HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 12:59

Kemalpaşa'nın Mola Evi açıldı

Kemalpaşa Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin hayata entegrasyonunu sağlayacak, ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri, alanında uzman eğitmenlerin görev yaptığı Mola Evi projesini hayata geçirdi

Kemalpaşa nın Mola Evi açıldı

Kemalpaşa ilçesi sınırları içerisinde yaşayan özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin sosyal hayata aktif katılımını kolaylaştırmak, ebeveynlerin bakım yükünü hafifletmek, özel gereksinimli bireylerin kendilerini keşfedebilecekleri ve eğitim faaliyetlerine katılabilecekleri bir merkez oluşturmak, belediye bünyesinde üretilen engelli hizmetlerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla hayata geçirilen Mola Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, İyi Parti İlçe Başkanı Nizamettin Yılmaz, Kemalpaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cengiz Aktı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Şube Müdürü Mehmet Serhat Tezbaşaran, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve Kemalpaşalılar katıldı. 

Tüm özel gereksinimli bireylerin hafta içi sabah 08.30 ile akşam 17.30 saatleri arasında faydalanabilecekleri Mola Evi’nde 2 etkinlik odası, 1 görüşme odası ve oyun alanları bulunuyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından sunulacak hizmetler arasında, Özel Eğitim ve Okuma Yazma Desteği, Sosyal Hizmet Desteği ve Danışmanlık Hizmeti, Sanat Atölyeleri, Spor Faaliyetleri (Günlük egzersizler, Masa Tenisi vs.), Doğa Atölyeleri ve İzcilik Çalışmaları, Akademik Destek Kursları (E-KPSS vb.), Aile Eğitim Programları ve İlk yardım Eğitimleri (Özel Gereksinimli Çocuğa Sahip Aileler İçin), Farkındalık Çalışmaları (Çocuk ve Yetişkin Grupları), Erişilebilirlik Faaliyetleri, Sosyokültürel Etkinlikler yer alıyor.

‘’BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ BUDUR’’
Açılış töreninde konuşan Başkan Rıdvan Karakayalı, dünya nüfusundaki engelli oranının azımsanamayacak bir seviyede olduğunu, toplumda bu alanda ciddi bir ihtiyaç oluştuğunu belirtti. Başkan Karakayalı, “Özel gereksinimi olan çocuğa sahip anneler bir yere gitmek istediğinde, çocuklarını bırakabilecekleri bir tesis yok. Söz konusu annelerimiz, yavrularını Mola Evi’ne gönül rahatlığıyla bırakabilecekler ve işleri bittiğinde gelip alabilecekler. Özel gereksinimli vatandaşlarımız kişisel gelişimlerine destek olmak, onları belli oranda hayata entegre etmek ana hedeflerimiz arasında. Bizim belediyecilik anlayışımız tam olarak budur. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ” dedi.

SIRADA KEMALPAŞA EĞİTİM MERKEZİ VAR
Mola Evi’nin eğitim alanındaki hamlelerinden sadece bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Karakayalı, ‘’Göreve geldiğimiz günden itibaren eğitim alanında atağa kalktık. Üç yıldır yüzlerce kurs açarak binlerce öğrencimize hizmet verdik. Geçtiğimiz günlerde hazırlık çalışmalarını tamamladığımız Kemalpaşa Eğitim Merkezi’ni en kısa sürede açmayı planlıyoruz. Bu sayede eğitimde fırsat eşitliğini yaratacak, hiçbir öğrencimizin ekonomik sebeplerden dolayı yaşıtlarının gerisinde kalmamasını sağlayacağız’’ dedi.

 
İklim değişikliği yolculuğu tamamlandı
 
Soyer muhtarlarla buluştu: Sizleri önemsiyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İklim değişikliği yolculuğu tamamlandı
İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 22 Nisan’da Hopa limanından ...
Deniz canlılarının sihirli dünyası çocuklarla buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali Şube Müdürlüğü, deniz canlılarının ...
Beydağ Belediyesi’nden 2’nci Uçurtma Şenliği
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uçurtma Şenliği için de heyecan dorukta… ...
 
Soyer, 'Söz verdiğimiz gibi' dedi... Uzundere'de dönüşüm tam gaz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uzundere Kentsel Dönüşüm ...
Aşık Mahzuni Buca'da türkülerle anıldı
Çağımızın son büyük ozanlarından Aşık Mahzuni Şerif, aramızdan ayrılışının ...
Kınık'ta engelsiz buluşma gerçekleştirildi
Kınık’ta Engelliler Haftası ve Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Engelsiz Buluşma gerçekleşti.
 
Kınık'ta 'Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisas OSB' toplantısı yapıldı
Kınık'ta Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisas OSB çalışmaları için bir araya gelindi.
Konak'ta sokak basketbolu rüzgarı esti!
Konak Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ...
Balçova'nın 'engelsiz' yarışı!
Balçova Belediyesi Engelliler Haftası'nda, tekerlekli sandalye kullananlara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva