HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Haziran 2021 Cuma - 10:39

Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği

Avrupa Birliği’nden destek alan Sürdürülebilir Diyalog (Continued Dialogue, Closer to Europe) Projesi’nin açılış toplantısı, Mavişehir Sıfır Karbon Noktası Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Projeyle; enerji ve çevre konularında gençlere yönelik dijital bir bilgi sağlama platformu oluşturulacak.

Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği

Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği (HBODER), Ege Orman Vakfı, RENAC energy & climate gGmbH, Osrodek Badawczo Edukacyjny w Zielonowie, Türkiye Ormancılar Derneği ortaklığı ve Karşıyaka Belediyesi, Bayraklı Nuri Atık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Buca Süleyman Şah Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Ege Lisesi, İzmir Ticaret Borsası iştirakçiliği ile hazırlanan, Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu VI. Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Sürdürülebilir Diyalog (Continued Dialogue, Closer to Europe) Projesi’nin açılış toplantısı Sıfır Karbon Noktası Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte, aynı zamanda geçtiğimiz yıl Sıfır Karbon Noktası (Zero Carbon Point) Projesi ile hayata geçirilen Sıfır Karbon Noktası Eğitim Merkezi’nin de açılışı yapıldı.

Açılış toplantısına Ege Orman Vakfı ve HBODER Kurucu Üyesi Sertaç Bakioğlu, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya ve Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay katıldı.

PLATFORM VE MOBİL UYGULAMA
HBODER’i temsilen ilk konuşmayı yapan Genel Sekreter Aygün Pakyürek, proje hakkında bilgi verdi. Pakyürek, “Sıfır Karbon Noktası Projesi ile hayata geçirdiğimiz iklim değişikliği ile mücadele, sürdürülebilir enerji kaynakları, sıfır karbon teknolojisi ve döngüsel ekonomi eğitimlerini bir üst seviyeye taşıyarak dijital alanlara aktarmaya ve yaygınlaştırmaya karar verdik. Bu kapsamda yeni başlayan Sürdürülebilir Diyalog Projesi ile, iştirakçi okullarımızda öğrenim gören 15-18 yaş aralığındaki gençler, çevre ve enerji konularında yerli ve yabancı uzmanlar ve eğitimcilerle birlikte çalışarak seviyelerine uygun bilim temelli bir platform ve mobil uygulama tasarlayacaklar. Aynı zamanda sürdürülebilir bir iletişim sistemi olarak kurgulanan bu alan; gençlerin eğitimleri için güncel kaynaklara erişebilecekleri, kariyer tercihlerinde rehber olarak kullanabilecekleri, Türkiye ve AB’nin çevre ve enerji politikaları ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri hakkında bilgi sahibi olabilecekleri dijital bir kütüphane haline getirilecek” dedi.

ORTAK ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ
Ege Orman Vakfı ve HBODER Kurucu Üyesi Sertaç Bakioğlu, “İklim değişikliğine uyum faaliyetlerinin katılımcı ve kapsamlı bir yaklaşımla ele alınması gerekli olup, her bir paydaşın gerçekleştireceği çalışmalar bu mücadeleyi güçlendirecektir. Bu anlamda Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programları bilgi ve tecrübe paylaşımında önemli bir köprü görevi üstleniyor. Bizler küresel sorunların çözümünde iş birliği ve ortak çalışma kültürü ile başarıya ulaşılacağına inanıyor, faaliyetlerimizi ulusal ve uluslararası ölçekteki sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları, özel sektör, eğitim kurumları ve yerel yönetimler gibi önemli paydaşlar ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bugünden atacağımız doğru adımlarla sürdürülebilir bir dünya inşa etme fikri ile yola çıktığımız projede gençlere iklim değişikliği, temiz enerji, eğitimde dijitalleşme gibi güncel konularda rehberlik ederek, onların yeşil işleri meslek olarak tercih etmelerinde pozitif bir rol oynamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

ÇEVRE VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ
Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya konuşmasında,  “Projenin yer aldığı Sivil Toplum Diyaloğu programı katılım öncesi mali yardımları kapsamında Türkiye ve AB’deki sivil toplum kuruluşlarının bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmasını sağlayarak ve kalıcı bir diyalog inşa etmek için ortak konular etrafında bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Bu program ile 2008 yılından bu yana 650’nin üzerinde sivil toplum kuruluşu arasında ortaklık kurulmuş, yürütülen 400’e yakın projeye yaklaşık 50 milyon Euro hibe desteği sağlanmıştır. Ülkemizin ve tüm dünyanın en önemli konuları arasında yer alan çevre ve iklim değişikliği konusunda gençlerin, gelecek kuşakların bilgilendirilmesini hedefleyen bu proje çok önemli bir eksikliğin giderilmesine destek olacaktır” dedi.

KARŞIYAKA’DAKİ VAHA
Son olarak konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bu çok özel bir proje. Avrupa’nın Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı çerçevesinde desteklediği örnek bir proje. Neden özel? Burada Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği’miz ile Ege Orman Vakfı’mız var. Çalışmalarıyla İzmir’de her zaman hepimize örnek oldular. İklim değişikliğine karşı mücadelede çok önemli çalışmalar yaptılar. Yurtdışı ortaklar arasında 160 ülkede yenilenebilir enerji konusunda eğitim veren Almanya’dan RENAC gGmbH var; Enerji konusunda çalışan bir yerel yönetim olarak biz varız; Karşıyaka Belediyesi. Bu bildiğim kadarı ile Türkiye’de bir başka örneği olmayan bir iş birliği. Belki kimse farkına varmadı ama kendiliğinden bir vaha oluştu burada. Bu Sıfır Karbon Noktası yapılırken eş zamanlı olarak Peynircioğlu Deresi’nin çevresinde bir ekolojik yaşam koridoru oluşturuldu. Halk Park ile birlikte, o da kentteki ısı adası etkisini azaltmak için yapılan bir proje idi. Biraz ileride Ekolojik Yaşam Merkezi inşa ediyoruz. Bilge Çınarlar’ın yanında kent bahçesi çalışması yapıyoruz. Normal yerdeki toprakla değil, çöplerden-atıklardan üretilmiş toprakla tarım yapacağız orada. Ve bu vahanın devamında Planeteryum’un olduğu, Bilim Müzesi’nin olduğu bu alanda biz öncelikli olarak çocuklarımıza, gençlerimize, öğrencilerimize ama genel olarak herkese bir şey anlatmaya çalışacağız. Biz eğitimli, medeni her insan gibi doğayı kirletmeden, tüketmeden yaşamak ve çocuklarımıza bunları öğretmek istiyoruz. Ve bunu onlara anlatacağımız yer işte tam burası. Sıfır Karbon Noktası. O yüzden burası çok özel bir tesis. Buranın kuruluşu için katılımcı olan her bir kurum ayrı ayrı çok özel teşekkürü hak ediyor. Bu aşamada bu programa dahil olan okullarımıza da teşekkür ediyorum. Onların duyarlılıklarına gerçekten çok ihtiyaç var. Lütfen bu mücadelede her zaman öncü olun. Emekleriniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

PROJE HAKKINDA: Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Ege Orman Vakfı, RENAC energy & climate gGmbH, Osrodek Badawczo Edukacyjny w Zielonowie, Türkiye Ormancılar Derneği ortaklığı ve Karşıyaka Belediyesi, Bayraklı Nuri Atık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Buca Süleyman Şah Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Ege Lisesi, İzmir Ticaret Borsası iştirakçiliği ile hazırlanan Continued Dialogue, Closer to Europe” (Sürdürülebilir Diyalog) Projesi Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu VI Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Proje ile,  AB üye ülkesi ve Türkiye’de konusunda uzman ve öncü sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile gençlere yönelik enerji ve çevre konularında yenilikçi eğitim materyallerinin yer aldığı tamamlayıcı dijital bir bilgi sağlama platformu ve mobil uygulama oluşturulacak. Türkiye’deki eğitim sistemi ve öğrencilerin seviyesine uygun olarak 15-18 yaş arası lise öğrencisi gençlerle birlikte çevrim içi eğitim içerikleri geliştirilecek. Proje, 01.04.2021 tarihinde başlamış olup 12 ay sürecek.

 
Büyükşehir’den yoga etkinliği
 
Yeşil kategoride aranan PKK'lı teslim oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den yoga etkinliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21 Haziran Dünya Yoga Günü'nde İzmirlileri ...
Aydın Büyükşehir'den bir günde 60 mahalleye ziyaret
Başkan Özlem Çerçioğlu’nun “Biz vatandaşın ayağına gider, yerinde tespitler ...
Konak'ta birlik buluşması... Projeler meclis üyelerine tanıtıldı
Konak Belediyesi’nin pandemiye rağmen tamamlama aşamasına getirdiği yatırımları ...
 
Kore’nin Ankara Büyükelçisi Soyer'i ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güney Kore Cumhuriyeti'nin ...
Hüsnü Şenlendirici’ye korona aşısı Başkan Doğruer’den
Ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık ...
Avni Anıl Bornova’da anıldı
Türk Sanat Müziği’nin efsanesi Avni Anıl, ölümünün 13. yılında Bornova ...
 
Soyer, İzmir Tarımı’nı BM'ye anlattı: Haksız rekabet şartlarını eşitliyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Milletler 2021 ...
Çiğli'de 3 müdürlük kadınlara emanet
Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde kadınların yerel yönetimlerde daha fazla ...
Menemen, Şehit Kaymakamını unutmadı
17 Haziran 1919 tarihinde şehit edilen Kaymakam Kemal Bey adına, şehit ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva