HABERLER>EGE
23 Şubat 2021 Salı - 11:03

Kayıp iki kız kardeşten bir tanesi bulundu

Afyonkarahisar'da kaldıkları Sevgi Evi'nde babaları tarafından izinli alınarak eve getirilen Sevda (14) ve Gülsüm Yumuk (15) kardeşler, 2 gün arayla ortadan kayboldu. En büyük çocuğu askerde olan, küçük kızı böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunan, eşi ise akciğer kanseri nedeniyle engelli olan Bünyamin Yumuk (48), kayıp kızlarını aramadığı yer kalmadığını, jandarma ve polise haber verdiğini belirterek bulunması için yardım istedi. Kayıp çocuklardan Sevda emniyet ekiplerince bulundu.

Kayıp iki kız kardeşten bir tanesi bulundu

Merkeze bağlı Süğlün beldesinde oturan Bünyamin Yumuk ve akciğer kanseri rahatsızlığı nedeniyle engelli hale gelen Cennet Yumuk (42) çiftinin, 4 çocuğundan en büyüğü askerlik görevini yaparken, 3 kızından 2'si Sevgi Evi'nde, 6 yaşında olan ve böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunan küçük kızları ise yanlarında kalıyordu. Bünyamin Yumuk günlük işlerde çalışırken, Cennet Yumuk'un aldığı engelli maaşıyla geçinmeye çalışan ailenin kızları Gülsüm 9 ay önce, Sevda ise 2 ay önce babanın talebi üzerine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Afyonkarahisar'daki Sevgi Evi'ne yerleştirildi.

Bünyamin Yumuk, kızları Gülsüm ve Sevda'yı 13 Şubat'ta izinli olarak eve getirdi. 18 Şubat Perşembe günü rahatsızlanan Bünyamin Yumuk, eşiyle birlikte Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne gitti. Aynı gün kızlarından Sevda, 'Anneanneme gidiyorum' diyerek evden ayrıldı. Eşiyle hastaneden eve dönen Bünyamin Yumuk, 20 Şubat Cumartesi günü uyandığında ise Gülsüm'ün de evden gittiğini fark etti. O günden sonra haber alamadığı kızlarından Sevda'nın cep telefonuna ulaşamayan, Gülsüm'de ise cep telefonu bulunmadığını söyleyen Bünyamin Yumuk, çocuklarının bulunması için yardım istedi.



'GİTMEDİĞİM YER KALMADI'
Kızları Gülsüm ve Sevda'yı sık sık okuldan kaçtıkları ve eve gelmedikleri gerekçesiyle Sevgi Evi'ne yerleştirdiğini anlatan Bünyamin Yumuk, çocuklarını aramaya devam ettiklerini söyledi. Bünyamin Yumuk, "Ben çocuklarımı seviyorum. Çocuklarımın bana geri dönmesini istiyorum. Bunların nereye gittiğini bilemiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Eşim engelli, yüzde 86 engeli var. Eşime de bakmak zorunda kalıyorum. Çocukların nereye gittiğini, geldiğini bilemedim. Kendim hastaneye gittim. Geldiğimde ulaşamadım. Kayboldu gitti, nereye gittiğini de bilemiyorum. Gören duyan varsa bize haber versin. Akrabalarıma falan sordum, telefon ettim, biraderim de dahil onların da haberi yok. Jandarmaya gittim, yurtlarına gittim, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gittim. Emniyet de jandarma da peşinde. Gitmediğim yer kalmadı" dedi.

'HERHANGİ BİR TARTIŞMA YAŞAMADIK'
Kızlarını hafta sonunu birlikte geçirmek için Sevgi Evi'nden aldığını ve eve getirdiğini anlatan Bünyamin Yumuk, "Ben rahatsızlanınca ambulans çağırdım, ambulans ile hastaneye gittim eşimle beraber. Hastaneden geldikten sonra çocuklarımın biri gitmiş. Haber alamadım, ninesinin oraya vardım, ninesinin oradan haber alamadık. Oradan öbür tarafa gittim, oradan da haber alamadık. Herhangi bir tartışma yaşamadık. Ben hastalandım, anjiyo olmaya gittim devlet hastanesine. Hastaneden geldikten sonra buraya cuma günü eve geldiğimizde yok. Ondan sonra kayboldu gitti çocuk. Daha sonra da diğeri gitti" diye konuştu.

Engelli anne Cennet Yumuk da, "Sevda 3-4 gündür kayıp. Gülsüm de gece gitmiş, kaçta gittiğini bilmiyorum. Bulunmalarını istiyorum. Arayıp duruyoruz günlerdir. Hiçbir haber yok" ifadelerini kullandı.

SEVDA DURAKTA OTURURKEN BULUNDU
İki gün arayla ortadan kaybolan kardeşlerden Sevda Yumuk bulundu. İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, JASAT ve Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı Tınaztepe Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen arama çalışması sırasında, Sinanpaşa ilçesine bağlı Kılıçarslan beldesinde otobüs durağında bekleyen genç kız fark edildi. Jandarma ekiplerini fark eden genç kız, kaçmaya çalıştı. Jandarmanın kısa süreli çalışmayla bulduğu genç kızın, bir süredir kayıp olan Sevda Yumuk olduğu belirlendi. Avukat nezaretinde ifadesi alınan Sevda Yumuk, kimsenin zorlamadığını kendi isteğiyle kaçtığını söyledi. Sinanpaşa Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı doğrultusunda Sevda Yumuk'un Sevgi Evi'ne teslim edileceği öğrenildi.

Kayıp Gülsüm Yumuk'un bulunması için arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.(DHA)

 
İzmir'de kulüp başkanlarından örnek tablo
 
Gaziemir’in festival alanı yeni yüzüne kavuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege'nin otları kuşaktan kuşağa aktarılıyor
Ege'nin otları kuşaktan kuşağa aktarılıyor
21 yaşındaki Mehmet yatağında ölü bulundu
Denizli'nin Buldan ilçesinde Mehmet Tunalıoğlu (21) yatağında ölü bulundu. ...
Manisa'da silahlı kavga: İki kardeşten biri öldü
Manisa'daki silahlı kavgada yaralanan iki kardeşten biri hayatını kaybetti.
 
5 sokak köpeği ölü bulundu! 1'i boğularak öldürülmüş...
Aydın'da ölü bulunan 5 sokak köpeği inceleme için belediye ekiplerine teslim edildi.
Bodrum'da uyuşturucu operasyonu: 5 kişi tutuklandı
Bodrum'da uyuşturucu operasyonunda 5 zanlı tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde ...
Balıkesir'de 8 eve karantina!
Balıkesir'in Manyas ilçesinde bir mahalledeki bazı evlerde yeni tip koronavirüs ...
 
Kepçeyle tarihi eser arayan 7 kişiye suçüstü!
Aydın’ın Karacasu ilçesinde kepçeyle kaçak tarihi eser kazısı yaptıkları ...
Minik Ferit bahçede oynuyordu... Kahreden ihmal!
Muğla'nın Milas ilçesinde, evin bahçesinde oyun onadığı sırada foseptik ...
Yem karma makinesine düşen genç öldü
Afyonkarahisar'da yem karma makinesine düşen genç öldü
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva