HABERLER>POLİTİKA
23 Mayıs 2022 Pazartesi - 17:46

Kaya'dan Soyer'e 'Roma Kralı Augustus' göndermesi: Bari onu örnek al!

İzmir'de uzun yıllardır yaşanan ve son dönemlerde artış gösteren koku problemi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e seslenen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Soyer'e Roma dönemini örnek gösterdi. Altyapı çalışmaları için Roma İmparatoru Augustus'a bakması çağrısında bulunan Kaya, yakın zamanda İzmir körfezi etrafında yürüyüşün bile hayal olacağını belirtti.

Kaya dan Soyer e  Roma Kralı Augustus  göndermesi: Bari onu örnek al!

EGEDESONSÖZ - İzmir'de havaların ısınması ile birlikte etkisini iyice arttıran koku sorunu bir türlü sonuçlanamazken, Cumhuriyet Halk Partili isimler ve yerel yöneticiler de sorun ile ilgili sık sık açıklamalarda bulunmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'yüzülebilir körfez' hedefini sık sık dile getirdiği ancak körfezde yaşanan koku nedeniyle muhalefetten 'sağlığınız için yüzmeyin' söylemlerinin çıktığı tartışmalarda AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'da net konuştu.

KÖRFEZ ETRAFINDA YÜRÜMENİN HAYAL OLACAĞI GÜNLERE GİDİYORUZ
İzmir'de yaşanan ve Cumhuriyet Halk Partili isimlerin dahil kabul ettiği koku probleminin nedeninin altyapı olduğunu belirten Kaya, "Bu salgın döneminde İller Bankası paylarından hiç kesilmedi. Bu işleri gidip Gediz'de aradı Sayın Soyer... Kütahya'ya gitmesine gerek yok. Adliye'nin yanından akan derenin kirliliği belli. İlk olarak gelip burayı temizlesin. Kokunun sebebi İzmir'deki altyapının çöküşüdür.  Gediz dış körfeze akıyor. İçe doğru gelmiyor akıntı. Gediz'den gelen akıntının Osmanlı Döneminde iç körfeze akması engellenmiş. Körfezde bırakın yüzmeyi, sahilde yürüyemez hale geldik. Soyer şunu vaat edebilir yakında; 'Merak etmesin İzmirli vatandaşlarımız körfezde maskesiz bir şekilde yürüyebileceğiz'... Yüzme hayalini bırakın, körfez etrafında yürümenin hayal olacağı günlere gidiyoruz. Bu sorun İBB'nin" diye konuştu.

YAŞANAN KOKUNUN NEDENİ
Kent genelindeki yağmur suyu ayrıştırması çalışmalarına da dikkat çeken Kaya, "İzmir genelinde 5 bin kilometre yağmur ayrıştırma kanalları yapılması lazım. Şu an 700 kilometre civarında. Yağmur yağınca Çiğli'deki arıtmaya gidiyor ve kapasite kaldırmayınca lağım körfeze akıyor. Bunlar yapılmış olsaydı sorun çözülmüş olurdu. Sayın Soyer bizim medeniyetimize ve şehirleşmemize karşı ancak onu çok ilgilendiriyor Romalılar... M.Ö 133 yılında Roma İmparatoru Augustus, Kadifekale'ye giden kemerleri yapmıştı. İzmir'in altyapı hikayesi oradan başlıyor. Bizim medeniyetimiz ile zaten kavgası var, Roma ve Yunan medeniyetlerine de ciddi merakları var. Gitsin Augustus döneminde altyapı çalışmaları başlatan isimleri örnek alsın. Yaşanan kokunun nedeni 25 yıllık CHP iktidarının altyapıya hizmet yapmamasıdır" ifadelerini kullandı.

KİM KARŞI ÇIKTI BUNA?
Körfez Geçiş Projesi'nin tekrar başlama gibi bir seçeneğinin olup olmadığının sorulmasına yanıt veren Kaya, "Dava açıldı… Kim karşı çıktı buna? Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları... Körfez geçiş projesinde belli bir noktaya gelinmiş olacaktı. Zeminden çekilen malzeme ile ortadaki yapay adacık oluşmuş ve sorun büyük noktada çözülmüş olacaktı. Sadece temizlemek ile bitmiyor. Altyapı yatırımı yapmak lazım. Siz ne kadar temizlerseniz temizleyin yağmur ayrıştırma kanallarını tamamlanmadıktan sonra her yağmur sonrası Çiğli'deki arıtma tesisindeki suyu körfeze basmak zorunda kalırsınız. Ancak bu konuda yatırıma ayrılmış bir bütçe yok. Meşhur bir opera binası var... 2006'da Opera binası macerası başladı, 10 yılda proje hazırlayabildiler. Bitirecekleri günü de artık geçmiş olduk. İşin yarısı neredeyse tamamlanmış durumda. Ancak yine dedikleri bir iş tamamlanmadı. 16 yılda bir opera binası yapamadılar. Dünyada örneği yok bunun" dedi.

BAŞKA BİR TARIM DEĞİL, KENDİLERİNE GÖRE TARIM OLDUĞUNU GÖRDÜK
Menderes'teki katı atık tesisi projesi üzerinden Soyer'in 'zeytin' söylemlerini de eleştiren Kaya, "Şu anda ÇED süreci durduruldu. Durdurulmasındaki neden de İBB'nin ısrarına rağmen oradaki zeytin ağaçlarına verilecek olan zarar. Bu konu gündeme geldiğinde Sayın Soyer zeytin fidanı dağıtıyordu ancak şimdi yüzü tutmuyor, dağıtamıyor. Sen bir yandan zeytinler ile ilgili açıklama yapıyorsun, diğer yandan binlerce zeytine zarar verecek projeye sahip çıkıyorsun. Süreç içinde 2 yıllık tahsis süreci de doldu zaten. İzmirliler şunu görsün; Başak bir tarım mümkün diyenler Menderes'te çöp tesisi yapmayı bile planladılar. Dertlerinin başka bir tarım değil, kendilerine göre tarım olduğunu gördük" açıklamasında bulundu.

 
Sokakta çatışma... 1'i polis 7 yaralı!
 
A Milli Takım'ın aday kadrosu açıklandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erhan,Yikgec 23 Mayıs 2022 Pazartesi 21:09

Sayın Başkan,lütfen sayın vekilimizin önerilerine kulak verin birlikte diyaloglacalisin kazanan İzmir olsun

Yorumu oyla      2      3  
Otogar metro ne oldu? 23 Mayıs 2022 Pazartesi 18:47

Kendi belediyeleri neden örnek almamış? Marmara Denizi gibi akıntının olduğu bir yerde kirlilikten müsilaj sorunu olmadı mı? Kadıköy'deki Kurbağalıdere'nin, İzmir'deki adliyenin oradan geçen dereden koku olarak ne farkı vardı? Neden 25 yılda düzeltmediniz? 16 yılda opera yapamadılar diye eleştiri getirenler, Bornova'daki kültür merkezini kaç yılda bitirdiler? Bakanlık, İzmir'e Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi kalitesinde bir sanat merkezi neden yapmadı? İstanbul'da opera binası devlet bütçesinden yapılırken, burada belediye yapmaya çalışıyor.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den çok konuşulacak çıkış: Maaşları zor ödüyoruz!
İzmir'de yerel yönetim ve muhalefet arasında tartışmalara neden olan 'Büyükşehir ...
CHP'li Beko'dan SADAT tepkisi: Suça karışanlar yargılanacak
Hükümetin yalan, yolsuzluk ve rant iktidarı bırakmamak için SADAT gibi ...
MHP'li Şahin mülteciler hakkında net konuştu: Türkiye dünyanın çöplüğü değil!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Türkiye'de tartışmalara ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Söz veriyorum!
Mehmet KARABEL yazdı... Söz veriyorum!
'Mağduriyetler bir an evvel giderilmeli'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Teşkilat mensuplarımızla ...
Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.
 
Akşener: İstanbul'da birinci parti olacağız
İYİ Parti, İstanbul´da 100 bin üyeye ulaşmasını kutladı. Partililere seslenen ...
Bakan Bozdağ'dan açık cezaevleri izinleri açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, açık cezaevlerindeki hükümlülerin COVID-19 ...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsrail'e gidiyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 25 Mayıs Çarşamba günü İsrail'e gidecek. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva