HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2015 Salı - 13:36

Karşıyaka siyasetinde kavga büyüyor: Müftü müsün başkan mı?

Karşıyaka Belediyesi’nde cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ile ilgili kararın ardından yaşanan tartışmalar devam ediyor. Belediye meclis toplantısında, “İslam’ın şartı beş, altıncısı ise haddini bilmektir. Haddinizi bileceksiniz” diyen Belediye Başkanı Akpınar’a yanıt geldi. AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, “Müftü müsün belediye başkanı mı? Göreve geldiği günden bu yana belediyecilik çalışmalarında sınıfta kalan başkan kendini müftülük makamı ile eşit mi görmektedir?” dedi.

Karşıyaka siyasetinde kavga büyüyor: Müftü müsün başkan mı?

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nin cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasına yönelik tavsiye kararının ardından belediyelerde alınan kararlar krize dönüştü.

CHP’li belediyelerin cemevlerini imar planlarında “dini tesis” olarak kabul etme girişimi birçok ilçede AK Parti ile CHP’yi karşı karşıya getirdi.


 
Karşıyaka Belediyesi’nin son yapılan meclis toplantısında gündeme gelen konu Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu’nun tartışmasına neden olmuştu. Akpınar’ın mecliste ve daha sonra yaptığı açıklamalarda kullandığı, “İslam’ın şartı beş, altıncısı ise haddini bilmektir. Önce haddinizi bileceksiniz” sözlerine yanıt gecikmedi. Mertoğlu, Akpınar’a, “Müftü müsün yoksa belediye başkanı mısın?” sorusunu yöneltti.

- GERGİN OTURUMDA NELER YAŞANMIŞTI?...

Konuyla ilgili açıklama yapan Mertoğlu, “Belediye başkanı seçildiği günden bu yana geçen zamanda her geçen gün daha da antidemokratik uygulamalar yapıyor. Bir konu meclis gündemine geldiğinde adeta ‘yangından mal kaçırır’ gibi hareket ediyor. Muhalefet partisinin önerilerini bırakın dinlemek yerine söz hakkı bile tanımamak için çabalıyor. Muhalefeti mecliste bulunan 4 üyeye indirgeyen başkan ne yazık ki sayı çoğunluğunu kendisine kazanç olarak görüyor.  Bu tavrı son meclis toplantısında da ortaya çıktı” dedi.
 
KATI TUTUM, SERT TAVIR
Meclis toplantısında yaşanan durumu anlatan Mertoğlu, Akpınar’ın konuyu saptırdığını söyledi. Mertoğlu, “Mecliste tartışmalara neden olan cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasına yönelik gündeme getirilen başkanlık önergesine biz karşı çıkmadık.  Konu gündeme geldikten sonra zaten incelenmek üzere hukuk komisyonuna gönderildi. Biz de bu konu ile ilgili konuşmak ve fikirlerimizi söylemek istedik. Başkan her zamanki tavrı ve katı tutumunu ön planda tutarak sonraki maddeye geçmek istedi.  Bir konu ile ilgili karar alınırken o sırada fikir söylenebilir ve açıklama yapılabilir. Bu da gayet doğaldır. AK Parti olarak, başkanın sert tavrına, mikrofonu kapatmasına ve bize söz hakkı vermemesine tepki göstererek meclis salonunu terk ettik. Daha sonra arkamızdan gelen meclis üyesi arkadaşımız Ersin Güngör’ün “maddeye olumlu oy veriyorum” açıklaması bizim tavrımız ile örtüşmektedir. Sayın Güngör de o maddeye karşı çıkmadığımızı tescillemiştir. Kaldı ki hükümetimizin bu zamana kadar Alevi vatandaşlarımız için yaptıkları çalışmalar da ortadadır” diye konuştu.


 
MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ
Meclis toplantısının ardından Akpınar’ın kamuoyunda algı oluşturmak için çalışma başlattığını söyleyen Mertoğlu, “Belediye başkanı bizim meclisi terk etmemizin ardından mal bulmuş mağribi gibi hareket ederek sosyal medya üzerinden karalama kampanyasına başlamıştır.  Çeşitli platformlarda, gazete ve TV’lerde konuyla ilgili açıklama yapmıştır. Bizim, cemevine karşı çıktığımızı ifade ederken üstüne din ve ahlak dersi vermeye kalkmıştır. İslam’ın ve imanın şartlarından bahseden başkanın önce kendisine bakması gerekiyor. Haddini bilmeyen varsa o da Hüseyin Mutlu Akpınar’ın kendisidir. Sayın başkan ilçenin belediye başkanı mı yoksa müftüsü müdür?
Göreve geldiği günden bu yana belediyecilik çalışmalarında sınıfta kalan başkan kendini müftülük makamı ile eşit mi görmektedir? Karşıyaka halkının oylarıyla seçilen başkan ne yazık ki yine halkın oylarıyla seçilen meclis üyelerine baskı ve dayatma yapmaktadır. Kendi partisinin meclis üyesine bile ‘kürsü bugün cezalı’ diyerek kürsüden konuşma hakkı vermeyen başkan demokrasiden, özgürlükten ve katılımcı belediyecilikten bahsedemez. Belediye başkanı olduğu ilçeye yapılan stadyum projesine dava açan, Büyükşehir Belediyesi’ne yaranmak için Yamanlar’a yapılacak çöp tesisine onay veren başkanın tavırları ve uygulamaları Karşıyaka halkı tarafından da görülmektedir” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Cengiz Kurt 4 Şubat 2015 Çarşamba 11:11

Biz Başkanımızdan son derece memnunuz. İzmir akepe için hayalden öte geçmez.Bu davranışlarla tamamen kaybedeceksiniz.Öncelikle yok edilen davalarla ilgili hesap verin Halk hesap istiyor.

Yorumu oyla      13      8  
ERCÜMENT ŞAHİN 4 Şubat 2015 Çarşamba 11:11

cem evlerine açıkça karşısınız ak partililer itiraf edin ,laf canbazlıgı yapmayın ,CHP MUHALEFET YAPMAYA SEÇİME RAMAK KALA BAŞLADI ,

Yorumu oyla      13      7  
Turan 4 Şubat 2015 Çarşamba 09:51

Madem karşı değilsin kabul et, çok konuşup gevezelik etmenin sana faydası olmaz !

Yorumu oyla      14      8  
3 Şubat 2015 Salı 17:30

çöp tesisini istemiyorsanız çöpünüzü kendiniz yok edin.

Yorumu oyla      24      6  
Bir takım Karşıyaka' lı 3 Şubat 2015 Salı 16:40

Karşıyaka Meclisi' nde bu kararın alınması tüm Karşıyakalılar olarak bizleri memnun etti. Herkes din özgürlüğünde serbest olmalıdır. Verilecek tepkiler yersizdir. Bu kararın alınmasına öncülük eden Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar' ı tebrik eder, bu ve bunun gibi gördüğümüz ve daha çok göreceğimiz projeleri ile ilgili destekçi olduğumuzu bildirir, teşekkür ederiz.

Yorumu oyla      33      12  
Kazım EMİR 3 Şubat 2015 Salı 15:21

AKEPE NİN kendinden olmayanlara tu kaka anlayışı bitmeli bitirilmeli ORTAK yaşamanın koşulları oluşturulmalı

Yorumu oyla      35      10  
Mehmet Doğrusöz 3 Şubat 2015 Salı 15:05

Sayın başkan gerçekten bir şımarıklık içinde ayakları yerden kesik vaziyette görev yapmaktadır.Ama eleştiri yaparken doğru yaptıklarını da söylemek lazım..Örneğin Oda orkestrası ,izmirin filizleri çok güzel projelerdir.Başkan medyatik olmayı biraz bırakıp biraz içine kapalı giderse kendini toparlar.Yoksa bu hızla devam ederse çok antipatik hale gelecektir.Genç başkanın geleceği için biraz medya vitesini boşa atmalıdır.

Yorumu oyla      24      32  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu’nun gündemi İzmir!
Başbakan Davutoğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada İzmir’e özel bir ...
Delican’dan mazbata mesajı: Ayrım yok, hepsinden…
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 31 Ocak’taki İl Kongresi’nin ...
Bahçeli’den Erdoğan’a bombardıman: Kuzey Kore’ye…
MHP Lideri Bahçeli, grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi.
 
CHP'li Türeli'den engelli personel kadrosu çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü ...
Ankara’dan Aleksis Çipras’a ilk ret!
Ankara, Yunanistan’ın yeni Başbakanı Aleksis Çipras’ın Kıbrıs’ta yeniden ...
Demirtaş’ın önündeki rapor: Hedef metropoller
Seçime parti olarak girecek olan HDP rapor hazırladı. Raporda Cumhurbaşkanlığı ...
 
Son tarih 10 Şubat… Gözler Hakan Fidan’da!
YSK'nın seçim takvimine göre milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 kanuna onay
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 kanunu onaylayarak Başbakanlığa gönderdi.
Arınç'tan flaş 'cemaat okulları' açıklaması
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Arınç, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva