HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Aralık 2021 Çarşamba - 11:49

Karşıyaka'dan yeni birim daha: Kentin vizyonu belirlenecek

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin geleceğini planlamak için 'Vizyon Birimi'ni hayata geçiriyor. Birim, kentin ihtiyaçları için vatandaşla doğrudan iletişim kuracak.

Karşıyaka dan yeni birim daha: Kentin vizyonu belirlenecek

Karşıyaka’yı daha sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir bir kent haline getirmek amacıyla faaliyetler gösteren Karşıyaka Belediyesi bir çalışmaya daha imza attı. Karşıyaka ve bugünün geleceğini daha kapsamlı bir şekilde planlamak, kaynak kullanımında verim ve kapasiteyi arttırmak adına Kentsel Tasarım Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet verecek ‘Vizyon Birimi’ni hayata geçirdi.

KENTİN İHTİYAÇLARI BELİRLENECEK
Kent vizyon projesi olarak da tanımlanan Vizyon Birimi; belediyenin gerçekleştirdiği faaliyetlerin bir üst çatısını oluşturacak. Bu birim geleceğe dönük yapılacak projelerde yönlendirici olma rolü üstlenecek. Kentin ihtiyacı doğrultusunda oluşturulmuş vizyon başlıkları ile kentin her alandaki ihtiyaçları için vizyon birimi faaliyet gösterecek. Bu vizyonlar çerçevesinde vatandaşa direkt dokunulacak, iletişim kurulacak. Bu yeni birimin çalışmaları bilimsel temellere dayalı bir şekilde ilerleyecek. Şu an birime bağlı olarak çalışan saha ekibi kente dair araştırmalar yapıyor. Elde edilen veriler sayesinde veri tabanı oluşturuluyor. Ayrıca Karşıyaka’ya dair çalışmalar, araştırmalar yapan uzmanlarla da iş birliği yapılıyor. 


VATANDAŞ DA DAHİL OLACAK
Vizyon birimi kentin sorunlarına daha üst perdeden bakarak kentin paydaşları ile birlikte çözümler üretecek. Bunu yaparken karar alma sürecine vatandaş da sürece dahil edilecek, çeşitli metotlar kullanılarak iş birliği yapılacak. Bu birim kente dair her alanda faaliyet göstermekle birlikte yürünebilirlik, iklim değişikliği, yağmur ve su taşkınları, sıcaklık değişimleri ve bunların kentte yol açabileceği olası zararları tespit edecek. Bu tespitler sonrasında bu zararları en aza indirgemek adına bilimsel temelli çalışmalar gerçekleştirilerek alınabilecek önlemler belirlenecek. 

-

BİLİMSEL TEMELLİ ÇALIŞMALAR

Sağlık konusu bu birimin çalışma başlıkları arasında ön planda olacak. Kentin ve kentte yaşayan insanların daha sağlıklı olması adına neler yapılabileceği, gereksinimleri ve bunların nasıl hayata geçirileceği belirlenecek. Mevcut kamusal alanların bu anlamda nasıl değişip, dönüşebileceği de bu birim tarafından ortaya konacak. Yapılan projeler, çalışmalar, hayata geçirilen faaliyetler de incelenecek; böylelikle bilimsel bir envanter oluşacak. 

Vizyon birimi hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Özlem Şenyol Kocaer konuya ilişkin şunları kaydetti: “Biz bizzat Karşıyaka’yı hem sosyal dokusuyla hem mekânsal kapasitesiyle derinlemesine araştırıyoruz. Bu araştırmalar bizi gerçek ihtiyacı ortaya çıkarmaya ve gerçek ihtiyacı olan kişilere ulaştırmaya yarayacak. Aslında vatandaşın kullanıcı olmaktan çıkıp sürecin içerisinde bir paydaş olarak kendini görmesini hedefliyoruz. Ekibimizin içinde Karşıyaka’ya dair çalışmalar gerçekleştirmiş ya da kent konusunda uzmanlaşmış hocalarımız, şehir plancımız, harita mühendisimiz, istatistikçimiz, sosyoloğumuz var. Çünkü hedeflerimiz disiplinlerarası bir çalışma gerektiriyor.”



 

 
Çeşme'de dar gelirli vatandaş ev sahibi olacak!
 
Başkan Çerçioğlu: Otizme karşı önyargılarımızı yıkmalıyız
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gazi akkel 8 Aralık 2021 Çarşamba 23:34

karşıyaka belediyesi kentsel tasarım birimine bir çok önerim var, en önce ilçemize türkiye'nin en büyük tenis kompleksini yapalım.ingiltere dek ki wimbledon örneği bir tenis kompleksi şehrimize çok yakışır.KSK tenis kulübü yetiştirdiği şampiyonlar ile o alanı doldurur.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de dar gelirli vatandaş ev sahibi olacak!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme’de bir ilke daha imza atarak ...
Konak'ta kadınlara destek.. Kadın sığınma evi açılacak
Konak Belediyesi’nin Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin ...
Başkan Soyer konsoloslar buluşmasında konuştu: Kabuğunda yaşayan şehrin bir geleceği olamaz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Küçük Kulüp Derneği tarafından ...
 
Başkan Sengel’den taziye mesajı: Yerin doldurulamaz
Selçuk Belediye Başkanı Sengel, yaşamını yitiren CHP ilçe eski başkanı ...
Buca’da gençlere iş garantili meslek eğitimi
Buca'daki işsiz gençler için iş garantili meslek eğitimi projesi geliştiren ...
Çiğli UNESCO Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Birliği'nde
Çiğli Belediyesi, dünya vatandaşlarının medya ve enformasyona ulaşımı ...
 
Terra Madre'ye yoğun ilgi
Dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food önderliğinde iki yılda bir İtalya’nın ...
Büyük zirve İzmir'de!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Eşit Yurttaşlık Mümkün” ...
Başkan Sandal'dan AK Parti'ye emsal tepkisi: Karakolda doğru söyleyip mahkemede şaştılar!
Deprem sonrasında yerel yönetimlere yöneltilen eleştirilere 'emsal artışı' ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva