HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Şubat 2017 Çarşamba - 10:24

Karşıyaka'dan başladı, çığ gibi büyüyor!

Karşıyaka Belediyesi, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi ve Karşıyaka Kent Konseyi tarafından; vatanın dört bir yanında görev yapan askerlere ve geride bıraktıkları ailelerine destek vermek amacıyla başlatılan “Vatan Size, Aileniz Bize Emanet” projesi, kısa sürede çığ gibi büyüdü.

Karşıyaka dan başladı, çığ gibi büyüyor!

Karşıyaka Belediyesi ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi, çatışma bölgelerinde canı pahasına görev yapan askerler ile ailelerine destek olmak amacıyla, ülkeye örnek olacak bir adım atarak “Vatan Size, Aileniz Bize Emanet” projesini başlattı. Karşıyaka Kent Konseyi ve sivil toplum örgütleriyle de işbirliği yapılarak hayata geçirilen proje kapsamında, farklı bölgelerde terörle mücadele eden güvenlik güçlerine ‘moral paketleri’ gönderilmesi hedeflendi. Aralık ayında başlayan proje kısa sürede çığ gibi büyüdü, onlarca sivil toplum kuruluşu ile başta anaokulu öğrencileri olmak üzere 500'e yakın vatandaş 'moral kolilerine' katkı sundu. Belediyenin farklı birimlerine konulan sandıklarda binlerce mektup toplandı.

“BİNLERCE MEKTUP, HEDİYE VE ÇÖREK...”

Aralık ayından bu yana, Suriye ve Çukurca'da terörle mücadele için görevlendirilen Amfibi Deniz Piyade Tugayı’nın askerlerine toplam 300 moral kolisi gönderildi. Paketlerde; ev yapımı çörekler, çocukların kaleminden resimler, el yazısı mektuplar, kitaplar ve manevi değere sahip özel hediyelere yer verildi. Önümüzdeki haftadan itibaren; Batman, Bingöl ve yine Suriye'de görev yapan askerler için hazırlanan yaklaşık 500 kolinin daha gönderiminin yapılacağı belirtildi. Binlerce askere ulaşılması hedefleniyor. Projenin ikinci ayağında ise askerlerin, 'bize' emanet ettikleri eş ve çocuklarına manevi destek sağlanıyor. 7 gün 24 saat hizmet veren irtibat noktaları aracılığıyla, sağlık hizmetleri ile psikolojik destek sunuluyor. Moral gezileri düzenleniyor.

TÜRKİYE’Yİ AYDINLATACAK

Ulusal birliği güçlendirecek bu projeyle, Karşıyaka’dan Türkiye’yi aydınlatacak bir ışık yaktıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ülkemizin içinden geçtiği bu zor süreçte en çok ihtiyacımız olan şey birlik, beraberlik ve dayanışmadır. Tüm unsurlarıyla kenetlenmiş bir milleti hiçbir kuvvet yıkamaz, parçalayamaz. Askeri de kadını da çocuğu da daha güçlü olur. Bu proje de vatanı ve milleti için canını ortaya koyan güvenlik güçlerimize duyduğumuz sonsuz minnetin, toplumsal bir ifadesi oldu” dedi.
 
MİLLETÇE MÜCADELE İÇİN...

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Emekli Tuğamiral Turgay Erdağ da “Yıllardır terör olaylarını üzüntü içinde yaşıyor ve izliyoruz. Güvenlik görevlilerimiz şehit olduktan sonra cenazelerinde üzülmek yerine, bundan önce onlarla el ele olmak zorunda olduğumuzu düşündük ve bu projeyi başlattık. Toplumdan, müthiş bir ilgi görüyoruz. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar çok büyük destek veriyor. Karşıyaka halkı bu projeye giderek daha fazla sahip çıkarken, Türkiye’ye de çağrı yapıyoruz. Tüm STK’lar kendi şehirlerinde benzer projeler geliştirebilir. Farklılıklarımızı bir kenara bırakıp el ele verirsek; işte o zaman millet olarak terörle mücadele etmiş oluruz” diye konuştu.

 
Burger King sektörün diğer devini satın alıyor
 
Hong Kong'un eski liderine hapis cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu: Belediyeler İzmir’i örnek alsa ülke kalkınır!
Destek için teşekküre gelen Kınıklı muhtarları ağırlayan Kocaoğlu, “Bizim ...
Bornova'da referandum harekatı: İkametgahını taşı...
Bornova Belediyesi, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi ünivesite ...
Büyükşehir’deki TİS krizinde düğümü o toplantı çözecek!
Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube ile Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen ...
 
Bucaspor’da mali krize Piriştina el koydu: Seferberlik çağrısı!
Sahaların iyileştirme çalışmalarının yanı sıra puan silme cezasına yol ...
Sendikadan Başkan Tosun’a mobbing tepkisi
Belediye Başkanı Tosun tarafından iki kez görev yeri değiştirilen memur ...
İZSU’dan 2 ilçede 7 milyonluk ‘yağmur suyu’ harekatı
İZSU, yağışlarda sıkıntı yaşanan Buca Kuruceşme, Buca Koop, Çamlıkule ...
 
DİSK’ten Pekdaş’a ‘hayır’lı ziyaret
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı ...
Büyükşehir’den çocuklar için örnek program: Yaşasın sanat
Büyükşehir Belediyesi, çocukların okul dışında kalan zamanlarını tablet ...
Büyükşehir 'çatıyı' kurdu: İzmir'de iş ve aş seferberliği!
Büyükşehir, işsizliğe karşı daha etkili adımlar atabilmek için kentin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva