HABERLER>SPOR
5 Mayıs 2019 Pazar - 14:45

Karşıyaka mucizesi!

TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta üst üste 5'inci galibiyetini Elaziz Belediyespor deplasmanında alarak sezonu 55 puanla 4'üncü sırada tamamlayıp Play-Off'a kalan Karşıyaka, altyapıdan gençleriyle en dipten gelip adeta futbol mucizesine imza attı.

Karşıyaka mucizesi!

Transfer yasaklarıyla 3 yılda 2 kez küme düşen, 5 sezondur yeşil-kırmızılı formayı giyen Mustafa Aşan dışında tüm oyuncuları kendi altyapısında yetişen gençlerden oluşan İzmir ekibi, 9 yıl sonra ilk kez adını Play-Off'a yazdırdı. Karşıyaka, son olarak 2009-10 sezonunda 1'inci Lig'de Play-Off oynadı. Sezonun 7'nci haftasında 5 puanla düşme hattında son sırada yer alan yeşil-kırmızılı ekip, teknik direktör Mesut Toros ile birlikte çıkışa geçip 27 haftada 50 puan alarak, "Küme düşer" yorumları yapılırken finallere kaldı.

Karşıyaka Başkan Vekili Gökhan Şensan, Play-Off'un sevincini yaşadıklarını ama işlerinin henüz bitmediğini söyledi. Gençlere güvenip inandıklarını belirten Şensan, "Liglerde bu sezon altyapı oyuncularıyla sahaya çıkan tüm takımlar küme düştü. Biz öz evlatlarımıza güvenip yatırım yaptığımızda, maddi-manevi yanlarında olduğumuzda başarının geleceğini biliyorduk. 18-21 yaş aralığında Doğukan, Özgür, Erdoğan, Görkem, İlyas, Burak gibi gençlerle en dipten gelip yıllar sonra camianın yüzünü güldürdük. Yıllar sonra taraftarımızı sokağa döktük. Ancak daha işimiz bitmedi. Aynı ciddiyet ve disiplinle başladığımız işi bitirmek istiyoruz" dedi. Sezon boyunca futbol şubesine hiçbir şirket ve kurumdan reklam-sponsorluk desteği almadıklarını belirten Şensan, Play-Off'ta katkı beklediklerini dile getirdi. 

MESUT TOROS: İNANCIN ZAFERİ
Karşıyaka'yı 9 yıl sonra Play-Off'a taşıyan teknik direktör Mesut Toros, "İnandık ve başardık" diye konuştu. Kendisine Karşıyaka'dan teklif geldiğinde puan durumuna bakmadan, koşul sunmadan kabul ettiğini belirten Toros, "Böyle büyük bir kulüpte çalışmak herkese nasip olmaz. Puan durumundaki konum böyle büyük camialar için anlıktı. Ben kulübe, yönetime ve oyuncu kardeşlerime inandım. Çok çalıştık ve karşılığını aldık. Son iki deplasman dönüşü taraftarımız bizi gece geç saatlerde muhteşem bir şekilde havaalanında karşılıyor. Onların mutluluğunu görmek paha biçilmez bir duygu. Daha işimiz bitmedi. Sevindik ve bitti. Şimdi Van maçının hazırlıklarına başlayacağız. Biz bir olduğumuz sürece arzu ettiğimiz her hedefe ulaşacağımıza inancım tam" dedi. 

REKORLAR KIRDI
Karşıyaka 3'üncü Lig'de genç kadrosuyla Play-Off'a kalırken birçok rekorunu kırıp geçti. Sezonu 55 puanla tamamlayan Kaf-Kaf, 56 puan aldığı 2009-10 sezonundan sonra en yüksek puanını topladı. Play-Off'a kalırken gol bile yemeden üst üste 5 galibiyet alan yeşil-kırmızılılar, 16 yıl sonra 5'te 5 yaptı. Karşıyaka en son 2. Lig'de şampiyonluğa ulaştığı 2002-03 sezonunda 5 ve 7 galibiyetlik seriler yakaladı. İzmir temsilcisi bu sezon 2 kez 5 maç art arda gol yemedi. 

ALT SIRALARA TAKILDI ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRDI
Karşıyaka, 3. Lig 2. Grup'ta küme düşen Bergama Belediyespor ve Alibeyköyspor'a 9 puan kaybederek sezonu 64 puanla şampiyon tamamlama fırsatını tepti. Alibeyköy'le 2 maçta da berabere kalan Kaf-Kaf, deplasmanda ilk maçta yenişemediği Bergama'ya rövanşta şok bir şekilde mağlup oldu. 5 hafta önce Bergama mağlubiyetiyle Play-Off'un gerisine düşüp karalar bağlayan Karşıyaka, o maçın ardından 5 galibiyetlik müthiş seriyle hedefine ulaştı.

KARŞIYAKA UYUMADI
Karşıyaka taraftarı, yıllar sonra camiaya şampiyonluk heyecanı yaşatan genç futbolcuları Elaziz Belediyespor deplasmanı dönüşünde gece yarısında şampiyon gibi karşıladı. Adnan Menderes Havalimanı'na koşan yüzlerce taraftar, gece saat 01.30'da alanı, "Şampiyon tezanüratlarıyla inletti. Futbolcular, teknik heyet ve yönetimi coşkuyla karşılayıp sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar takımı Gaziemir'den araç konvoylarıyla Karşıyaka'ya götürdü. Yol boyunca trafiği durdurarak meşaleler yakan taraftarlar, Karşıyaka Çarşısı'nda otobüsten indirdikleri futbolcularla omuz omuza tezahürat yaptı. Kafilenin Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ne gelişi gece saat 03.30'u buldu. Kaf-Kaf, Elazığ dönüşü bu sezon sürekli olduğu gibi geceyi tesislerde kampta geçirdi.

İLK MAÇ CUMA BİLETLER SATIŞTA
TFF 3. Lig 2. Grup'ta 55 puanla ligi 4. sırada bitiren Karşıyaka, Play-Off yarı finalinde sezonu 3. bitiren Van Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak. Yeşil-kırmızılılar ilk maçı 10 Mayıs Cuma günü İzmir Atatürk Stadı'nda saat 20.30'da oynayacak. Rövanş ise 15 Mayıs Çarşamba saat 15.00'te Van'da oynanacak. Rakibine üstünlük sağlayan taraf, Esenler Erokspor-Kızılcabölükspor eşleşmesinin galibiyle 23 Mayıs'ta tarafsız sahada final oynayacak. Atatürk Stadı'ndaki ilk maçın biletleri yarın tam 20, öğrenci 10 TL'den satışa çıkacak. Kapalı tribünün tıklım tıklım dolması beklenirken açık tribün biletleri de ihtiyaç olması halinde 15 TL'den satışa çıkacak (DHA)

 
Yeşilay İzmir'de Ümit Ülkü dönemi
 
Şırnak'ta minibüsün geçişi sırasında patlama: 2 ölü
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikri 6 Mayıs 2019 Pazartesi 08:30

tebrikler

Yorumu oyla      4      5  
karşıyakalı 6 Mayıs 2019 Pazartesi 08:18

adam ciddi ciddi göztepe'nin amatörden üst lige bileğinin hakkıyla çıktığını sanıp bir de spor sayfasına yorum yapıyor.Sonra da diyor ki "mucize göremiyorum" .Doğru o mucizeleri üst ligten takım satın alıp yaratmak lazım.

Yorumu oyla      5      5  
35/5 6 Mayıs 2019 Pazartesi 07:00

Amatöre düşüp daha sonra satılmak başarıysa alın başarınızı başınızda taşıyın arması top olan takım.Satılmadan nasıl başarılı olunuyor herkes gördü sezar efendi.

Yorumu oyla      5      5  
ksk li 6 Mayıs 2019 Pazartesi 01:08

Sezar sana diyorum amatörden çıkamayan ve çıkamayacağını anlayıp, Aliağanın yarışmacı haklarını alan göztepeden mi bahsediyosun. Bir şeyi söylemeden önce bilgi sahibi olmak gerekir.

Yorumu oyla      5      5  
sezarın hakkı sezara 5 Mayıs 2019 Pazar 19:17

takım 3.lig playy of a kaldıç ben ortada mucize falan göremiyorum. gerçek mucize amatörden süperlig e uzanan göztepedir. şimdide küme düştü denilen göztepe küme düşme hattından farklı sonuçlarla çıkıyor.

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3. Lig'de Ege'nin Play-Off heyecanı
TFF 3. Lig'de Play-Off'a kalmayı başaran Nazilli Belediyespor, Tire 1922 ...
Marco Paşa gollere devam ediyor
Spor Toto 1. Lig'de evinde Eskişehirspor'u 2-1 mağlup ederek 5 haftalık ...
Bucaspor'dan acıklı veda
TFF 3. Lig 3. Grup'ta 2 hafta önce Bölgesel Amatör Lig'e düşen Bucaspor, ...
 
Okan Derici, Altınordu'nun kurtarıcısı oldu
Spor Toto 1. Lig'de Altınordu formasıyla Adanaspor deplasmanında 90+1. ...
Altay 5 hafta sonra güldü!
Spor Toto 1'inci Lig'de 32'nci hafta mücadelesinde iddiası bulunmayan ...
Somaspor 3. Lig'e yükseldi
Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 1. kademe play-off maçında Bucak Belediye ...
 
Play-Off biletini kaptı... Kaf-Kaf koptu geliyor!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta Karşıyaka, deplasmanda Elaziz Belediyespor'u 2-0 ...
Hüseyin Eroğlu, Altınordu'ya inanıyor
Spor Toto 1. Lig'de deplasmanda Adanaspor'u 90+1. dakikada Okan'ın golüyle ...
Göztepe için kritik 4 final
Spor Toto Süper Lig'de son 4 haftaya averajla düşme hattının hemen üzerinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva