HABERLER>POLİTİKA
28 Ağustos 2023 Pazartesi - 08:40

Kılıçdaroğlu, Akşener’in eleştirilerine ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in kendisine yönelik isim vermeden yaptığı eleştirilere yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu, “Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener’e saygısızlık, nezaketsizlik yapmış olurum” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Akşener’in eleştirilerine ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in kendisine yönelik yaptığı eleştirilere, "Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener’e saygısızlık, nezaketsizlik yapmış olurum” yanıtını vermekle yetindi.

Afyonkarahisar’da, iktidarın seçim sonrası adımları ve partisinin yerel seçim kararına kadar pek çok konuda açıklamalarda bulunan Akşener, kaybedilen 2023 seçimlerine ilişkin, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenmişti.

Akşener, "Sadece iktidar mensuplarıyla değil, biz bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Biz önce millet, önce memleket dedik. Ama 'önce şahsım, önce ben' diyenlerle uğraştık. Biz milletimizin geleceği için şahsi çıkarlarımızdan vazgeçtik ama koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık" demişti.

“En nihayetinde maalesef olmadı, olduramadık. 2023 seçimlerindeki yenilgiye maalesef engel olamadık” ifadelerine yer veren Akşener, "Ben iktidarı sandıkta yenmenin yeterli olacağını gördüm ama asıl sorunun kendi saflarımızda olduğunu göremedim. Onların yolunu kapatanlara maalesef engel olamadım" diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu 2024 yerel seçimlerine ilişkin ise şunları kaydetti:

"2019 yerel seçimleri muhalefet açısından çok önemli kazanımlara neden oldu. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya kazanıldı. İzmir, Eskişehir, Hatay, Muğla, Aydın büyükşehir belediyeleri yeniden kazanıldı. Bu başarının en önemli nedenlerinden biri İYİ Parti’yle yapılan işbirliği. Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin de desteği son derece kıymetli. Aynı zamanda adaylarımız sadece bu üç partinin oyunu almadı. O kentte, beldede yaşayan her bir bireyin oyuna talip oldu. AK Parti, MHP, HDP, TİP, SOL Parti seçmeni diye kimseyi ayırmadı. “Ben bu kenti daha iyi yönetirim” dedi ve kentinde yaşayan herkesin oyuna talip oldu." 

"CHP’li bir belediye başkanını seçtiği için pişman olan neredeyse tek bir kent, ilçe, belde yok. Bu başarı adaylarımıza oy veren, bizimle ittifak kuran herkesin, her partinin başarısı” diyen Kılıçdaroğlu, “2024 yerel seçimlerinde bu başarıyı çoğaltarak sürdüreceğiz. Bundan şüphe duymuyorum. Balıkesir, Bursa, Manisa, Denizli, Zonguldak başta olmak üzere yeni illeri, büyükşehirleri kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesinin ardından yapılan sandık boykotu çağrılarına ilişkin olarak da şunları kaydetti:

“Siyaset bir anlamda geçmişten ders çıkarıp geleceğe odaklanma işidir. Dolayısıyla yaşama küsmek, geleceği inşa etmekten vazgeçmek asla ve asla doğru değildir. Bizler en zor koşullarda bir otoriter yönetimin kuşatması altında seçimlere girdik. İftiraların, yalanların, devletin otoriter Saray yönetimine hizmet ettiği bir süreci yaşadık. Dolayısıyla günlük kızgınlıkları, küskünlükleri kronik hale getirmek, hele hele demokrasiyi savunanların otoriter bir yönetime sandığı teslim etmeleri düşünülemez.” (Cumhuriyet)

 
Milli kürekçi Mutlu, Avrupa şampiyonu!
 
Eşiyle yakaladığı kişiyi öldürdü!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Ağustos 2023 Çarşamba 11:04

Kk istifa etmeyi düşünüyor mu acaba ??

Yorumu oyla      3      3  
Partili 28 Ağustos 2023 Pazartesi 11:26

Saygı ve nezaket kim siz kim? Onurlu biri 28 Mayıs gecesi gereğini yapardı,partiyi bitirdiniz,Atatürk düşmanlarını partiye yerleştirdiniz gün gelecek onlar sizi bu partiden ihraç edecektir,CHP içine kendi adamlarını belediye başkanı olarak atıyor Akşener ablası Saraçhane mitinginde showlar yetmediği gibi cumhurbaşkanı yardımcısı olarak tayin edildi,bu halkın yutmadı tutmadı oy vermediler,daha ne yapsınlar...

Yorumu oyla      4      3  
ANKARA 28 Ağustos 2023 Pazartesi 10:17

Aksener 7Gün 24 Saat Hem Bahceli Hem de Erdogan İle Gizli Gizli Görüşüyor... Bunu Cumhurbaskanligi Secimlerinde Bile Surdürdü... Ayrica Babacan Ve Davutoglu da Erdoganin Dibinden Aurilmadilar... Koftiden; Chp''nin Yanindayiz Dediler.... Tıpki Fetullah GÜLEN İle Akp nin Halen Gorustukleri Gibi... Koftiden 15 Temmuz Oldu Yaa! Koftiden de Erdogan Ve Fettullah Gülen Ayrıldilar... Ama Koftiden... İste Koftiden Aksener Baba an Davutoglu Chp li... Ama Chp Bunu Anlayacak Kafa da Değil... Chp Suurunu Kaybetmis...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeniden Refah, yerel seçim için kararını verdi
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Seçimlere Yeniden ...
CHP'li belediyelere burs talimatı!
CHP, bünyesindeki bütün belediyelere barınma sorunu olan üniversite öğrencilerine ...
Mehmet KARABEL yazdı... Keskin bıçak!
Mehmet KARABEL yazdı... Keskin bıçak!
 
Liste gecikti, Karabağlar Kongresi karıştı!
CHP Karabağlar olağan ilçe kongresinde Divan Başkanı Yücel Taşkın, listelerin ...
Delegeler 'p.ç gibi bırakıldık' dedi, ortalık karıştı... Çiğli'de sandıklar kırıldı!
CHP Çiğli kongresinde iki başkan adayının Erkan Akar'a destek verme kararı ...
MHP’den CHP’li Taşkın’a ‘kongre’ salvosu: Sen FETÖ tetikçiliğine devam et!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, ...
 
Bayır konuştu, salon buz kesti: Burada adaylar değil başka güçler yarışıyor!
CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, ilçelerde devam eden kongrelerin ...
CHP’li Polat’tan AK Parti'ye 'Cumhurbaşkanı' yanıtı: İçeriye de tıkarsanız gider yatarız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili ifadelerine AK Parti’den gelen eleştirilere ...
CHP’li Bakan içini döktü: Kendimi depresyonda hissediyorum!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, seçim süreci ileilgili muhasebe yaptığını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva