HABERLER>SPOR
22 Temmuz 2021 Perşembe - 09:59

Karşıyaka Stadı için geri sayım sürüyor… Başkan Büyükkarcı'dan 'Büyükşehir' ve 'devir' değerlendirmesi

Yapım süreci yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı'nın inşaat çalışmalarının Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bırakılması sonrası son durumu Ege'de Sonsöz'e değerlendiren Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, "Bakanlık bu süreçte aslında devreden çıkmadı, tam aksine destek veriyor. İnşaat sürecinin Büyükşehir ve Belediye'ye bırakılması tabii ki inşaat sürecini hızlandıracaktır" dedi. Protokol sürecinin hızla devam ettiğini de belirten Büyükkarcı bayram sonrası tarafların bir araya gelerek son durumu görüşeceklerini belirtti.

Karşıyaka Stadı için geri sayım sürüyor… Başkan Büyükkarcı dan  Büyükşehir  ve  devir  değerlendirmesi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de yapımı ilk gündeme gelen stat olan ancak Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın tamamlanması ve yaklaşık olarak 1,5 yıl hizmette olmasına rağmen aynı dönemde projelendirilen Karşıyaka Stadı bir türlü başlayamamıştı.

Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı ile ilgili geçtiğimiz günlerde kesin karar verilmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı mülkiyetinde olan Karşıyaka Girne’de bulunan stat arazisini İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devretme kararı almıştı.

Yaşanan gelişmeler sonrası İzmir'in en köklü kulüpleri arasında yer alan Karşıyaka Spor Kulübü'nde, taraftarların gözü 'çalışmalar ne zaman başlayacak' soruna çevrilirken en yetkili isim den açıklama geldi.

Ege'de Sonsöz'e konuşan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, stat süreci için bayram sonrasını işaret etti.

İNŞAAT SÜRECİNİ HIZLANDIRACAKTIR
Stat yapım sürecinde bakanlığın devreden çıktığı ve sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne stat yapımının bırakıldığı görüşüne değinen Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, "Şuan protokol hazırlanıyor… Stadımızı Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilecek. Zaten var olan bir yatırım vardı inşaat alanı üzerinde bunun üzerine de kalanını ise Büyükşehir Belediyesi yapacak. Bakanlık bu süreçte aslında devreden çıkmadı, tam aksine destek veriyor. İnşaat sürecinin Büyükşehir ve Belediye'ye bırakılması tabii ki inşaat sürecini hızlandıracaktır" dedi.

BU SEFER TAMAM
Stadın aynı proje üzerinden devam edeceğini belirten Büyükkarcı, "Stadımız önceden belirlene aynı planlar üzerinden devam ediyor. Karşıyaka Stadımız 15 bin kişilik yapılacak. Zaten bu konuda planı değiştirme durumumuz söz konusu değil, olası bir plan değişikliği tüm süreçlerin baştan başlaması anlamına gelecektir. Biz bu riske giremeyiz. Bu sefer stadımız tamamdır" ifadelerini kullandı.

BAYRAM SONRASI BİR ARAYA GELECEĞİZ
Taraftarların içinin rahat olması gerektiğini ve stadın önünde hiçbir engel kalmadığını belirten Büyükkarcı, "Bölge müdürümüz ve il müdürümüz de protokol sürecimize destek oluyorlar. Çok hızlı ilerleyen bir protokol süreci var, bayramdan sonra da taraflar bir araya geleceğiz. Şu an stadın önünde hiçbir engel kalmadı" diye konuştu.

 
Uzmanlar uyardı: Sonbaharı beklemeyecek!
 
Başkan Soyer: Erken seçim için bütün koşullar var!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 22 Temmuz 2021 Perşembe 12:53

Oraya stat olmaz .200 Kişi yaygara yapıyor.Karşıyaka da stat yapılmıyacak tek yere stat yapılıyor.AKP yalakalığı yapıyosun hala bakanlık destek veriyormuş biz geri zekalı değiliz.Burada okumuş sorguluyan insanlar var.Yüreğiniz varsa referandum yapın.

Yorumu oyla      4      3  
Yazık olacak 22 Temmuz 2021 Perşembe 11:51

15 bin koltuk bile yok değil mi?

Yorumu oyla      4      3  
ABY 22 Temmuz 2021 Perşembe 11:12

Buraya değil Örnekköy e yapın stadı. Şehrin içine göbeğine beton yığmayın. Yine bu alanı amatör branşlar ve halkın spor yapması için organize edin. Tribünlerin altlarına yapacağınız ticari alanlar için bu alana kıymayın. 15.000 kişilik stad Karşıyaka'ya için yeterli değil. Kaf Kaf 1980 lerde 80.000 kişiye maçlar oynadı. Yarın superlig'e çıktığında bu stad yetersiz kalacaktır. Yoksa Karşıyaka yönetiminin superlige çıkmak gibi bir vizyonu yok mu?Ayrıca buraya stad yapıldığında bu bölge trafiği çok sıkışacaktır ve bu bölgenin iklimi bile etkilenecektir. Unutmayın beton kütle ısı depolar. Karşıyaka ya kötülük yapmayın. Siyasi nedenlerden dolayı yapmış olmak için stad yapmayın.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tokyo Olimpiyatları'nda vakalar artıyor!
Yarın açılış töreni gerçekleşecek Tokyo Olimpiyatları'na akredite olmuş ...
Galatasaray, PSV'ye farklı yenildi
UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında Galatasaray deplasmanda ...
Göztepe'nin ikinci etap kampı başladı
Süper Lig'de 2021-2022 sezonu hazırlıklarını sürdüren Göztepe, Erzurum'da ...
 
Altınordu’da gelen tek, giden çok
TFF 1. Lig’de geçen sezon Play-Off finalinde Altay’a kaybederek Süper ...
Menemenspor’da Laleci takımından memnun
TFF 1’inci Lig ekiplerinden Menemenspor, 2’nci Lig temsilcisi Somaspor’la ...
Bucaspor’da Burak Sürmeli vedalaştı
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bucaspor’da yaprak dökümü sürüyor. ...
 
Altay Mısırlı golcünün peşinde
Süper Lig’de yeni sezonun hazırlıklarını sürdüren Altay, transferde atağa kalktı.
'Camiamızın ümit ettiği yerlere geleceğiz'
TFF 3’üncü Lig 3’üncü Grup’ta mücadele edecek Karşıyaka’nın yeni teknik ...
Göztepe forvet için Ademi'yi bekliyor
Süper Lig’de yeni sezon kampında transfer çalışmalarını sürdüren Göztepe, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva