HABERLER>İŞ DÜNYASI
11 Mayıs 2022 Çarşamba - 12:04

KESİAD Başkanı Günel'den 'agro turizm' vurgusu: Yükselen değer olacak!

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KESİAD) gerçekleştirdiği toplantıda konuşan KESİAD Başkanı Mutlu Can Günel, sadece sanayi değil, agro turizm ve lojistik sektörleriyle Kemalpaşa ve İzmir’in değer kazanacağını belirterek sektör bazlı detaylara değindi.

KESİAD Başkanı Günel den  agro turizm  vurgusu: Yükselen değer olacak!

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ - Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) Kemalpaşa’da faaliyet gösteren ve İzmir ekonomisine katkı sunan iş insanlarıyla birlikte toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda açılış konuşmasını yapan KESİAD Başkanı Mutlu Can Günel, dernek bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetlerden gelecekteki projelerine; Kemalpaşa’da hali hazırda yapımı devam eden Lojistik Köy’den agro turizmine kadar değerlendirmelerde bulundu.

LOJİSTİK KÖYÜ 6 AYA FAALİYETE GEÇECEK
Uzun zamandır yapım süreci devam eden Lojistik Köyü ile ilgili açıklamalarda bulunan Günel, yaklaşık 6 ay içinde Lojistik Köyü’nde hizmete girmesiyle birlikte tam entegre ve İzmir’in en büyük sanayi bölgesi olma özelliğine kavuşacaklarını dile getirerek “Lojistik köyün önemini hem devlet hem de yerel kurumlarımız farkında. Dolayısıyla üretim maliyetlerinde nakliye unsurunu cari açığa en büyük etki eden akaryakıt fiyatlarıyla giderilmesi en efektif taşıma yapılmasından geçiyor. Özellikle Kemalpaşa’da hem ham madde tedariğinin bölgede getirilip depolanması ve İç Ege’ye gönderilmesi hem ihracat hem de diğer alanlar açısından ciddi önem arz ediyor. Bu konuya destekler çok büyük. Altyapı yatırımları genel müdürlüğü bölgedeki tren yolunun tünel imalatı aşamasındaki sıkıntıların yaşanması sürecin aksamasına neden oldu. Ama bunu devlette yerel idarede sanayicide istiyor. Sonuçta konunun sonuna gelinmiş. Biz 6 ay içinde etap etap hayata geçeceğini düşünüyoruz. Tüm bölgedeki odaların kamu kurumlarının, Vali Bey’in desteğiyle lojistik anlamda Kemalpaşa’nın yağa kaldırılmasını istiyorlar. İç Ege’ye sonra limanlara transfer açısından bölgeye verimli ve ekonomik faydalar yaratacak” ifadelerini kullandı.

KEMALPAŞA SADECE SANAYİ DEĞİL AGRO TURİZMLE ANILACAK!
Kemalpaşa’da gelecekte yapılması planlanan projelere değinen Günel, agro turizm ile bu bölgeye daha fazla değer katmak için protokol halinde olduklarını söyleyerek, “Ciddi bir alanda organik tarım sanayisi üstünde faaliyet gösteriyoruz. Bugünden sonra bölgenin özellikle altını çizdiğimiz sanayi vasfıyla değil özellikle agro turizmle kalkınması gerektiğini savunuyoruz. TURSAB Başkanımızla yaptığımız protokolde özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çok yüksek çabalarıyla kruvaziyer turizmi faal hale gelmişti. Gelen turistlerin bölgenin farklı ilçelerine götürülüp tanıtılması Kemalpaşa’nın değerlerinin tanınması için de çok önemli. Özellikle Kemalpaşa kirazının coğrafi tescilli olması ve bu değerin tanıtılması... Bizim için de turistlerin Kemalpaşa’ya mutlak surette uğrayıp gerek hasatla gerek bağları gezmesi çok önemsediğimiz konulardan bir tanesi. Gelen turistlerin bölgede yapılacak hasat şenliklerine davet edilmesi, kruvaziyer turizmiyle gelenlerin konvansiyel tarımı deneyimlemesi gerekli. Sadece yabancı değil yerli turistlerimiz de bunu istiyor. Organik tarıma yerli turistte hasret. Hasat şenlikleri, bölgedeki butik otellerin geliştirilmesiyle agro turizmin Kemalpaşa’ya ekonomik bir değer ve tanıtım anlamında ciddi değer katacağını düşünüyoruz. Nasıl Şirince bu değeri kullanıyorsa Kemalpaşa’da da yapılabilir. Efeler Yolu var örneğin, tarihi bir yol... Bunu tecrübe etmelerini sağlayarak bölgenin tanıtımı sağlanacak. Yaptığımız görüşmeler dahilinde de özel ve gönüllü bir dernek olarak her aşamada var olacağız” ifadelerini kullandı.

İZMİR VE KEMALPAŞA’YA DEĞER KATACAĞIZ!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve gerekli merciilerle ortak projelerde yer aldıklarını belirten Günel şu şekilde bahsetti:

“Önümüzdeki süreçte yapmak istediğimiz projelerde Kemalpaşa Başkanı’nın destekleriyle ortak hazırladığımız çok fazla protokol var. Bölgenin güzel projelerinde bizler hep var olacağız. Nazarköy’ün de ne kadar önem arz ettiğini ve orada bulunan cam ustalarının olduğun hatırlatmak ve sahip çıkılması gerektiğini söylemek istiyoruz. Burada da vazife bize düşüyor. Bu dönem hep birlikte İzmir’in ve Kemalpaşa’ya değer katacağız. Üreten Kemalpaşa, büyüyen ekonomi sloganımızla sadece sanayi değil, lojistik faaliyetlerinin önemini de dile getirmek isterim. Lojistik köyün İzmir için varlığı yadsınamaz bir gerçektir. Tüm bu faaliyetin ticari olarak da önemi gözle görülürdür.”

KEMALPAŞA’DA METAL SEKTÖRÜNDE SORUNLAR VAR!
Son dönemlerde ekonomik koşullar nedeniyle sanayici ham madde tedariğinde sorunlar yaşıyor. Kemalpaşa’da faaliyet gösteren firmalarında bu sorundan nasibini aldığını belirten Günel, “Metal sektöründe sıkıntılar var. Belli başlı sektörlerde bu sıkıntılar var. Metal ihracatında önem arz eden Ukrayna’nın savaş süreci Kemalpaşa’da da etkisini gösteriyor. Metal sektöründe ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Pandemide yaşanan tedarikteki kırılmalar henüz giderilmiş değil. Özellikle ithalatta son yaşanan ekonomik kriz ve savaş durumuyla sadece sanayi değil gıda sektöründe de sorunlar yaşanıyor. Bunun peşi sıra zamlar ve gıda krizi de bekleniyor. Evet, böyle bir gerçek var ama sanayici her zaman zorluklara göğüs germiştir. Hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. ifadelerini kullandı.

 
Karşıyaka'da as'larla yola devam
 
Buca’da teknoloji zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tavuk eti üretimi martta arttı
Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, martta geçen yılın aynı ayına göre ...
Egeli ihracatçılar Avrupa'da vites artırdı
Ege İhracatçı Birlikleri, 2022’nin Ocak-Nisan döneminde 198 farklı ihraç ...
7 bilişim şirketine soruşturma!
Rekabet Kurulu tarafından bilişim ve iletişim teknolojileri sektöründe ...
 
Kuru meyve sektörü sürdürülebilirliği konuşacak
Dünya genelinde kuru meyve ve kabuklu meyvelerin en üst istişare platformu ...
Özgener DTÖ'nün Türkiye kararını değerlendirdi
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye'nin, Avrupa ...
Sanayicilerin başkanından ortak akıl vurgusu: Acil çözüm şart!
EBSO Başkanı Yorgancılar, Türkiye’nin yaşadığı sorunları sıralayarak acil ...
 
'250 milyar dolarlık ihracat hedefine ilerliyoruz'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomi modelinin meyvelerini ...
Borsa günü yükselişle tamamladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,47 değer kazancıyla 2.466,26 puandan tamamladı.
Ege'nin sanayi ihracatı 10 milyar doları aştı
Ege İhracatçı Birlikleri’nin son bir yıllık dönemde sanayi ihracatı yüzde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva