HABERLER>GÜNCEL
11 Temmuz 2014 Cuma - 13:08

Kaynaklar halkı kil ocağına kapılarını kapadı!

Buca ve Bornova sınırlarının kesiştiği Gökdere Köyü’nde Batıçim Çimento A.Ş tarafından yapılması planlanan kil ocağı tesisi için açıklanan yer ve saat krize neden oldu. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün açıkladığı ilköğretim okulu toplantı salonunu milli eğitim iptal etti, Kaynaklar’daki köylüler de kahvehaneleri kapattı.

Kaynaklar halkı kil ocağına kapılarını kapadı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Batıçim Batı Anadolu Çimento A.Ş. tarafından Bornova ve Buca sınırlarının kesiştiği Gökdere Köyü’nde yapılması planlanan kil ocağı projesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaynaklar’da yaşayan halkın büyük tepki gösterdiği proje için yapılması gereken Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısının tarihini 17 Temmuz, saatini de 10:00 olarak duyurmuştu. Toplantının yapılacağı yer olarak bildirilen Kaynaklar İlköğretim Okulu ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Buca İlçe Milli Müdürlüğü ‘tadilat var’ diyerek toplantıya izin vermedi. Milli eğitim, açıklanan yerde toplantının yapılamayacağını da müdürlüğü bildirdi.
 
KÖYLÜ MEKANLARI KAPATTI
Kil ocağı projesine karşı çıkan köylüler bir yandan eyleme hazırlanırken diğer yandan ÇED toplantının yapılması gereken kahvehane, işyeri, düğüm salonu gibi tüm işletmeleri kapattı. Toplantı için belirlenmesi gereken ‘mekan’ sorunu aşılamadı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün milli eğitim dışında diğer kamu kurumları ile bağlantıya geçerek Kaynaklar’daki tesislerinden faydalanmak için girişim başlattığı öğrenildi. Köylüler, ÇED toplantısı için yer vermedi.

EYLEM YAPACAĞIZ
Projeye başından bu yana karşı çıkan köylülere önderlik eden Kaynaklar Mahalle Muhtarı Erhan Şen, “ÇED toplantısının yapılacağı zaman burada büyük eylem yapacağız. Kil ocağı tesisini burada istemiyoruz. Kaynaklar, doğal güzellikleri ve muhteşem atmosferi ile ön plana çıkan bir yer. Ne yazık ki birilerinin hep gözü burada. Bu durumu halk olarak istemiyoruz. Toplantıyı yaptırmayacağız. Traktörlerle köylü yolu kapatacak” dedi.
 
TESİS ORMAN ALANINDA
Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) tarafından Batıcim adına ruhsatlandırılan 49 hektarlık alanın 11 hektarlık bölümünde kil ocağı planlanıyor. 74042 ruhsat numaralı alanda 2007 yılında ÇED gerekli değildir belgesi alınan yerde üretim faaliyetleri mahkeme kararı ile durdurulmuştu. Tahtalı Barajı uzak koruma mesafesinde olan bölge için yeni başlatılan alanda yıllık 150 bin ton kil  çıkartılması planlanıyor. Çıkan kil, 18 km uzaklığındaki faaliyet sahibi tarafından işletilen çimento fabrikasına gönderilecek. Üretim faaliyetlerinin gerçekleştirileceği toplam 49 hektarlık ruhsat alanın bir kısmı orman, bir kısmı ise şahıs arazisi içinde yer alıyor. Faaliyet alanının tamamı ise orman sahasında bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC DEMOKRAT 11 Temmuz 2014 Cuma 13:54

Erhan Kardeşimizin Bu Haklı Mücadelesine Lütfen Buca"daki CHP İlçe Örgütü,Buca Belediyesi Ve Sivil Toplum Örgütleri İle Duyarlı Bucalı Vatandaşlarımız Ve Ayrıca Muhtarlarımızında Desteği Sürmelidir.Tepki Koyacağımız Günü Ve Saati Lütfen Bildirin.Bu Kardeşlerimizi Orada Yanlız Bırakmayalım.

Yorumu oyla      17      5  
TC DEMOKRAT 11 Temmuz 2014 Cuma 13:32

Arkadaş Şu Hükümette Dağa Taşa,Denize Her Yere Ruhsat Veriyor.Doğa Katlediliyormuş,Hiç Umurlarında Bile Olmuyor.Erhan Kardeşimizin Bu Haklı Mücadelesi Umarım Başarı İle Sonuçlanır.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Musevi Cemaati: Yıldız Tilbe yargılansın!
Şarkıcı Yıldız Tilbe, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına Twitter’dan ...
'Görüş Günü Kadınlar'ında af çağrısı
İzmir'de, yakınları tutuklu olan ve kendilerine 'Görüş Günü Kadınları' ...
İzmir’de ‘tombala’ baskını!
İzmir’de bir işyerine düzenlenen baskında kumar oynamakta kullanılan elektronik ...
 
Ortaç'a 'Defol git bir köşede öl' 2 yıl hapis!
MS hastası olduğu ortaya çıkan şarkıcı Serdar Ortaç’a sosyal paylaşım ...
İzmir'de korkunç ölüm: 4.kattan düştü
Bornova’da 72 yaşındaki Hürü Dülger, apartmanın 4'üncü katından düşerek hayatını kaybetti.
Çocuk gelin ölü bulundu: Silahla başladı silahla bitti
Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’nde 3 ay önce resmi nikah yapılmadan evlendirilen ...
 
Türkler'in kızından suç duyurusu: Nasıl örterler?
İstanbul Merter'de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu 22 Temmuz ...
Tapelerde şok talimat: 'Hadi koçum öldür şunu'
MİT'in bugün yapılan duruşmaya gönderdiği Susurluk tapelerine göre, Ağar ...
İzmir'de aşırı hız ölüm getirdi: ESHOT'la kaf kafaya...
Çiğli’de aşırı hızı nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybeden 19 yaşındaki ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva