HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Eylül 2021 Pazar - 11:46

Karşıyaka Kolektif girişimcileri imzalarını attılar

‘’Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler’’ teması altında 65 girişim başvurusunun yapıldığı merkezde, Karşıyaka Kolektif Yürütücü Kurulunun değerlendirmesi sonrası belirlenen 13 girişim ile ‘’Karşıyaka Kolektif Girişimci Sözleşmesi’’ imzalandı.

Karşıyaka Kolektif girişimcileri imzalarını attılar

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile Karşıyaka Kolektif Girişimleri olan Balwax, Bilet Hub, BisiKurye, egitimkooperatifi.com, GSD-Consultancy, kaasap.com, Nera, Öğrenci Yapar, Swatchloop, Tam Hasat, Ven-Us Plastic Freee, VisporClub ve VRFuture arasında yapılan tören öncesi, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) konseri gerçekleştirdi.
Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi Koordinatörü Rafet Yacan’ın açılış konuşmasını üstlendiği imza töreninde, Karşıyaka Kolektif Yürütücü Kuruluna, Danışma Kuruluna ve Mentorlarına, merkeze olan destekleri ve kolaylaştırıcılıkları için teşekkürlerini sundu. Yacan, pandemi dolayısı ile ertelenen imza töreninde yaptığı sunumda, Kolektif’in çalışma yöntemi, 01 Mart 2021 tarihli açılıştan bu yana merkezde yapılan faaliyetler ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı. Yakın bir zamanda, İzmir’de girişimcilik alanında faaliyet gösteren tüm oluşumları bir araya getirerek, ortak bir çalışmayla “İzmir Girişimcilik Buluşması” düzenlemek için yola çıktıklarının müjdesini verdi.

“TEK ÇÖZÜM İŞ BİRLİĞİ”
İmza töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Kolektif’in kurulmasında belediye ve üniversite iş birliğinin çok değerli olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Biz belediyeler çok güzel binalar yapabiliyoruz, onlara çok güzel isimler de veriyoruz ama esas hikâye oradan sonra başlıyor. Bir kamu kurumunun başarılı işlere imza atabilmesi için, sivil toplumla, üniversitelerle ve özel sektörle mutlaka iş birliği yapması gerekir. Çünkü gerçekten sorunların çözümünün tek yolu bu, hiçbir kamu kurumu sorunları tek başına çözemez. Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi bunun bir örneği olduğu için, bu hikâyenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Çok değerli iki üniversitemizin de burada sağlamış olduğu katkı paha biçilemez.”

“GENÇLERE, İHTİYACIMIZ VAR”
Konuşmasının bir bölümünde, mevcut yaşam şartları sebebiyle umutsuzluk içinde olan gençlere hitap eden Başkan Tugay şu ifadelere yer verdi: “Sorunlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz. Kendimi 18, 20, 25 yaşlarında bir genç gibi düşündüğümde, gelecek ile ilgili ne kadar büyük bir endişe ile yaşadıklarını hissedebiliyorum. Kendi hayatları ile ilgili, acaba ben bireysel olarak hayatımı nasıl sürdüreceğim, beklediğim ve istediklerime sahip olabilecek miyim diye bir endişe varken, daha büyük endişe dünyayla ilgili. Dünyanın iyi yere gitmediğini, bizi yakın gelecekte çok ciddi sorunların beklediğini hepimiz biliyoruz. Bu ülkenin burada örneklerini gördüğümüz pırıl pırıl, gelecek için çok ciddi ümit vadeden, hayatlarını kendilerini yetiştirmek için çalışmaya adamış milyonlarca genci var. Ortada çözmemiz gereken ciddi sorunlar ve bu sorunlardan muzdarip büyük bir kitlemiz var. Aynı zamanda da bu sorunları çözme becerisine sahip bir nüfusumuz var. Başarı hikâyeleri yazılmak için akıllı insanların akıllı işler yapmasını bekliyor. Ben Karşıyaka’nın, İzmir’in, Türkiye’nin bu hikâyeleri yazmaya hazır insanlarla dolu olduğuna yürekten inanıyorum. O nedenle biz iki üniversitemiz ile birlikte bu yolu yürümekten gurur duyuyoruz; o nedenle biz Türkiye’de ilk olarak belediye ve üniversite iş birliğinde Kuzey İzmir TEKMER kuruluşunu Karşıyaka’da gerçekleştirdik, ikincisini de gerçekleştirme noktasındayız. Lütfen rica ediyorum, burayı terk etmeyin, güzel fikir ve projelerle bu sürecin ilerleyeceğine inanıyorum. Bizim insanlarımız, ülkemiz bunu hak ediyor.”

DİNÇER: “ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”
Karşıyaka Kolektif’in çok değerli bir merkez olduğunu dile getiren Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, merkezden hizmet alan girişimcilerin başarılı işler yapacağına inandığını belirterek, “Karşıyaka Belediyesi, Yaşar Üniversitesi ve Kâtip Çelebi Üniversitesi ortaklığında kurulan ve Akıllı Şehirler, Akıllı Ulaşım, Akıllı Yaşam ile Akıllı Yönetişim temalarındaki projelere hizmet verecek olan Kuzey İzmir Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni kurduk. Bu üçlünün tetiklediği Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi’nin çalışmalarını da, içten tebrik ediyorum. Karşıyaka Belediyesi’ni candan kutluyorum, çünkü burada girişimcilik ruhunun esası olan tüm ögelerin mevcut olduğunu gördüm. Gördüğümüz başarılı işler başlarda kâğıt üstünde sadece birer fikirdi. Böyle destekler olmadığı sürece, o fikirlerin başarıya dönüşmesi zor. O yüzden bu mentorluklar, danışmanlıklar ve destekler çok önemli. İzmir’de ve bölgemizde yer alan inovasyon ekosistem aktörleriyle güçlü ve rekabetçi bir girişimcilik altyapı mekanizması oluşturulması, nitelikli girişimcilerin yetişmesi ve katma değer yaratacak fikirlerin ticarileşmesi için hayata geçirilen Karşıyaka Kolektif ile 6 aydır süregelen iş birliğimizle, bu merkeze başvuru yapan birçok girişimci arkadaşımız arasından 13 ekip merkeze kabul edilmiş durumda. Bu ekiplerimizi başarıya ulaştırmak için merkez ekibimiz, belediyemiz ve üniversitelerimizin iş birliği hız kesmeden devam edecek. Girişimcilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

“KATKI SUNACAĞIZ”
Bu merkezin İzmir için bir ihtiyaca cevap vereceğini belirten Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya “Böyle bir merkezi hayata geçirdiği ve projeyi sahiplendiği için Karşıyaka Belediye Başkanı’mıza teşekkür ederim. Girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak amacıyla yapılan projeler çok önemli. İzmir’in kuzeyinde de bu anlamda bir boşluk vardı. Başkanımız bunu gördü ve böyle bir yatırım yaptı, bence çok kıymetli ve değerli. Burası bir başlangıç noktası, umarım burada çok başarılı projeler üretilir ve pazarda yerini bulur. Yürütücü ekibe başarılar diliyorum, biz de elimizden gelen katkıyı sunacağız” dedi.
Törende konuşan girişimciler de, Başkan Tugay’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Törene Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya, Karşıyaka Kolektif Yürütücü Kurul Üyeleri, Karşıyaka Kolektif Danışma Kurulu Üyeleri ve girişimciler katıldı.

 
Kentsel dönüşümcü değil depremzedeyiz demişlerdi: AK Partili Nasır'dan 'sıfır faiz' önerisi!
 
İzmir’de 2 önemli sergi daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli çocuklardan örnek davranış... Kazandıkları para orman olacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kendisine mektup yazarak ...
Başkan Batur'dan iktidar mesajı
Halk TV ekranlarında Görkemli Hatıralar programına konuk olan Başkan Batur, ...
Karabağlar'da Semt Merkezleri yeniden açıldı
Koronavirüs salgını nedeniyle mart ayından bu yana çalışmalarına ara veren ...
 
Başkan Soyer'den Fuar'a ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün kapılarını 90’ıncı kez ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi Kuşadası'nı sonbahara hazırlıyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Çevre ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yol yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor
Yol yapım yatırımlarını tüm hızıyla sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi;güvenli, ...
 
İstiklal Savaşı'nın sembol ismi İzmir'de unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’un işgaline karşı ...
Bayraklı Belediyesi, İEF'deki yerini aldı
Bu yıl 90’ıncı kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı(İEF), Kültürpark’ta ...
Başkan Soyer, Karşıyaka standında sek sek oynadı
İzmir Enternasyonal Fuarı 90’ıncı kez kapılarını açtı. Açılışın ardından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva