın toplantısı ...
CHP Bayraklı’dan Ankara çıkarması!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva