HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mart 2017 Pazartesi - 12:40

Karşıyaka Tramvayı'nda son dönemeç!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Karşıyaka Tramvayı’nda işlemler sona geldi. İnşaat ve altyapı çalışmaları önümüzdeki hafta bitirilecek olan projede trenler Nisan ikinci haftası çalışacak. Trenlerin bir ay süreyle ücretsiz hizmet vermesi bekleniyor.

Karşıyaka Tramvayı nda son dönemeç!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak ve Karşıyaka’da yapımını sürdürdüğü tramvay projeleri devam ediyor. Çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlanan Karşıyaka Tramvayı’nın Mavişehir-Alaybey arasındaki güzergahta sona gelindi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı tören ile Mavişehir-Bostanlı arasındaki mesafenin test sürüşleri tamamlanmış, raylar ve yollar hazır hale getirilmişti.



Bostanlı Vapur İskelesi ile Alaybey Tersanesi arasındaki kısım da büyük oranda tamamlandı. Günlerdir devam eden Karşıyaka Sahili ve Vapur İskelesi önündeki hummalı çalışmaların ince işlerine geçildi. Altyapı, kazı ve hafriyattan sonra direkler dikildi, elektrik hatları çekildi. Durak ve istasyonların da montajı yapılırken bir yandan çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmaları da tamamlanma noktasına geldi.

NİSAN’A HAZIR
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri 24 saat süreyle vardiyalı sistemle çalışmalarını devam ettirirken Nisan ayının ikinci haftası gibi trenlerin çalışmaya başlayacağı, hattın aktif olarak yolcu taşımaya başlayacağı öğrenildi. Tüm çalışmalar bittiğinde Mavişehir’den hareket eden tramvay Alaybey Tersanesi’nin olduğu bölgeye kadar gelebilecek. Trenler karşılıklı seferler halinde çift yönlü çalışacak. Nisan ayı itibariyle sorunsuz bir şekilde yolcu taşıma işlemine başlayacak olan tramvayların da bir ay süreyle ücretsiz hizmet vereceği öğrenildi.

 
Başkan Çerçioğlu'ndan sanata tam destek
 
İzmir'in Sandıkları ve Baro'dan seçim işbirliği
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 28 Mart 2017 Salı 08:31

Tramvay trafiği,gürültü kirliliğini azaltıcaktır.Sahil yolu otoban değildi.Deniz kenarı şimdi daha zevkli plucak.

Yorumu oyla      16      5  
27 Mart 2017 Pazartesi 19:25

Koskoca sahilde 2 sıra demiryolu mu gücünüze gitti arkadaş, duyanda demiryolundan sahile geçilemeyecekmiş gibi algılar,tramvayla yapılacak sürat de bellidir, sanki uzaya gidiyorsunuz nedir bu sürat merakınız. İşin doğrusu Karşıyakadaki otopark problemi yüzünden insanlar araçlarını kullanamıyor, tramvay da bal gibi bu işin çözümüdür, yapanların eline sağlık !

Yorumu oyla      25      5  
murat 27 Mart 2017 Pazartesi 16:49

sahil otopark olarak değil , insanların denizle buluştuğu yer olarak kullanılmalı.şimdi araya tramvay hattı girdi.tramvay yeşil çimlerin üzerindemi gidiyor.yeni eklenen beton zemin duraklar demir raylar yokmu.çağımızda ulaşım hızlı yapılır.tramvay mavişehir karşıyaka hattını( 5 km ) ne kadar zamanda gidecek,bu sorunun cevabı gelmedi.otoparkın arkasına sığınmayalım.kötü kötüyü düzeltmez.biz sahilimizi istiyoruz.

Yorumu oyla      12      22  
27 Mart 2017 Pazartesi 16:05

Karşıyaka sahilini otopark olarak kullananlar tramvaya ne gerek var, sahil beton oldu diyorlar ki hat yeşil çim üzerinden gidiyor. Karşıyaka sahili sizin babanızın malı mı ki otopark olarak kullanıyorsunuz ? Bu hat nostalji olsun diye de yapılmıyor , gerekli olduğu için yapılıyor. Çiğli etabı da bittiği zaman iskele otobüsleri de iptal olacak. ESHOT her yıl zarar ediyor. ESHOT küçülmeli ama insanlar nedense bunu anlamıyor, ne gerek var diyorlar. Zaten yolcu potansiyeli olmayan yere de izin çıkmaz. Öyle kafana göre raylı sistem yapamıyorsun.

Yorumu oyla      25      5  
murat 27 Mart 2017 Pazartesi 15:28

seçilen hat gereksiz.Nostalji yapmak için Bostanlı Reyhan ın önündeki cadde yeterliydi.Karşıyaka sahilini demir ve betonla doldurmaya gerek yoktu.Bütün bunlar bir yana ; önemli olan Mavişehir le Karşıyaka iskele arasını ne kadar zamanda gideceğidir.Yetkililerden bu konuda açıklama bekliyoruz.Bakalım söylenenler doğrumu...

Yorumu oyla      11      25  
27 Mart 2017 Pazartesi 15:17

Metro da açıldığı zaman bedava olmuştu.

Yorumu oyla      11      8  
Hüsam Çavuş 27 Mart 2017 Pazartesi 14:55

İzmir'in vatansever halkı beleşci değildir.İlk seferden itibaren ücreti ne ise öderiz.Bize bu medeni ulaşım aracını kazandıran belediye başkanımızın eli de öpülmeye layıkdır.

Yorumu oyla      23      5  
27 Mart 2017 Pazartesi 13:13

Tersane bölgesi geçilebilirse bu hat önce iskele-tersane arası 2 hatta çıkarılmalıdır. Sonra da önce Bayraklı S. Meydanı' na uzatılmalı, Bayraklı' daki Folkart Kuleleri'nden itibaren ikiye ayrılıp Bornova Merkez ve Halkapınar' a doğru uzamalıdır. Bornova Merkez - Salhane projesi de yapılmış olur ancak hat Halkapınar'a da uzamış olur. İZBAN var, ne gerek var diyenler de İZBAN'a paralel çalışan otobüs hatlarına bakarsa neden gerekli olduğunu anlarlar. Çiğli zaten uzayacak ama Egekent İZBAN 'a kadar uzamalıdır. Bu sayede Anadolu Caddesi'nde otobüsler kaldırılır ve azaltılır , trafik rahatlar ... İZBAN ' a hem alternatif olur hem de çok sayıda otobüs ya seferden kalkar ya da kısalır, ESHOT zararı azalır, yeni yatırımlara kaynak kalır. Maliyeti 250-300 milyon olur ama faydası çok olur.

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca en lezzetli festivale hazırlanıyor
İlçede köy turizmini geliştirici çalışmalara hız veren Buca Belediyesi, ...
Selçuk Barutçu'da buluştu: Büyük Yörük şöleni
Selçuk'ta düzenlenen Yörük Etkinliği büyük ilgi gördü. Keşkek kazanlarının ...
Karşıyaka’da 6 bin 500 aileye erzak desteği
Karşıyaka Belediyesi, gıda kolisi dağıtımına başladı. Erzak desteğiyle, ...
 
Gözler Kocaoğlu'nda: Gökçe'nin yerine kim gelecek?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Buğra Gökçe'nin kadrosunun ...
Çiğlili öğrencilerden ağaçlandırma kampanyası
Çiğli’de iki lisenin öğrencileri bir araya gelerek örnek bir projeye imza ...
Kent turlarında bahar etabı: İzmir sizi çağırıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılından bu yana sürdürdüğü ve büyük ...
 
Üretici muhtarlar Konak'ta buluştu
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'na bağlı 'Üretici Muhtarlar'ın ürünleri ...
İzmir'in tarihi bahçesine gençlik aşısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Hasanağa Bahçesi’nde hastalıklı, ekolojik ...
Kocaoğlu’ndan Aliağa turu: Birlikte başaracağız
Aliağa'ya bağlı Helvacı, Hacıömerli, Yeni Şakran ve Çaltılıdere'yi ziyaret ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva