HABERLER>EGE
12 Nisan 2021 Pazartesi - 21:28

Kentin tek kadın halk otobüs şoförü Kod 29’la işten çıkarıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MANULAŞ’ta 5 yıldır çalışan kentin tek kadın halk otobüs şoförü 42 yaşındaki Fatma Güngör de Kod-29 kurbanı oldu. İşten çıkartılan Güngör, kendisinin hiçbir yüz kızartıcı suç işlemediğini belirterek, “Ben ahlaksızlık veya yüz kızartıcı bir şey yapmadım. Şimdi beni 5 kuruşsuz tazminatsız ortada bıraktılar. 2 aydır ne kiramı ödeyebiliyorum, ne de kredimi” dedi.

Kentin tek kadın halk otobüs şoförü Kod 29’la işten çıkarıldı

Türkiye'de pandemi döneminden işten çıkartmalar yasak olmasına karşın işverenin işten çıkarmak için kullandığı Kod-29 uygulaması işçileri mağdur etmeye devam ediyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Manisa Ulaşım Hizmetleri Makine Sanayi Ticaret A.Ş.'ye(MANULAŞ) ait kırmızı halk otobüslerinde şoförlük yapan ve Manisa'nın tek kadın halk şoförü olan Fatma Güngör (42), Kod-29 kurbanı oldu.

8 MART'TA PLAKET ALDI, 12 MART'TA İŞTEN ÇIKARTILDI

Manisa'da kırmızı halk otobüslerinde çalıştığı hatlarda yolcuların takdirini toplayan Fatma Güngör, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent konseyi Kadın Meclisi tarafından ‘Güçlü Kadınlar Mutlu Yarınlar' isimli programda başarılı iş kadını seçilerek plaket takdim edildi. 8 Mart'ta plakete layık görülen kadın şoför Fatma Güngör, 12 Mart tarihinde Kod-29'dan tazminat ödenmeden işten çıkartıldı.

 

“YÜZ KIZARTICI VEYA AHLAKSIZLIK YAPMADIM”

MANULAŞ'ta 5 yıldır halk otobüsü şoförlüğü yaptığını dile getiren Fatma Güngör, kendisine plaket verilmesinin ardından işten çıkartılmasının kendisinde büyük şok etkisi yarattığını belirterek, kendisinin Kod-29'dan çıkartılacak bir hataya sebep olmadığını ifade etti. Manisa'nın tek kadın halk otobüsü şoförü olmaktan hep büyük gurur duyduğuna dikkat çeken kadın şoför Güngör şöyle konuştu;

* Tutulan ufak tefek tutanaklar bahane gösterilerek benim işime son verdiler. Tutulan tutanaklarda her halk otobüs şoförünün yaşadığı ufak tefek kazalar ve araçlara sürtmeler.

* Ben bir insana çarpmadım, bir durağa girmedim, kırmızı ışıkta geçip trafik kuralları ihlali yapmadım. Ben yolcularıma ve çevremdeki insanlara bir aile gibi davrandım. Elbetteki hatalarım vardır. Olmaması mümkün değil. Ancak hatalarımın hiç biri yüz kızartıcı suçlar değil.

* Ne kurumumu ne de kendimi zora sokacak hatalar yapmadım. Ben ahlaksızlık veya yüz kızartıcı bir şey yapmadım. Zaten ben öyle bir şey yapmış olsaydım, boynumu önüme eğer ailemle birlikte çeker memleketime giderim.

* Ben öyle bir kadın değilim. Şoförlük yaptığım sürece erkeklerin içinde erkek gibi kadın oldum. Ya kartımı, otobüsü mü elimden alabilirler. Ama ekmeğimi elimden almalarını istedim.

“2 AYDIR KİRAMI VE KREDİMİ ÖDEYEMİYORUM”

Kod-29 sebebiyle işten çıkartılmasından dolayı tazminat alamadığını ve işsizlik maaşına başvuramadığını ifade eden kadın şoför Fatma Güngör, şunları söyledi:

* Eşimden ayrıldım. 2 çocuğum var. Ve kredi borcum var. Evim kira. Ben iki aydır kiramı ödeyemiyorum. Beş kuruşsuz küçük şeyler bahane gösterilerek işten atıldım.

* Kod-29'dan işten çıkartıldığım için ne tazminat alabildim ne de işsizlik aylığı bağlatabildim. Beş kuruşsuz ortada kaldım. En azından Kod 29'dan çıkarmasalardı işsizlik aylığı alıp kiramı ödeyebilseydim.

* Yeni iş bulana kadar geçimimi sağlayabilseydim. Evini tek bir aylıkla geçindirmeye çalışan kadınlara bu şekilde davranılmasını kabullenemiyorum.

* Özellikle pandeminin bu döneminde, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde anlının teriyle para kazanan bir kadına bu şekilde davranılmaması gerekiyordu. Beni çok çaresiz bıraktılar. Ben kadınım ve çocuklarımla birlikte tek başıma hayatta direnmeye çalışıyorum.

Haksız yere işten çıkartılmasından dolayı büyük mağduriyet yaşadığını ifade eden Fatma Güngör, tekrar işe iadesi ve halklarını geri alabilmek için dava açacağını dile getirdi.(Sözcü)

 
Rusya'dan Türkiye ile uçuşlara kısıtlama getirildi!
 
Bakan Koca'dan 'yoğun bakım' raporu: İzmir'de yüzde 80'nin üzerinde!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Acı Gerçek 13 Nisan 2021 Salı 12:37

Bunlarda kadına bırak kadını insana saygı yok, bir tane yurttaş yararına bir yasa ,iyileştirme çıkarmadıkları gibi, ellerindeki işçi aleyhine kullanılabilecek ne kadar koz var ise kötü niyetle çalışanın ekmeği ile oynamak zerre kadar vicdanlarını sızlatmıyor. yazıklar olsun bu kararı alanlara ,sizleri şiddetle kınıyorum. lafa gelince milliyetçi,yerli ve milli bol keseden nağmeler...önce insan olun insan...

Yorumu oyla      4      3  
"Cumhur" İttifakı 12 Nisan 2021 Pazartesi 21:51

MHP'den sonrasını okumaya gerek yok.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme! Hedefteki savcı ne dedi?
Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i vahşi şekilde öldürdüğü ...
Soma davasında yeniden yargılama başlıyor
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te 301 madencinin yaşamını yitirdiği ...
Kütahya acı son... Kriko boşalınca altında kaldı
Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Dereli köyünde, Hüseyin Özkaya (59) kontrol ...
 
Manisa'da büyük operasyon: Koyun firarda!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bir besi çiftliğinden kaçtığı belirlenen ...
Su saatlerinin hırsızı yakalandı
Aydın’ın Nazilli ilçesinde inşaat halindeki bir apartmanda çeşitli malzemeleri ...
Aydın'ın kablo hırsızları yakalandı
Aydın’ın İncirliova ilçesinde sinyalizasyon ve enerji kablolarını çaldığı ...
 
Aydın'da 10 mahalleye korona karantinası
Aydın'ın Karacasu ilçesinde 10 mahallede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ...
Çocuklar gürültü yapıyor diye parka ateş açtı!
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, iddiaya göre, parktaki çocukların ...
Muğla'da yangın çıktı: Bir hektar alan kül oldu!
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde çıkan yangında yaklaşık bir hektar makilik alan zarar gördü.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva