HABERLER>EKONOMİ
1 Kasım 2019 Cuma - 11:42

Kemeraltı’nın yeni başkanından flaş öneri: Alışveriş yapana otopark ücretsiz olsun!

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin,“Kemeraltı’nda tempo saat 12.00’den sonra başlıyor. Başkan Soyer’den şunu rica edeceğim, sabah saat 8.30’dan 12.00’ye kadar otoparklar ücretsiz olsun. Kemerlatı’na inmek için insanlar böyle teşvik edilmeli ancak bu ücretsiz otoparktan Kemeraltı’ndan alışveriş yapan insanlar yararlanabilsin” dedi.

Kemeraltı’nın yeni başkanından flaş öneri: Alışveriş yapana otopark ücretsiz olsun!

EGEDESONSÖZ-Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, SonsözTV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Girgin Kemeraltı’nın sorunları ve planladıkları projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

BİR DELİNİN ORTAYA ÇIKMASI GEREKİYORDU
Dün gerçekleştirilen seçimin ardından Başkanlığa seçilen Başkan Girgin Genel Kurul hakkında yaptığı değerlendirmede, “Genel Kurul çok keyifliydi, bazı olumsuzlukların olduğu ancak hakkaniyetli bir seçim olduğu kanaatindeyiz. Oy versin vermesin tüm esnafımıza teşekkür ediyorum. Yönetimin tabandan kopmuş olması bizi bu seçime girmeye itti. Alınan genel kurul kararından çoğu üyenin haberi yoktu. Derneğimizin kurucular kurulu olarak toplanarak birinin ortaya çıkması konusunda uzlaştık ve ibre bana döndü. Sonuç esnafın kazancıdır, iyi bir ekip çalışması oldu. Sokakta olmanın avantajları vardır, biz hep sokaktayız, çarşıdayız. Biz bu derneği kurarken de 24 tane deliydik. Zor bir süreç vardı ancak bizim sinerjimiz iyiymiş ki bunu buraya kadar taşıdık. Aklı başında insanların Kemeraltına bir şeyler katabileceğine inanıyoruz bunun için delilik burada o anlamda değil. Beklentiniz, egonuz sıfır olacak bu işi başarmak için. Bu ekip işidir, ben orada oy kullanmak için sıra beklediğini görünce iyi ki böyle bir delilik yapmışım dedim” dedi.

KEMERALTI’NIN EN BÜYÜK SORUNU ÇIĞIRTKANLAR
Kemeraltı’nda çığırtkanların yarattığı rahatsızlık konusunda konuşan Başkan Girgin, “Kemeraltı’nda bizim en büyük sorunumuz bu. Emniyetin yaptığı önlem çalışmaları pek yarar sağlamadı. Suriyeliler ile ilgili yaşanan sorun İzmir’in sorunudur, sosyolojiktir. Çığırtkanlarla ilgili sorun da sosyal bir sorundur. Doğu’ya giden insanların anlattığına göre oradaki esnafın harika olduğunu, kibar olduklarını söylüyorlar ancak burada o insanların burada niye öyle olduğunu anlamıyoruz. Yani biz bu işin böyle olmayacağı konusunda yanılıyorsak hepimiz çıkalım geçen müşteriyi sokaktan kolundan çekerek dükkanlara sokalım. Bu bizim Kemeraltı’nın en büyük sorunudur. Orada çözüm konusunda oturup konuşmalıyız, tabelalar ile mi ya da orada müşterileri karşılayacak üslup bilen biri ile mi çözülecek bu iş bakacağız. Özellikle bu durumdan Kemeraltı’nı ziyaret eden kadın vatandaşlarımız şikayetçi oluyor” diye konuştu.

KEMERALTI ESNAFININ EĞİTİME İHTİYACI VAR
Müşteri şikayetleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Girgin, “Esnafımızın eğitime ihtiyacı var. Ticaret Odası yöneticilerinden rica ediyorum, Kemeraltı’nda ruhsat olmak isteyen vatandaşın, uygun olacak saatlerde, müşteriye nasıl davranılır, belediye ile ilişkiler ve çeşitli konularda eğitim alarak ve bu kurallara uyarak esnaflık yapacağı konusunda taahhüdü alınarak ruhsat verilmelidir. Ben bugün AVM’lere karşı duramıyorum. Devlet bir yere bir şey uygun gördüğü zaman biz artık o konu hakkında oraya verilen hakların bize de verilmesi talebidir. Otopark, altyapı, yol, ışıklandırma taleplerimiz var” açıklamasını yaptı.

DERNEK BİNASINA İHTİYACIMIZ VAR
Yeni yönetim olarak projelerine değinen Başkan Girgin, “Kemeraltı’nın en büyük eksikliği tüzük. Esnaf derneğinin esnafa vereceği en iyi hediye yeni bir tüzük olacaktır. Tüzük olmazsa olmazımız. Eskiden yapılan bir hata vardı, esnaf olmayanların derneğe alınması konusunda. Bu yanlıştan döneceğiz. Sorun eğitim ve yeni tüzük. Bizim şu anda bir sinerjiye ihtiyacımız var. Kemeraltı’nın değişime ihtiyacı var. Bunu başarabilmek için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Taban desteği olmadan yapılanların bir kıymeti yok. Geçmişteki başkanlara çok teşekkür ediyorum. Sorunlar zaten belli. Kemeraltı’nın olmazsa olmazı, en kısa sürede dernek binası olması. Esnaf odasına verdiğimiz aidatlarımız var, bu kapsamda çok şık, tarihi bir binanın bize tahsis edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

NİTELİKLİ ELEMAN BULAMIYORUZ!
Kemeraltı esnafının eleman bulma konusunda sıkıntı yaşadığını ifade eden Girgin, “Esnafın sorunu şu an nitelikli çalışacak insan bulunmaması. Garsonluk yapacak, satış yapacak veya sanat öğrenecek insan bulunmuyor. Ya şartları beğenmiyorlar ya ücreti beğenmiyorlar. Meslek kursları ile yeni eleman yetiştirilmesi lazım. Benim çocuklarım artık Kemeraltı’nı istemiyor, bizden sonraki kuşaklar artık çarşı istemiyorlar. Çok zor bir süreç haline geldi artık insanlar bu işi yapmak istemiyor. Sabah besmele, akşam Allah bereket versin ile dükkanı kapatmak çok zor bir hale geldi. Artık gençler farklı iş kollarında çalışarak yurt dışına açılmak. Gerek ekonomik gerek diğer şartlar olarak çok zor koşullarda çalışıyoruz.Kemeraltı’nda kadın çalışan sayısı çok ancak sabah işe gelirken mutsuz geliyorlar çünkü şartlar zor. Kadın çalışanlarımızı toplayarak grup grup onları bir araya getirelim. Bir salonda toplansınlar ve istedikleri gibi konuşsunlar, gülsünler, eğlensinler. Çalışanların moralleri tüm yaşamlarına yansır. İşlerine zorla değil gülerek gelmelerini istiyoruz” dedi.

KEMERALTI’NDA NEFES ALACAK, ETKİNLİK YAPACAK ALAN YOK
Kemeraltı’nın akşam da yaşayan bir çarşı olması için eksiklikler olduğunu ifade eden Girgin, “İzmir’in parası yok, ekonomi kötü. Kemeraltı’nın akşam da yaşamasını istiyorsak esnafın ikinci vardiya için oraya koyacağı elemana verecek parası yok ve oraya gelecek insanların da esnafa kazandıracak parası yok. Kaldırılan balık halinin yerine bina yapılması yanlıştı. Orasının boş alan olarak bırakılması gerekiyordu. Kemeraltı’nın nefes alacağı bir alan yok, konser bile yapılabilecek alan yok. Eğer orası boş yeşil alan olarak bırakılsaydı orada bazı etkinlikler, konserler yapılabilir, hem daha canlı bir Kemeraltı olur hem de vatandaşın nefes alabileceği bir alan yaratılmış olurdu. Ben başkanlardan rica edeceğim, Kemeraltı’ndan sorumlu bir yetkili oluştursunlar. Biz önceki dönemlerde Kemeraltı’ndan sorumlu Vali Yardımcısı atattırmıştık. Bugün hala 3 yıldan beri Kemeraltı’ndan sorulu Vali Yardımcımız var ama kapısını çalan yok. Şimdi ben vali yardımcıma kendimi anlatabilirsem o bana yardımcı olabilir” diye konuştu.

KEMERALTI’NDA ALIŞVERİŞ YAPANA OTOPARK ÜCRETSİZ OLSUN
Kemeraltı’nınen önemli sorunlarından birinin de otopark sorunu olduğunu söyleyen Başkan Girgin, “Kemeraltı’nda tempo saat 12.00’den sonra başlıyor. Başkan Soyer’den şunu rica edeceğim, sabah saat 8.30’dan 12.00’ye kadar otoparklar ücretsiz olsun. Kemerlatı’na inmek için insanlar böyle teşvik edilmeli ancak bu ücretsiz otoparktan kemeraltı’ndan alışveriş yapan insanlar yararlanabilsin. Bazı eski metruk binalarımız var, etrafını demirlerle çeviriyoruz ve öyle kalıyor. Birçok yerde örnekleri var, güzel resimlerle o metruk binalar harika yerler haline geliyor. Bunu yapacak gönüllü öğrencilerimiz var ancak bu işin halledilmesi gerekiyor. Bir Kemeraltı Radyosu hayalimiz var. Ruhsatlandırma sorunumuz var, bu konuda taleplerimiz olacak. Kemeraltı’nın ışıklandırılması çok önemi bir konu. Her yer ışıl ışıl Kemeraltı’na bir ampul bile koyulmuyor. Neden bu kadar dışlanıyoruz. Ya biz kendimizi ifade edemedik ya da bize bir küskünlük var” ifadelerini kullandı.

 
İşçi servisi, istinat duvarına çarptı: 4 yaralı
 
CHP'li Bayır kitabını Bornova'da imzaladı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet79 1 Kasım 2019 Cuma 19:35

Otobüs var, Vapur var, metro var, tramnvay var... Araba ile gelinmese de olur. Esnaf çığırkanlığı sorunu düzeltilir ve sokakların fiziki restorasyonu gerçekleşirse harika bir yer olur.

Yorumu oyla      4      7  
Gürkan 1 Kasım 2019 Cuma 15:06

Eskiden alternatifi pek yoktu ancak günümüzde çok sayıda lüks AVM varken ve yenileri de yapılmaya devam ediliyorken çarşının bu haliyle işi zor. Tümden elden geçmeden, kalite artmadan her geçen gün kan kaybetmeye devam edecek. Şehrin göbeğindeki bu dev çarşı, Avrupa'da bir şehirde olsaydı, dünyaca ünlü bir yer olurdu :(

Yorumu oyla      6      5  
Okuyucu 1 Kasım 2019 Cuma 13:33

Hisar Önünden Kemeraltına girmek istersen önce dönerci çığırtkanlarını aşman gerek. Daha sonra kahve çay içmek istersen kendini Arabistanda zannediyorsun.vs Esnaf önce kendini düzeltsin müşteri gelecektir.Belediye geliri ise tüm İzmir halkına hizmet için vardır.

Yorumu oyla      7      6  
sezarın hakkı sezara 1 Kasım 2019 Cuma 13:29

Bence insanlar kemeraltına araba ile gelmesin.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhittin AKBEL yazdı... Artık vatandaşa tatil de haram!
Muhittin AKBEL yazdı... Artık vatandaşa tatil de haram!
Sendika üyesi Meclis çalışanları: Emekli olunca çocuklarımız işe alınsın
Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen, Meclis’te emekli olan personelin yerine ...
Sınava hazırlık el yakıyor: En az 15 bin TL!
Ortaokul ve liselerde ders kitapları MEB tarafından veriliyor. Ancak lise ...
 
Merkez Bankası raporu: Enflasyon tahmini düşürüldü
TCMB Başkanı Uysal, "Enflasyonun yıl sonunda yüzde 12 olarak gerçekleşeceği, ...
'Kamu bankaları kredi faizinde indirim yapacak'
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
ABD Temsilciler Meclisi'nin Türkiye'ye yaptırım tasarısını onaylaması ...
 
Fed beklenen faiz kararını açıkladı!
ABD Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını duyurdu. ...
Silah sıkıldı, bıçak kullanıldı... İzmir'de iki sendika karşı karşıya!
Dikili Belediyesi’nde uzun yıllardır örgütlü olan DİSK'e bağlı Genel İş ...
Bakan Albayrak: Piyasalardaki toparlanma güçlü bir şekilde sürüyor
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Güven endekslerinin tümünde sağlanan ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva