HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Haziran 2021 Pazartesi - 19:33

Karşıyaka Meclisi’nden Atatürk’e hakaret tepkisi!

CHP’li Meclis Üyesi Belma İnam, Ayasofya'da düzenlenen bir hafızlık icazet töreninde konuşan imam Mustafa Demirkan'ın Atatürk’e yönelik sarf ettiği sözlere teki gösterdi. 

Karşıyaka Meclisi’nden Atatürk’e hakaret tepkisi!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci birleşimi, Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda, Meclis Başkanvekili Atilla Baysak idaresinde gerçekleşti.

Karşıyaka’da kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında binalardan asbest tespiti için numune toplama, çevresel etkilerinin değerlendirilmesi ve analiz çalışmaları yapılması amacıyla Ege Üniversitesi ile Karşıyaka Belediyesi arasından protokol imzalanması için verilen önerge doğrudan oylandı ve Meclis’ten oy birliği ile geçti.

İNAM: SON DÖNEMDE ARTAN SALDIRILARI ÜZÜNTÜ VE ENDİŞE İLE TAKİP EDİYORUZ
CHP’li Meclis Üyesi Belma İnam, Ayasofya'da düzenlenen bir hafızlık icazet töreninde konuşan imam Mustafa Demirkan'ın Atatürk’e yönelik sarf ettiği sözlere teki gösterdi. İnam, yaptığı konuşmada, “Kurtuluş Savaşı’mızın komutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişe ile takip ediyoruz. Bu kapsamda 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camisi’nde düzenlenen, devlet erkanının da bulunduğu bir programda İmam Mustafa Demirkan’ın Mustafa Kemal Atatürk’ü kastederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyorum. Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz; Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 Ekim 1923’te düşman işgalinde kurtaranda, Diyanet İşleri Başkanlığını kuran da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’tür. Tarihimizde İstanbul işgal altındayken Milli Mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına “katli veciptir” diye fetva veren işbirlikçi dürrüzadeler çıkmış bu zihniyetin karşısında duran “Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-i Milliye aleyhine fetva verip düşmanlık yapar, bilin ki onların damarlarında kafir kanı akar” diyen Sütçü İmamlar… Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihine ihanet edenler ulusal değerlerimizi hedef almaktadır.bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımız görmektedir. Bu nedenle yapılan haksız saldırıları kınıyorum ve yetkililerden gerekeni yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

BAYSAK: AYNI DERECEDE SUÇLU VE KÖTÜ İNSANLAR
Baysak, İnam’ın konuşması hakkında, “Duygularımıza tercüman oldunuz. Çok üzücü bir olay. Ayasofya’nın açılmasından beridir bu ikinci tatsız olay. Yapana, bu şekilde konuşana hiç bir şey demeyenler de aynı derecede suçlu ve kötü insanlar” diyerek Başkan Tugay’ın Örnekköy’de açılan tesisin açılışına katıldığını söyledi.

BARAN: MEMLEKETİN KURTARICISINA KÖTÜ YAKLAŞIMA BİZ DE KARŞIYIZ
AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan her türlü kötü yaklaşımın bizlerde karşısındayız. Burada parti veya insan ayrımı yapmazsızın, bugünleri görmemizdeki, memleketin kurtarıcısına kötü yaklaşıma bizde karşıyız. Ayasofya’nın açılıştan beridir ikinci kez dediniz. İnsanların ağzından çıkan kelimeleri Ayasofya’ya bağlamanız üzücü oldu Başkanım. Ulu Öner Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini her zaman yaşatacağımızı her fırsatta dile getiriyoruz” şeklinde konuştu.

BAYSAK: BUNLARA YETKİLİLERİN BİR ŞEY DEMEMESİ ÇOK ACI
Baysak, Baran’a cevaben, “Ayasofya özelinde değildir. O açıldığından beridir ikinci olay demek istedim. İster Ayasofya da olsun ister başka yer, nerede olursa olsun bu tür konuşmalar milletimize hakaret etmekten başka bir şey değil. Ama diyenler belli bir konumdalar. Bunlara yetkililerin bir şey dememesi çok acı” dedi.

 
Datça açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem
 
Korona İzmir'de bir canı daha hayattan kopardı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 7 Haziran 2021 Pazartesi 22:23

Bu hakaret etmeyi özellikle insanların sevdiği değer verdikleri kişilere söylemeyi öncelikle CHP tarafından başladığı unutulmamalıdır. .

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Harabeydi, umut oldu... Büyükşehir'in vizyon projesi yola çıktı
Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi'nin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir ...
UNESCO Dünya Mirası Bergama’dan online seminer
UNESCO Dünya Mirası Bergama’da Online Kültürel Miras Farkındalık Seminerleri yapılacak.
Başkan Tugay ‘geçmiş edebiyatı yapmayın’ dedi: Birileri siyaseten müdahale ediyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay stadın yapılması için yeniden çağrıda ...
 
Çiğli'de belediyenin geliri bir yılda yüzde 22 arttı
Çiğli Belediyesi, zorlu Pandemi döneminde hayata geçirdiği hizmet ve sosyal ...
Torbalı'da kurslar kaldığı yerden tekrar başlıyor
Torbalı Belediyesi kursları kaldığı yerden tekrar başlıyor. Pandemi nedeniyle ...
Bergama Vapuru, yeniden Körfez'e dönüyor
İzmir’de deniz ulaşımının tarihi simgelerinden Bergama Vapuru, bakım ve ...
 
Vali Köşger'den gençlere 'batı' uyarısı: Hiçbir işi menfaatsiz yapmazlar!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger; İmam Hatipliler ve Mezunlar Derneği (İMHAD) ...
Bayraklı'da asfalt seferberliği başlatıldı
Bayraklı Belediyesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesiyle ilçenin ihtiyaç ...
Eğlenhoca meydanına kavuşuyor! Başkan Erdoğan'dan AK Parti'ye 'içki' salvosu!
Karaburun’un en şirin köyleri arasında yer alan Eğlenhoca’da, 2019 yılı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva