HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2018 Perşembe - 11:21

Karşıyaka Tramvayı'nda rekor! Milyonları geçti!

Karşıyaka ilçesinde Mavişehir-Alaybey arasında seferlerini sürdüren tramvayı kullananların sayısı günlük 30 bine çıktı. Toplam yolcu sayısının ise 9 aylık süreçte 4 milyon 563 bin 889'a ulaştığı belirtildi

Karşıyaka Tramvayı nda rekor! Milyonları geçti!

Kentte 63 yıl önce kullanılan tramvay, trafik sorunuyla başa çıkmak için bir kez daha hizmete alındı. İlk tramvay seferleri, Karşıyaka'da, Mavaşiher - Alaybey semtleri arasında 11 Nisan 2017 tarihinde yapılmaya başlandı. Karşıyaka tramvayında normal işletime geçilen 1 Temmuz 2017 tarihine kadar 'Gözünüz tarmvayda olsun" sloganıyla tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri sürdürüldü.

Güzergah üzerindeki 25 ilk ve orta dereceli okulda binlerce öğrenciye, eğitimciye tramvay kuralları anlatıldı. Çocuklar üzerinden de ailelere ulaşılması sağlandı. Bu eğitimlerde çocuklar hem tramvayı öğrendi hem 'Tramvay Dostu' sertifikası aldı hem de verilen maket ve armağanlarla mutlu oldu. Böylece tramvayın, çocukların hafızasında kalıcı yer etmesi sağlandı. Karşıyaka Çarşısı, İskele çıkışı ve Bostanlı Pazaryerinde stantlar kuruldu, tramvay tanıtılıp, nostaljik çan sesi ile farkındalık yaratıldı. Tramvay duraklarında kurulan stantlarda yolculara dikkat edilmesi gereken kurallar anlatıldı, güzergah üzerindeki çok sayıdaki gıda dağıtıcısı esnafa bilgilendirme yapıldı, motorlu kuryeler için özel hazırlanmış broşürler verildi. Tramvay hattına kontrolsüz girilmemesi, yayaların yaya geçitlerinden geçiş yapması, sürücülerin sinyalizasyon ışıklarına dikkat etmeleri, güzergah boyunca kırmızı çizgi ile belirlenen noktalarda geçişlerin kontrollü olması gibi hususlar özellikle vurgulandı. Tüm duraklarda yer alan yolculuk kuralları, afiş metni yolcuların dikkatine sunuldu. Bu faaliyetler sayesinde tramvayda, sadece yolcular değil tüm vatandaşlar, sistemin işleyişi ve kurallarıyla ilgili bilgilendirildi.

TRAMVAY EMRİNİZDE
Karşıyaka'da 06.00'da başlayan tramvay seferleri, gece saat 24.00'e kadar 10 dakikada bir sefer yaptı. Sabah ilk seferden itibaren gün içinde işe, okula, gezmeye gidenlerin öncelikli ulaşım tercihi olan tramvayda, önümüzdeki dönemde sefer aralıklarını 7.5 dakikaya indirmek için de planlamaların şimdiden yapıldığı öğrenildi. Kent içi yolcu taşımacılığında, tramvay sayesinde yeni düzenlemeye geçildi. ESHOT otobüs seferlerinin yanı sıra, Karşıyaka ve Bostanlı iskeleleri ile İZDENİZ aktarması yapılan tramvayın, İZBAN ile de bağlantısı sağlandı. Ataşehir Tramvay durağından, İZBAN Mavişehir istasyonuna her tramvay seferi ile bağlantılı hat getirildi. Böylece yaygın erişim ve aktarma imkını olan tramvay, Karşıyaka'da yolcu hareketliliğinin de artmasını sağladı. Hizmet verdiği güzergahta daha önce yapılan toplam yolculuk sayısı da yaklaşık iki katına çıktı. Mavişehir - Alaybey arasında seferlerini 9 aydır sürdüren tramvayı ilk günlerde 8-10 bin kişi kullandı, şimdilerde ise günlük 30 bine çıktı. Tramvayı kullanan toplam yolcu sayısı ise 9 ayda 4 milyon 563 bin 889'a ulaştı. Belediye yetkilileri, Karşıyaka'daki yakalanan başarının, önümüzdeki günlerde Üçkuyular - Halkapınar arasında hizmet vermeye başlayacak olan Konak tramvayında da yakalanacağını ifade etti.

63 YIL ÖNCE KULLANILIYORDU
İzmir'in tarihsel kimliğinde önemli yeri olan 'tramvay' Karşıyaka hattıyla, 63 yıl aradan sonra İzmirliler'in hayatına girdi. İzmir'de,1884 yılında Konak-Göztepe arasında atlı tramvaylar hizmet vermeye başladı. 1931'de raylar üzerinde artık elektrikli tramvaylar boy gösterdi. İzmir'in Elektrikli Tramvayları 1954 yılına dek kentin tek toplu ulaşım araçları olarak hem Karşıyaka hem Güzelyalı güzergahlarında kentlilere hizmet verdi. (DHA)

 
Egeli ihracatçılar ödüllerini Bakan Zeybekçi'nin elinden aldı
 
Gazeimir'de belediyeden sınav öncesi gençlere moral
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ksk 02.02 12 Ocak 2018 Cuma 11:38

Caktirmayin ama arkadas karsiyakayi bilmiyor belli:) aman bosver hocam sen haklisin muhakkak oyledir.

Yorumu oyla      11      8  
19:58 Ksk 12 Ocak 2018 Cuma 02:02

Hocam :) o dediğiniz aralıkta zaten izban var. Tramvaydan inip, ister Mavişehir, ister Karşıyaka İstersen de Alaybey'den izban'a bineceksin. Sen yürümeyi sevmiyorsun, Mavişehir'den yürümeyesin diye 500 metre giden otobüse (ücretsiz) binip gidersin. Çaktırma sır bunlar :)))

Yorumu oyla      12      5  
Tramvay 11 Ocak 2018 Perşembe 22:51

Şehir içinde normal yaşamı etkilemeden, süratin ön planda olmadıpı toplu taşıma aracıdır.Metro, izban ve belediye otobüsü ile karşılaştırılması hatadır.Dünyanın bazı yerlerinde " Şehir yaşamını bozmadan, şehri seyir ederek, geniş camlarından bakınılan toplu ulaşım aracıdır" denilir.

Yorumu oyla      12      5  
14.48 e 11 Ocak 2018 Perşembe 20:32

Basmane Eskişehir arası tren ile 12 saat 30 dakika. 22 sene önce de süre aynı idi.

Yorumu oyla      12      5  
Ksk 11 Ocak 2018 Perşembe 19:58

Hocam caktirma ama sen daha karsiyaka tramvayınin nerede bittiğini bilmiyon .... son durak alaybey... halka pinara gitmiyor. Yazinin konusu ksk hatti sen buyuk ihtimal konak hattiyla karistiriyorsun neyse aramizda kalsin...

Yorumu oyla      12      5  
YURTTAŞ 11 Ocak 2018 Perşembe 18:01

bu modern ulaşım aracını kullananlar menmun kullanmayanlar eleşti yapıyor doğru bir karar ve mavişehir alaybey 20 dakika kullanın ve ölçün

Yorumu oyla      12      6  
Tayfun 11 Ocak 2018 Perşembe 17:15

Tranvay , Metro gibi, raylı sistemin en onemli modern ulasım araclarından birisidir. Keske izmir in her yerine tramvay yapılabilse.keşke ülkemizin tum sehirlerinin tramvayla donatılabilse: otobus -otomobil-petrol e harcadıgımız milyonlarca dolar ulke de kalır baska yatırımlara kaynak olarak aktarılabilir di...

Yorumu oyla      16      6  
12:18 Ksk trole 11 Ocak 2018 Perşembe 17:14

tramvay halkapınar ve aktarma merkezine gidiyor. Ama sen yine de belediyeye yaz, seni perona kadar kucakta götürsünler. :) Hiç yürüme.

Yorumu oyla      15      5  
14:48 Ksk trole 11 Ocak 2018 Perşembe 17:08

Uydurma 25 dakikadan az ve gayet iyi gidiyor.

Yorumu oyla      17      6  
YORGUN DEMOKRAT 11 Ocak 2018 Perşembe 15:31

PROJEDE OLAN ATAŞEHİR-MAVİŞEHİR İZBAN BAGLANTISI NE OLDU? UNUTULMU?

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da ödüllü karikatürler Çocuk Müzesi’nde
Karşıyaka Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 11. Uluslararası Fair ...
Yazar Caymaz okurlarıyla Konak’ta buluşacak
Konak Belediyesi 2018 yılında da Türkiye’nin önemli yazarlarını İzmirlilerle ...
Sonsöz TV, Kocaoğlu’yla start aldı… Başkan’dan çarpıcı mesajlar!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Son Söz TV’nin ilk konuğu oldu, ...
 
Bornova'ye yeni merkez için geri sayım
Bornova Belediyesi’nin 2017 yılının Temmuz ayında temelini attığı Doğanlar ...
Selçuk'ta deve güreşleri başlıyor!
36. Geleneksel Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali heyecanı başladı. ...
Konak Tramvayı'na yeşil dokunuş
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvay hattındaki imalat çalışmaları ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Türkiye’nin kanayan yarasına parmak bastı
Mehmet KARABEL yazdı... Türkiye’nin kanayan yarasına parmak bastı
İZBAN işçisine müjdeli haber!
İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN)'da taşeron olarak çalışan temizlik ve güvenlik ...
Başkan Doğruer gazetecilerle buluştu
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva