HABERLER>GÜNCEL
23 Eylül 2015 Çarşamba - 11:37

Kaza kurbanı tarım işçilerine yas mezarı

Manisa’nın Gölmarmara İlçesi'nde, asma yaprağı toplamaya giderken, bindikleri kamyonete süt tankerinin çarpmasıyla hayatını kaybeden 15 tarım işçisi, hem köylüler hem de Salihli Belediyesi tarafından unutulmadı. Tarım işçilerinin toprağa verildiği bölge, anıt mezarlık gibi yeniden düzenlendi. Ölen işçilerin mezarlarında duyulan üzüntüyü ve yası simgelemesi için, siyah mermer kullanıldı. Muhtar Mevlüt Kılıç, “Orası artık bizim için tarım işçişi şehitliği gibi olacak" dedi.

Kaza kurbanı tarım işçilerine yas mezarı

Gölmarmara İlçesi'ne bağlı Hacıveliler Köyü yakınlarında geçen 6 Temmuz sabahı meydana gelen kazada, Ercan İşeli yönetimindeki 10 P 8765 plakalı tanker ile Seydi Aydın yönetimindeki 45 SA 3779 plakalı kamyonet çarpıştı. Çarpışma sonucu kamyonette bulunan ve Salihli'nin Çökelek Köyü'nden, bağ yaprağı toplamaya giden sürücü Seydi Aydın (52) ile kamyonet kasasında bulunan eşi Ayşe Aydın (47), Nesrin Aydın (27), Kezban Uysal (67), Fadime Orhan (48), Zeynep Uysal (32), Ümmühan Uysal (30), Dürdane Kaya (40), Burak Kaya (15), Ümmühan Demirkol (38), Zeynep Zengin (35), Azize Kars (52), Ayşe Yaşar (40), Zekiye Çetin (54) ve Yıldız Öztürk (41) öldü. Kazanın ardından tutuklanan tanker sürücüsü E.İ.'nin, hazırlanan bilirkişi raporunda, tam kusurlu olduğu açıklandı. Kazayla ilgili yargılama ise, henüz iddianamenin hazırlanmamasından dolayı başlamadı.


 
TARIM İŞÇİLERİ UNUTULMADI
Geçen Ramazan Bayramı'nda, tarım işçilerinin toprağa verildiği mezarlık ziyaretçi akınına uğradı. Ailelerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da, bayram dolayısıyla ölen tarım işçilerinin mezarlarını ziyaret etti. Bu ziyaretler sırasında da, tarım işçilerinin yaşadığı üzücü olayın ders olması gerektiği ve ölenlerin anısının yaşatılması, unutulmaması için de mezarlarının bir anıt haline dönüştürülmesi istendi. Köylülerden de bu yönde talep gelmesi üzerine hem muhtarlık hem de Salihli Belediyesi harekete geçti. Tüm masrafları karşılayan belediye, köylülerin istediği şekilde tarım işçilerinin mezarlarının bulunduğu alanı yeniden düzenledi. Mezarlarda, üzüntüyü ve yası temsil etmesi içini siyah mermer kullanıldı. Mezarların ve bulunduğu yerin düzenlenmesinden sonra, etrafta da hazırlanan projeye göre düzenleme yapılacağı, üzerinde Türk bayrağının da bulunacağı mermer kaidenin konulacağı açıklandı.
 
Düzenlemenin başta aileler olmak üzere köylüleri çok sevindirdiğini söyleyen Çökelek Muhtarı Mevlüt Kılıç, “Kaza bizi derinden yaraladı. Köyümüz büyük üzüntü yaşadı. Çünkü onlar, ekmek paralarını, ailelerinin geçimini sağlayacak parayı kazanmak için yola çıkmışlardı. Ama bir tanker sürücüsü çıktı ve hepsini aramızdan aldı. Birçok çocuk üzüntü yaşadı. Eşler üzüntü yaşadı. Yaşanan acının bu bölgede en azından ders olması ve unutulmaması için mezarlarında böyle bir düzenleme istedik. Salihli Belediyesi de girişimlerimiz sonucu tüm masrafları karşılayıp, güzel bir düzenleme yaptı. Orası artık bizim için bir tarım işçişi şehitliği gibi olacak" dedi. (dha)

 
Simav güne yine depremle uyandı!
 
AA: Karayılan’a en yakın isim teslim oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayramları sanal kutluyoruz!
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve ...
Arife günü hain saldırı: 1 uzman çavuş şehit
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, bu sabah ...
Yaz saati uygulaması ne zaman bitecek?
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 1 Kasım seçimleri yüzünden ertelenen ...
 
İzmir’de şerit ihlali kazası: 1 ölü, 2 yaralı
İzmir’in Torbalı İlçesi'nde, şerit ihlali yapıp, karşıdan gelen başka ...
Flaş! Ünlü işadamı Cevahir yaşamını yitirdi
Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.
4 günlük korkunç bilanço: 58 ölü, 239 yaralı
Kurban Bayramı tatilinin ilk 4 günü yurdun dört bir yanında meydana gelen ...
 
İzmir’den BM ve UNESCO’ya vinç faciası çağrısı
Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde bulunan Kabe'de tavaf alanını genişletme ...
İzmir’de ‘anma' gerginliği: Vekil adayı dahil 36 gözaltı
Kobani’de IŞİD ile çatışmada yaşamını yitiren Göztepe taraftarı Aziz Güler’i ...
TSK’dan ‘Başkale’ açıklaması: İlk olayda 13, ikinci olayda 11…
Genelkurmay Başkanlığı, Van'daki saldırı ile ilgili açıklama yaptı.
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva