HABERLER>SPOR
9 Eylül 2021 Perşembe - 10:19

Karşıyaka transfer tahtasını açtı... Vitrini yeniledi

Transfer yasağı nedeniyle son 5 yıldır 2'nci Lig ve 3'üncü Lig'de altyapıdan çıkan oyuncuların yer aldığı kadroyla mücadele eden Karşıyaka, yasağı seneler sonra kaldırmasıyla takımını yeniledi.

Karşıyaka transfer tahtasını açtı... Vitrini yeniledi

Yaz ayları boyunca kulüpten alacağı Futbol Federasyonu kanalıyla kesinleşip transfere yasak koyan 96 eski futbolcu, teknik adam ve çalışanı ikna etmeye uğraşan Kaf-Kaf, tüm isimlerden muvafakatnameleri toplayıp yasağı geçici olarak açmasıyla yıllar sonra alternatifli bir kadro kurdu. Battal, Onur, Hakan Kuş, Arif, Mustafa Değirmenci, Anıl, Efe, Mehmet, Cihan, Görkem, Oğuz, Kerem, Hakan Denizci, Erol Zöngür, Celil ve Özkan olmak üzere toplam 16 futbolcuyla yollarını ayıran yeşil-kırmızılı ekip 12 takviye yaptı.

Direkt şampiyon olarak üst üste 4'üncü sezonunu geçirdiği 3'üncü Lig'den kurtulmayı hedefleyen Kaf-Kaf, kariyerlerinde daha önce çoğu şampiyonluk ve Play-Off tecrübesi yaşamış isimleri seçti. Transferde Zonguldak Kömürspor'dan forvet İhsan Furkan Deniz, Çorum FK'dan sağ bek Ertuğrul Sancaktutan, Şanlıurfaspor'dan orta saha Samican Keskin ve merkez orta saha Sefer Kanıtemiz, Kırşehir Bld'den golcü Abdülkadir Akyıldız, Manisa FK'dan kaleci Yusuf Balcıoğlu, Eskişehirspor'dan sol kanat Alperen Kocabaş, Turgutluspor'dan kaleci Yunus Yağız'ı alan Karşıyaka, Fenerbahçe'den forvet Barış Sungur, Çorumspor'dan stoper Batuhan Demirel ve son gün hamlesi olarak da Menemenspor'dan gurbetçi santrfor Okan Yılmaz'ı kiraladı.

İSKELET KALDI
Karşıyaka, transfer döneminde son yıllarda kadronun iskeletini oluşturan birçok ismi de takımda tuttu. Mustafa Aşan, Cenk, Metin, Erdoğan, Özgür, Namık Barış, Fatih, Harun, Burak, Caner, Batuhan Kara, Mustafa Çalışkan gibi isimler yeni sezonda da yuvada kaldı.

YASAK 3.2 MİLYON TL
Transfer yasağını açarken kulüpten alacağı bulunan eski futbolcuların bir kısmına tek dönemliğine muvafakatname vermeleri koşuluyla alacaklarının yüzde 25'ini, bir kısmına alacak dosyalarını kapatmaları şartıyla yüzde 50'sini, bir bölümüne de tamamını ödeyen Karşıyaka, borç dosyalarını da eritti. Karşıyaka'nın transfer yasağı kapsamına giren borcunun 3.2 milyon TL civarına düştüğü öğrenildi. 

Bu rakamlara henüz hukuki süreçleri süren eski futbolculardan Taha Yalçıner, Murat Akyüz ve Cihan Yılmaz'ın alacak dosyaları eklenmedi. Karşıyaka'nın yasağı kaldırmasına Başkan Turgay Büyükkarcı ve yönetimin yanı sıra Yaşar Holding, Karşıyaka Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, taraftar grupları ve bazı eski yöneticiler destek verdi. Alacaklarının tamamını isteyen futbolculara paraları Basketbol Federasyonu gelirleri kanalıyla verildi.

SON DAKİKA TRANSFERİ OĞULCAN
TFF 3’üncü Lig’de transfer yasağını 5 yıl aradan sonra kaldıran Karşıyaka, transfer döneminin son saatlerinde sol bek Oğulcan Şahin’i renklerine bağladı. Akşam saatlerinde İzmir’e gelip sağlık kontrolünden geçirilen 25 yaşındaki futbolcu kendisini yeşil-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Kariyerinde daha önce Yeşil Bursa, Bandırmaspor ve Düzcespor formalarını giyen futbolcu Kaf-Kaf’ın 12’nci dış transferi oldu.

 
Altınordu'da Burak İnce kulübeden kurtuldu
 
EFEST'e muhteşem final
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu'da Burak İnce kulübeden kurtuldu
TFF 1'inci Lig kulüplerinden Altınordu'da genç yıldız adayı Burak İnce, ...
Şenol Güneş sözleşmesi feshedilirse ne kadar tazminat alacak?
Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'in göreve devam edip ...
Eda Erdem Avrupa'nın rüya takımında
A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe'nin kaptanı Eda Erdem Dündar, ...
 
Göztepe'nin yeni hocası El Maestro sahaya indi
Süper Lig ekiplerinden Göztepe ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Sırp Teknik ...
Altay'dan sessiz transfer
Süper Lig'in yeni ekiplerinden Altay'ın dış transferde 3'üncü Lig ekibi ...
Anlaşma tamam... Karşıyaka'ya bir golcü daha!
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta 5 yıldır süren transfer yasağını kaldırıp ...
 
Bucaspor 1928'de teknik direktörlük koltuğuna iki aday
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta sezona Isparta 32 Spor beraberliği ile başlayan ...
Hollanda Mili Takım Teknik Direktörü: Daha iyi oynayabilirdik
A Milli Takım'ın 6-1'lik yenilgisinin ardından açıklama yapan Hollanda ...
Altınordu'ya Enis Destan morali
TFF 1'inci Lig'de ilk 3 maçında 2 yenilgi, 1 beraberlik alarak 1 puanla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva