HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2021 Pazar - 17:45

Kılıçdaroğlu: Kimse çete gibi davranmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, PolitikYol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat’a ve Yayın Koordinatörü Murat Aksoy’a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu: Kimse çete gibi davranmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, PolitikYol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat’a ve Yayın Koordinatörü Murat Aksoy’a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ADAYLIK TARTIŞMALARI
CHP lideri, gündemdeki adaylık tartışmalarının ülkenin ve toplumun değil, kendi iktidarlarının, halka söyleyecek sözü kalmamışların yapay gündemi olduğunu düşündüğünü belirtti.

Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken tarihsel sorumluluklarının farkında olduklarını ifade ederek, temel amaçlarının da “Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak” olduğunu ifade ederken; “Tek adam rejimine karşı çıkan, o rejimi değiştirme iddiasını taşıyan ve bunu değiştirecek güce ulaşmış bir ittifakta tek kişinin belirleyici olmasını beklemek kendi kendimizle, savunduğumuz ilkelerle çelişmek olur” sözlerini sarf etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi ortak akla, ortak vicdana, ortak duygu ve düşünceye sahip bir ülke haline getirmek için mücadele ettiklerini belirterek, “Bizim ortaklığımız salt iktidarı hedefleyen bir ortaklık değildir. Bizim ortaklığımız ülkeyi ve kurumları ayağa kaldıracak, yeniden inşa edecek bir seferberlik ve büyük bir dayanışmadır. Kurtuluş ve kuruluş ruhunun cisimleşmesidir.”  ifadelerini kullandı.

''BİZ UFKUMUZU...''
Tek tek kişilerin ikbalini tartışmanın bir faydası olmayacağını da ifade eden Kılıçdaroğlu; “Biz ufkumuzu, hedefimizi kişilerin kariyerine değil ülkenin  geleceğine, ikbaline ve istikbaline odaklamış durumdayız. Bir kişinin adaylık sorununu çözmek için değil, milletin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz, ülkemizin her köşesini dolaşıyoruz. Düne kadar bize Sivas’ın ötesine geçemiyor diyenler bugün saraylarından çıkamıyor. Biz sarayda birini oturtma derdinde değiliz, halkımızın yaşadığı her yeri cennete çevirme çabasındayız.” sözleriyle muhalefetin gündeminin de altını çizdi.

CHP lideri, “Tek adamın bekası için kurulmuş bir rejim ülke için en büyük beka sorununa dönüşmüştür” ifadesini kullanırken “Ülkenin kaderini kişilerin ikbaline indirgeyen bütün rejimler kriz ve çöküş ile sonuçlanmıştır” dedi.

Ayrıca muhafazakâr vatandaşların yeni iktidar döneminde endişe duymaları yönünde bir algı oluşturulmaya çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yerel seçim öncesi halkı korkutmak için inanılmaz iftiralar attılar. Belediyeleri teröristler yönetecek, faturaları teröristler kesecek dediler. Milletimiz bu yalanlara itibar etmedi. Şimdi de benzer iftiralarla milleti korkutmaya çalışıyorlar. Hiçbir vatandaşımızın ekmeğiyle, kılık kıyafetiyle, inancı ve ibadetiyle, dili ve kültürüyle uğraşmayan bir sistem inşa edeceğiz.

Kimse çete gibi davranmayacak, kimse kimsenin malına mülküne çökmeyecek. Çünkü ülkemizde hukuku egemen kılacağız, demokrasiyi egemen kılacağız, barışı ve özgürlüğü egemen kılacağız. Bu yeni dönemde yandaşlığın yerini liyakat alacak, adaletsizliğin yerini hak, hukuk ve adalet alacak. Lüksün ve şatafatın yerini sadelik, şeffaflık ve tasarruf alacak. Cumhuriyetimiz gibi kimsesizlerin kimsesi olup herkesi aynı çatı altında bir ve beraber yaşatacağız. Kutuplaşma olmayacak, dışlama olmayacak, ötekileştirme olmayacak. Millete 20 yıldır açlık, yokluk ve sefalet yaşatanlar şimdi korkularla iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Biz korkuyla değil güvenle, endişeyle değil kararlılıkla, kaygıyla değil umutla yola çıktık. Halkımız bize, biz halkımıza inandık. Güzel bir geleceği halkımıza sunacağız.”

CHP lideri son olarak ise şunları ifade etti; “Ülkemizin, milletimizin sorunlarını biliyoruz ama çözümleri çok daha iyi biliyoruz. Çok çalıştık ve halkımızın beklentilerini en kısa zamanda dostlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Bu baskı iklimini, bu yokluk iklimini, bu adaletsizlik, hukuksuzluk iklimini değiştireceğiz. Aşı ve işi olan, umudu olan, gelecek kaygısı olmayan, borçları altında ezilmeyen vatandaşlarımız yeni yüzyıla damgasını vuracak.”

 
İzmir'de kıyasıya mücadele!
 
Süslü Kadınlar 9'uncu buluşmasını yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den 'gazilik' unvanı bekleyenlere mesaj
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Gazi sayılmayan kahramanların mağduriyetlerinin ...
AK Partili Dağ: Şu anki anketler tam bir manipülasyon!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı bir canlı yayında ...
CHP'li Beko: Sahilevleri’ni kimyasal atıklardan kurtarın!
Sahilevleri olarak bilinen İzmir’in Narlıdere ilçesinin deniz kıyısında ...
 
CHP’li Sındır'dan gaziler için kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Gaziler Günü’nde gazilerin ...
AK Parti İl Başkanı Sürekli’den Gaziler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ...
'Yurt içindeki terörist sayısı 197'ye düştü'
İçişleri Bakanı Soylu, "Bu akşam itibarıyla Türkiye'deki terörist sayısı, ...
 
'Hiçbir okul vaka nedeniyle kapatılmadı'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, NTV kanalında gündeme ilişkin soruları ...
'Türkiye, dünya ihracatında kritik eşiği yakaladı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dünya ihracatında yüzde 1 pay seviyesine ...
Koltuktan el çektirilmişti…Erdoğan'a yeni görevlendirme
Cumhuriyet Halk Partisi Menemen'de yaşanan 'fire' krizleri sonrası İl ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva