HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ekim 2021 Pazartesi - 21:14

Kemalpaşa'da bütçeye oybirliği… Karakayalı: 2059'a kadar buradayım!

2022 yılı performans raporu ve bütçe görüşmelerini gerçekleştiren Kemalpaşa Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP sıraları, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'ya 'yatırım rakamı' üzerinden eleştiriler yöneltirken, Başkan Karakayalı ise eleştirilere 'Para vardı da biz mi harcamadık' yanıtını verdi. 152 milyonluk TL olarak belirlenen 2022 yılı bütçe öngörüsü, muhalefetin eleştirilerine rağmen mecliste tüm üyelerin oyları ile kabul edildi.

Kemalpaşa da bütçeye oybirliği… Karakayalı: 2059 a kadar buradayım!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Kemalpaşa Belediyesi Ekim ayı olağan Meclisi'nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı başkanlık yaptı. Meclisin gündeminde ise 2022 yılı performans raporu ve bütçe görüşmeleri vardı.

YAŞAR: EĞİTİME AYRIMCILIK YAPILMIŞ
Performans raporu ve bütçe görüşmeleri ile ilgili söz alarak eleştirilerde bulunan AK Parti Meclis Üyesi Metin Yaşar, "Kitapçıklara baktığımızda kes kopyala yapıştır hazırlanmış ve yetkililerin incelemediğini görebiliriz. Geçen sene olan birçok şeyin aynısı bu kitapçıkta da yer alıyor. Yani sadece hazırlamak için hazırlanmış gibi. Yeni imar yolları maddesine baktığımızda 2020'de de 2021'de de 2022'de de aynı… Yani hiç çalışılmamış. Sağlık hizmetlerine bakalım birde. Üstelik pandemi döneminde… Haşere ile mücadele edilmiş, sokak hayvanları kısırlaştırılmış… Sağlık için harcanan yani ayrılan bütçe kitapçıkta 400 bin TL. Bu Kemalpaşa'ya haksızlık oluyor. Eğitime 7 milyon ayrılmış. Bu aslında iyi de olmuş. Sayın başkan eğitimci olduğu için sanırım biraz ayrımcılık yapmış ama güzel olmuş. Sayın Başkan insanlar kentsel dönüşüm için size oy verdi. Bizde bu konunun takipçisi olacağız demiştik. Umarım bu konuda gelişme olur" dedi.

İÇİMİZE SİNMESE DE…
Sözlerine bütçe rakamları ile devam eden Yaşar, "Bütçeye bakarken de gelir ve gider bütçesine bakmak lazım. Gelir bütçesi 152 milyon 250 bin TL. Kağıt üzerinde gerçekten denk bir bütçe. 2020'de öngörülen bütçe 153 milyondu. Gerçekleşme oranı düşüktü. Geçtiğimiz aylarda reklam tabelalarında 'Kemalpaşa Belediyesi borç ödüyor' yazıyordu. El insaf… SGK borcu ödemek ne zamandır reklam tabelalarına yazılıyor? 2019'da 300 olan taşeron sayısı ne oldu da 469'a çıktı? Bütçe yerinde sayarken, bu personel artışı neden? Sizi uyarıyorum, bunun altından kalkamazsınız. Bu bütçeyi böyle yürütemezsiniz.  Bu bütçe ancak personel masraflarını karşılayacak bütçedir. Kağıt üzerinde denk ancak ayakları yere basmayan bir bütçedir. İçimize sinmese de bütçeye evet oyu vereceğiz" ifadelerini kullandı.

HAN: YÜZDE 70-75 ORANDA GERÇEKLEŞECEĞİNİ VAR SAYIYORUZ
Plan ve bütçe ile ilgili söz alan MHP'li Canip Han ise, "Kentsel dönüşüm ile yerinde dönüşüm mantığı kulağa hoş gelen bir mantık. Bunu sorguladık, şu an hazırlanan projede yüzde 45 kamuya terk, 1.8 emsal olarak öngörülmüş. Kentsel dönüşüm sınırları içerisinde kalan bir vatandaşımızın 200 metre yeri varsa 100 metrekarelik bir bina veriliyor. 100 metrekare varsa 50 metrekarelik yer oluyor. Kentsel dönüşüm bu mantıkla devam ederse… Yerinde dönüşüm mantığı olacaksa, emsalin en az 5 olması lazım. Bütçe ile ilgili de bizim 152 milyonluk bir bütçe öngörümüz var. Yüzde 70-75 oranda gerçekleşeceğini var sayıyoruz. Personel ve SGK giderleri ile 80 milyon civarında giderimiz olacak. Yani bu bütçede tek kuruş bir yatırım için pay ayrılmamış" diye konuştu.

ALTINTOZ: BİZİM BU KONUDA DA KUSURUMUZ KABAHATİMİZ YOK
CHP sıralarından söz alarak eleştirilere yanıt veren Grup Sözcüsü Arzu Külahcıoğlu Altıntoz, "Reklam panolarında SGK ve vergileri ödediğimiz söylendi. Biz sadece kendi dönemimizin değil geçmiş dönemin borçlarını ödedik o yüzden onlar yer adlı. Biz C11 sınıfında belediyeyiz. Bu yüzden çalıştırabileceğimiz memur ve işçi sayısı var. Çalıştırdığımız personel sayısı bize tanınan yasal sınırın altındadır. Engelli personele çalıştırılması konusunda da onlar bizim başımızın tacı. Mola evi kuruyoruz onlar için. Bunun dışında,  işçi olarak yüzde 4, yani 2 tane engelli çalıştırmamız lazımken bizde 4 işçi var. Memur olarak yüzde 3 olması lazımken bizde 1 kişi var. Diğer 2 kişinin de biz değil Aile Bakanlığı tarafından ataması yapılması lazım. Bizim bu konuda da kusurumuz kabahatimiz yok. Geçmiş dönemde halka sorulmadan kentsel dönüşüm planları yapılmış ve mahkeme tarafından iptal edilmiş. Sonrasın CHP aracı olmuş. Yargı süreci bittiğinde biz bütün STK'ları topladık ve konuştuk" dedi.

KARAKAYALI: BİZ RANT PEŞİNDE DEĞİLİZ
Son olarak performans ve bütçe görüşmeleri hakkında söz alarak eleştirilere toplu olarak yanıt veren Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Para vardı da biz mi harcamadık? Sürekli atıyorsunuz. Pandemi olayı hepimizin malumu. Sağlık hizmetlerinde sadece sokak hayvanları kısırlaştırılmış. Bizim Sağlık Bakanlığımız var. Okullar camiler şöyle dedi bir arkadaşımız, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü var. Biz elimizden gelen herşeyi yapmak istiyoruz.Kreş meselesi. Bizim genelgemiz var. Hiçbir şey yapmayacaksın diyor. İhale yapmayacaksın kreş açamayacaksın diyor… Ben gençlik eğitim merkezi yapacaktım, her şey hazırdı. Demir 4 ay içinde 8 TL'ye çıktı. 7,5 milyona bedel belirlemiştik 9 milyonu geçti. Şimdi de yasaklandı diye kaldı. Sonra neden yapmıyorsunuz diyorsunuz. Yapamıyoruz. Biz rantsal dönüşüme hep karşı geldik. Biz halk ne isterse onu yapacağız dedik. Toplantı yaptık kentsel dönüşüm için dedim ki arkadaşlara bizi siz temsil ediyorsunuz, ne istiyorsanız öyle olacak. Neden 5 sene içinde yapılmadı bu iş? Biz rant peşinde değiliz. Halkın yanındayız her zaman. En son aşamaya geldi. Bu iş boyacı küpü değil ki bandır çıkar. 2010'da çıktı Kuzey İmar Planı. 5 yıl siz yönettiniz, neden olmadı? Şu yapılmadı bu yapılmadı… Biz hiç mi istemiyoruz sanki yapmayı? 39 itiraz geldi. Büyükşehir ile birlikte çalışıyoruz. Ha deyince olmuyor imar. Meyve işleme tesisi… Gittik geldik ve sonuna geldik. Onu da yapacağız. Spor diyorsunuz da benden fazla spora önem veren var mı?" dedi.

HANİ EŞİTTİK?
Sözlerin AK Parti döneminde belediye çalıştırılan işçi sayısı ile görev süreleri içindeki verilen desteğe dikkat çekerek devam eden Karakayalı, "Büyükşehir'den yardım alma diyorsunuz. Neden?  Büyükşehir benden bir sürü para kesiyor. Tabii ki yararlanacağım. Büyükşehir ile biz etle tırnak gibiyiz. Beraber yapacağız tabii ki. İBB Türkiye'ye örnektir. Hem tarımda hem yatırımda. Kemalpaşa'yı şantiyeye çevirdik.  Rıdvan Karakayalı 40 milyon borç çıkardı demişler. Cami projesi vardı 6 milyon onu borç olarak yazmışlar. Vicdana sığar mı bu? 500 kişi işten çıkarılmış, ödememişler parasını ben ödedim. 12,5 milyon borçla aldım, 12,5 milyon borçla bıraktım ben. 300'e yakın İŞKUR çalışanı vardı. Hepsini çıkardılar. Bunların maaşı ne kadar biliyor musunuz? 5 yılda 75 milyon para ediyordu. Bu para belediye kasasında kalıyordu. 1 Nisan'da bir tane kalmadı. Biz yokken hepsinin parasını devlet veriyordu. Sonra hepsini milli eğitime verdiler. Hani eşitlik?" diye konuştu.

BİZ BURAYA ZENGİN OLMAYA GELMEDİK
Engelli işçi çalıştırılmadığı iddiasına da 2009 yılını örnek göstererek cevap veren Karakayalı, "Spor Kulübü meselesi… Kemalpaşa Spor Kulübü bir dernektir. Bunların denetlemesini biz yapamayız. Bir aksilik varsa Cumhuriyet Savcılarımız burada, giderler araştırmasını yaparlar. 2009 yılında bir sürü engelli aldım ben. Sizin yönetiminizde kaç engelli alınmış ona bakacaksınız. Engelliler için ne yapılmış?2014-2019 yılı arasında SGK primlerinin hiçbir yatmamış. Neden bunu yazmayayım? Seçimden 1 yıl önce 4 milyon para çektiniz… Bu garibanlar ödedi o parayı. Biz buraya zengin olmaya gelmedik. Hizmet etmeye geldik. Biz halk için buraya geldik." ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ YAŞAR İLE BAŞKAN KIRKPINAR ARASINDA 'GÖREV' ATIŞMASI
Karakayalı'nın ardından söz alarak açıklamaları eleştiren AK Parti Meclis Üyesi Metin Yaşar'ın sözleri sonrası ise Karakayalı ve Yaşar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Karakayalı'yı hedef alarak konuşan Yaşar, "İkinci döneminizi yaşıyorsunuz sayın başkan, artık tecrübeli bir başkansınız. Hatta artık sonuna doğru da geliyorsunuz. Umarım bir sonraki seçimlerde koltuğu AK Parti'ye bırakacaksınız" dedi.

Yaşar'ın sözleri sonrası konuşan Karakayalı, " Hiçbir yere gitmiyorum, 2059'a kadar burayım merak etmeyin" dedi. Karakayalı'nın sözleri sonrası salonda gülüşmeler yaşanırken AK Partili Yaşar, "Dikkat edin başkanım, kendi grubunuz ayağınızı kaydırmasın" diye konuştu. Yaşar'a yeniden yanıt veren Karakayalı ise, "Siz hiç merak etmeyin, grubumuz sonuna kadar dimdik benim arkamda" diye konuştu.  Karakayalı sonrasında ise "2059 biraz fazla oldu sanki" diyerek sohbeti sürdürdü.

 
Son 24 saatte 214 can kaybı, 29 bin 240 yeni vaka
 
Kılıçdaroğlu'ndan motorin zammına tepki
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOKAK 19 Ekim 2021 Salı 08:25

SAYIN BAŞKAN 2059'A KADAR KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞINI İLAN ETTİ. SAYIN BAŞKAN,ÇITA BİRAZ YÜKSEK DEĞİLMİ?. ZEMİNDEKİ MİNDERE AMAN DİKKAT EDİN O YÜKSEKTEN DÜŞÜŞ TEHLİKELİ OLABİLİR. BİZDEN, SOKAKDAKİLERDEN NAÇİZANE BİR ÖĞÜT...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da 349 milyon liralık bütçeye onay!
Torbalı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu ...
Efes Tarlası Bakkalı 1 yaşında!
Küçük üreticiye destek olmak, kadınların el emeği gıda ürünlerini değerlendirmek, ...
Başkan Selvitopu muhtarlarla buluştu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Muhtarlar Günü nedeniyle ...
 
Başkan Soyer, şampiyon Miraç'ı ağırladı!
Romanya’da düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası’nda ...
Çiğliler 'Gıdamıza Sahip Çıkıyoruz' etkinliğinde buluştu
Çiğli Belediyesi, Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 16 Ekim’de açlık ...
Büyükşehir'den öğrencilere sıcak çorba!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin güne sıcak çorbayla ...
 
35 üniversite Kariyer Günleri için Torbalı’ya geliyor
Torbalı Belediyesi lise öğrencileri ve mezunlara yönelik üniversite ve ...
Kemalpaşa'nın Bal Festivali gerçekleşti
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi’nin desteği ile bu ...
Büyükşehir'den heyelan bölgesini kurtaracak hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Cumhuriyet Mahallesi'ndeki toprak hareketliliğiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva