HABERLER>POLİTİKA
18 Haziran 2022 Cumartesi - 11:22

Kılıçdaroğlu da katıldı... İzmir'de 5 bin 500 kişinin yüzü güldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadrolu işçiler ile İZBETON, İZDOĞA, İZULAŞ ve İZSU’da çalışan 5 bin 500 civarındaki belediye işçisini yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı sağlandı. Yüzde 35 artışla sonuçlanan sürecin imza töreni CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Kılıçdaroğlu da katıldı... İzmir de 5 bin 500 kişinin yüzü güldü

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler ile İZBETON, İZDOĞA, İZULAŞ ve  İZSU’da çalışan şirket işçilerinin örgütlü olduğu Türk-İş’e bağlı Belediye-İş İzmir Şubeleri ve büyükşehir bürokratları arasında Şubat ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri geçtiğimiz günlerde sonuçlanmıştı.

5 bin 500 işçiyi yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ilk yıl için yüzde 35 artışta anlaşma sağlanırken, 1 Mart 2022 ile 31 Aralık 2022 arasındaki 10 aylık enflasyon farkı da yeni yıldaki ücretlere yansıtılması kararı alınmıştı. İkinci yıl için de 6 aylık periyotlarda enflasyon oranında zam yapılacağı anlaşılan ve artı olarak yemek, gece çalışma, vardiya primlerinde, kıdem ücretlerinde de artış sağlandığı belirtilen TİS sürecinin imza töreni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu önünde gerçekleştirilen imza törenine CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yüzlerce vatandaş katıldı.

KILIÇDAROĞLU: BÖYLE BİR TABLOYU HAK ETMİYORUZ
TİS sürecinde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Yüzbinin üzerinde taşeron işçi vardı. Hiçbirinin sosyal güvencesi, hiçbirinin sosyal güvencesi yoktu, gelecek güvencesi yoktu. Erzurum'dan başlayarak örgütledik bunları. Türkiye'nin her yerinde kurduk. Sonra bunun mücadelesini verdik sokak sokak. Yüzbinlerce kişiye kadro vermek zorunda kaldılar. Şu anda on binlerce taşeron işçi var. Onların da hakkını hukukunu korumak zorundayız. Sizler örgütlü olduğunuzda güçlü olursunuz. Türkiye'de şu anda izlenen ekonomi politikası ile 85 milyon insan bir avuç saray beşlemesine çalışıyor. TÜİK önüne giderken işçinin, memurun, emeklinin, dul ve yetimin hakkını savunmak için gittim. Tüm sorunları çözeceğiz. Kararlıyım. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi şiddete başvursunlar asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Sizden sadece istediğim, sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanacaksınız. Sizin gibi milyonlar var. Düşündüğünüzden daha büyük işsizler ordusu var. Evde baba oğul yüz yüze bakamıyor. Böyle bir tabloyu hak etmiyoruz. Yeni bir dönüşüme ve değişmeye ihtiyacımız var" dedi.

SOYER: ALIN TERİNİZİN YANINDAYIZ
İşçilerin yanında olduklarını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Aday olduğumuz zaman eşit işe eşit ücret yapacağımıza söz vermiştik. Buna bugün bir adım daha yaklaştık. Çalışanlarımızın insan onuruna yakışır bir hayat sürmesini sağlayacak ve geleceğe umutla bakmasını sağlamaya çalıştık. Toplum artık kutuplaşmayı, ayrışmayı, liyakatsiz yükselmeyi, ülkenin refahından bir avuç insanın faydalanmasını kabul etmiyor. Bu sözleşmeler birlikte başarımız. Çünkü mevzuat bizi işçi ve işveren olarak ayırsa da biz size patron olmadık. Bu dönemde karşı cephelerde değil yan yana tek yürek olarak yol yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz. Birleşe birleşe yaptık bu TİS sürecini. Birleşe birleşe mücadele dönemi şimdi yeniden başlıyor. Emek en yüce değerlidir. Kuracağımız güzel memleket emeği en değerli şey olarak kabul eden bir memleket olacak. O günleri görmek için omuz omuz birlikte çalışmaya ve ter dökmeye devam edeceğiz. O güzel günleri sizlerin elleri ile hep birlikte kuracağız. Her daim sonuna kadar alın terinizin yanında olacağım" diye konuştu.

 YURDAKUL: YAPAMAZLARSA İNDİRİRİZ
Belediye İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, "Ben buraya sadece TİS için gelmedim. Esas konuşmamız gerekenleri sizle konuşmalıyız. Yıllardan beri TİS yapıyorum. Ancak görüyorum ki önümüzdeki yıllarda TİS ve örgütlenme olmayacak. İzmir, Türkiye'deki diğer yerler gibi değil bunun fakrında olunsun. İzmir de Türkiye'deki tsunaminin için çekiliyor. Öncelikle biz örgütlü olup bu şekilde hareket edeceğiz. Bugün yoksulluk sınırı 20 TL'lere dayanmış. Almanya'da asgari ücret 2 bin 880 Euro… Siz çarpın bunu. Almanya bizi kıskanıyor diyenlerden hep birlikte bizim maaşımız 52 bin TL olmalı demeliyiz. Bu ülkede haksızlık, hukuksuzluk, yolsuzluk sona erdirilmeden alnımızı terinin karşılığını veremezler. Ne yapmamız lazım? 16 milyon kişiyiz biz. İstediğimizi iktidar yaparız. İşte iktidara talip olan burada. Tüm emekçi arkadaşlarımıza sesleniyorum. Gelin bu vaatleri veren ve bu ülkede emeğe, alın terine saygısı olanlara bakalım. Eğer bunlar olmazsa 5 yıl sonra indiririz. Oy hakkı bizde değil mi? Gelin deneyelim, iktidara getirelim. Bizim derdimiz özgür bir ülke, çocuklarımızın barış içinde yaşayabileceği adaletli bir ülke. Bugün siyasete yapan, ülkeyi yönetmeye talip olanlar bize bunları vaat ediyor. Biz de diyoruz ki hep ağaları dinliyorsunuz, gelin bir de beni dinleyin. İktidara getirelim, yapamazlarsa indirelim. Biz grevden korkan bir kesimiz. İşçiyiz çünkü, işçilik çok zor iştir. Bunu çeken bilir. Belediye-İş Sendikası asla isteyerek greve gitmez. Ancak bizi mecbur bırakırlarsa grevden de çekinmeyiz. Biz çakma enflasyonu istiyoruz, siz iktidara geldiğinizde esas enflasyonu verirsiniz. En azından CHP'li belediyelerde TÜİK'in açıkladığı çakma enflasyonu vermesini bekliyoruz" dedi.

 
Sertel: Halkbank hangi kurumlara reklam veriyor?
 
O terörist 4 şehidin faili çıktı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İŞÇİ 18 Haziran 2022 Cumartesi 16:53

Eşit işe eşit ücret nerede? Sözleşmeli memurlar belediyenizde 13-15.000? maaş alıyor aynı işi yapan belediye şirketlerindeki mimarı Teknikeri mühendisi onun yarısı kadar ücret alıyor Tunç Bey! Aklımızla dalga geçmeyin!

Yorumu oyla      3      3  
Vatandaş 18 Haziran 2022 Cumartesi 16:02

Iki ay sonra para yetmiyor bitti iller bankasi az gonderiyor diye aglasirsiniz...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel: Halkbank hangi kurumlara reklam veriyor?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
AK Parti sahaya indi... Sürekli'den ilçelere 'yatırım' müjdesi!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ’Gönül Seferberliği ...
Önce 'kurtar' dedi sonra şaka yaptığını söyledi... İzmir’de siyasi tele-kriz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda konuşarak kendisini ...
 
İzmir'deki Konyalılarla buluştu: Lider'den birlik mesajı!
İzmir'de yaşayan Konyalılar ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal ...
Erdoğan'dan iklim eylem planı açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enerji ve iklim konulu Büyük Ekonomiler ...
DBP'li Aydeniz hakkında 3 ayrı suçlama!
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili ...
 
Erdoğan'dan Suudi Arabistan ve Yunanistan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazının ardından konuştu. Erdoğan "Yunanistan ...
CHP ve AK Partili vekiller arasında 'Kılıçdaroğlu' polemiği
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir Büyükşehir ...
CHP Lideri İzmir'de çiftçilerle buluştu... 'Sizi bu milletin efendisi yapacağız!'
Küçük Menderes bölgesinde çiftçiler ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva