HABERLER>SAĞLIK
16 Ağustos 2022 Salı - 11:43

Kaza sonrası dili lâl olmuştu... 8 ay sonra mucize!

Manisa'da yılbaşında geçirdiği trafik kazası sonrası 2 beyin ameliyatı geçiren, 3 ay sonra bilinci açılan 16 yaşındaki Kübra Oy, soluk borusuna yapılan son ameliyatın ardından konuşma yetisini de geri kazandı.

Kaza sonrası dili lâl olmuştu... 8 ay sonra mucize!

Manisa'da otomobil çarpması sonucu ağır yaralanan, 2 beyin ameliyatıyla hayata tutunan genç kız, soluk borusundan geçirdiği operasyonla kazadan 8 ay sonra rahat nefes aldı.

Soma ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki Kübra Oy'a 30 Aralık 2021'de okula gitmek için yolun karşısına geçtiği sırada otomobil çarptı.

Olay yerinde kalbi duran Oy, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hayata döndürüldü, ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine sevk edilen Oy, kafatasındaki kırıklar nedeniyle geçirdiği 2 beyin ameliyatının ardından 3 ay boyunca yoğun bakım servisinde entübe olarak tedavi edildi.

Yoğun bakım sürecinde nefes borusuna gırtlak seviyesinin altından delik açılan (trakeostomi) genç kız, beyin ve sinir cerrahisi servisinde devam eden tedavisi sürecinde de konuşamadı.

Manisa'daki tedavisinin ardından nefes darlığı şikayetiyle İzmir'deki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen genç kız, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kenan Can Ceylan ve ekibince ameliyat edildi.

Yaklaşık 3 saatlik operasyonla soluk borusundaki daralmanın giderildiği Kübra Oy, 8 ay sonra rahat nefes alıp konuşmaya başladı.

"Kübra bir mucize"
Ameliyat sonrası takip edilen ve bir yandan da fizik tedavisi süren Kübra Oy, hastanede AA muhabirine, trafik kazasının ardından çok zor günler yaşadığını söyledi.

Kaza sonrası hiçbir şey hatırlamadığını, yoğun bakımda gözlerini açtığını ancak bu süreçte nefes alma ve beslenmede zorluk çektiğini anlatan Oy, konuşamamanın da kendisine acı verdiğini dile getirdi.

Acılarının her geçen gün azaldığını, yaşama dört elle tutunduğunu belirten Oy, "8 ay sonra yürüyebiliyorum, konuşabiliyorum. Öyle çok özledim ki. Daha önce mühendis olmak istiyordum şimdi ise fizik tedavi doktoru olmak istiyorum." dedi.

Anne Fethiye Oy ise yoğun bakım sürecinde doktorların umutsuz konuştuğunu ancak kızına olan inancını hiç yitirmediğini söyledi.

Her an evladını kaybetme korkusuyla yaşamanın çok zor olduğunu anlatan Oy, "Konuşmaya başladığında bize ilk 'anneciğim' ve 'babacığım' dedi. O kadar mutlu olduk ki 8 ayın yorgunluğu orada bitti. Yaşaması için 'yüzde, binde 1 umut' dediler. Allah'tan hiç ümidimizi kesmedik. Her zaman 'benim çocuğum yaşayacak' dedim. Onunla gezmeyi çok özledim." diye konuştu.

Prof. Dr. Kenan Can Ceylan ise Oy'un soluk borusunda tıkanan bölgeyi ameliyatla çıkartarak kalan kısmını birleştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Nefesi eski haline geldi. Soluk borusundaki delik kapatıldığı için artık konuşabilecek pozisyona geldi. Yemek yemeyle ilgili sıkıntılar vardı. Bunlar da neredeyse tamamen giderilmiş pozisyonda. Ameliyattan çıkıp kendine geldiğinde ilk sözü 'çok teşekkürler' oldu çünkü rahat konuşabiliyordu, nefes alabiliyordu ve boynunda bir delik yoktu. Kübra bir mucize, ciddi beyin ameliyatları geçirdi, arkasından çok ciddi bir yoğun bakım süreci yaşadı. İşte 8 ay sonra artık rahat bir şekilde nefes alabilecek duruma geldi."

 
Öğretmenlerin mülakat sonuçları açıklandı
 
Çöp evde bulunmuştu... İyi haber geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maymun çiçeği ilk kez köpeklerde görüldü!
Dünya genelinde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 89 ülkede görülen ...
'Asistanlar ayda en fazla 8 nöbet tutacak'
Sağlık Bakanı Koca, asistan doktorlara yeni dönemde pozitif ayrımcılık ...
Haftalık tablo açıklandı... Ölüm sayısı 100 bini aştı!
Türkiye'nin haftalık Covid-19 vaka tablosu açıklandı. Günlük vaka sayısında ...
 
İzmir Tabip Odası'ndan 'sonbahar-kış' uyarısı: Böyle giderse...
Haftalık covid 19 vakalarının bir ayda yedi kat, vefatların ise 13,5 kat ...
Uzmanlar: İklim değişikliği ölümcül cilt kanserinde artışa neden oluyor
Uzmanlar, iklim krizinin neden olduğu yüksek yaz sıcaklıklarının melanom ...
Bakan Koca duyurdu: Beyaz reform
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya Twitter hesabı üzerinden yaptığı ...
 
Ayı baygınlık geçirmişti... Acı bal uyarısı!
Önceki gün bir ayının baygınlık geçirmesine neden olan acı balın satışının ...
Canan Karatay'dan çay tiryakilerini üzecek açıklama
Canan Karatay, Türkiye’de en çok tüketilen içeceklerin ilk sıralarında ...
Mehmet KARABEL yazdı... Unutma beni... Unutama beni...
Mehmet KARABEL yazdı... Unutma beni... Unutama beni...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva