HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Temmuz 2021 Cuma - 12:47

Karşıyaka'daki tüm parklara kedi evi yapılacak

Can dostlar için daha yaşanabilir bir kent yaratma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, “KediYaka” başlıklı yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Belediye ve vatandaşların iş birliğinde yürütülecek projeyle; ilçede bulunan parkların tamamına, etrafı telle çevrili korunaklı kedi evlerinin yerleştirilmesi amaçlanıyor. 

Karşıyaka daki tüm parklara kedi evi yapılacak

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan “KediYaka” projesi, her hafta ilçenin farklı bir noktasında düzenlenen mahalle şenliklerinde halka tanıtılmaya başlandı. Yoğun ilgiyle karşılanan proje kapsamında, 11 parkta mevcut olan telle çevrili kedi evleri tüm Karşıyaka’ya yayılacak. Hem can dostların sağlığını ve güvenliğini koruyan, hem de çevre kirliliğinin önüne geçmeyi amaçlayan evler, ilçedeki 354 parka daha konulacak. Bu hedefin en hızlı şekilde yerine getirilebilmesi için Karşıyaka Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar el ele verecek. 

İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK
Projeye katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar ya da firmalar, Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün yönlendirmesi doğrultusunda söz konusu evler için gerekli malzemeleri temin edecek. Evlerin yapımını ise Karşıyaka Belediyesi ekipleri üstlenecek ve montajını gerçekleştirecek. Katkıda bulunan vatandaşların isimleri, teşekkür amaçlı olarak kedi evlerinin kapısına yazılacak. Ayrıca, bu yuvaların çevresine hayvan bakımı ve hayvan hakları konularında bilinçlendirici afişler asılacak. Kapısı kilitli tutulacak olan evlerin anahtarları yalnızca gönüllü hayvanseverlerde ve belediye ekiplerinde olacak. Can dostların bakım ve beslenmesini de onlar yapacak.

“EL ELE VERECEĞİZ”
Belediye - vatandaş iş birliğiyle örnek bir projeye imza atacaklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Karşıyaka’mızda 11 farklı parka yerleştirdiğimiz telle çevrili kedi evlerimizi, daha hızlı bir şekilde ilçemize yayabilmek için hayvanseverler ile el ele veriyoruz. Can dostlar için bir şeyler yapmak istediklerini söyleyen çok yurttaşımız var. KediYaka projemizle bu yurttaşlarımız için de güzel bir imkan yaratmış olacağız. Bu iş birliğinin oldukça yoğun bir şekilde ilgi göreceğine ve örnek bir çalışmaya imza atacağımıza yürekten inanıyorum” dedi. 

HEM HAYVANLAR HEM ÇEVRE KORUNACAK
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı ise şunları kaydetti: “Karşıyaka Belediyesi olarak sokaktaki can dostlarımıza en iyi yaşam şartları sunmak için çalışıyoruz. Bu anlamda etrafı telle çevrili kedi evleri pek çok açıdan avantaj sağlıyor. Girişi kontrollü olduğu için görevliler kedilere gerektiği gibi sadece kuru mama ve su bırakıyor. Evlerin üzerine, kenarına yemek artığı bırakılmasının önüne geçilmiş oluyor. Bu sayede hem hayvan sağlığı hem de çevre korunuyor. Evlere zarar verilmesi engelleniyor. Tellerin altındaki boşluklardan kediler de rahatça içeri girip çıkabiliyor. Tüm parklara bu evleri yerleştirdiğimizde kedilerimizin beslenmesi konusunda önemli bir aşama kaydetmiş ve düzen sağlamış olacağız. Vatandaşlarımızın katkıları da çok daha hızlı bir şekilde bu işi yapabilmemizi sağlayacaktır. Destek vermek isteyenler 0232 324 44 19 / 39 numaralı telefonlardan bize ulaşabilir.”

TORUNUNUN ADINA DESTEK VERDİ
Projenin ilk destekçisi olan ve torununun adına yardımda bulunan Figen Çelikkal da “Torunum kedileri çok seviyor. Mahalle şenliğinde KediYaka projesini gördüğümde hem torunum büyüdüğünde ona kalıcı, anlamlı bir hediye bırakmak, hem de hayvan sevgisini küçük yaştan çocuklarımıza öğretmenin bilinciyle projeye katkı vermek istedim. Kedi evi yapıldığında kedileri beslemeye torunumla gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Yuvaya değer verdiğimiz birisinin isminin verilecek olması da ayrı bir incelik. Büyüdüklerinde onlar da bu alana aidiyet duygusu taşıyacaklar; kendi parklarına kedilere sahip çıkacaklar. Başlangıcın torunumun ismiyle yapılacak olması beni ayrıca mutlu etti. Umarım örnek olur ve Karşıyakalılar bütün parkları bu güzel kedi evleriyle donatırlar” diye konuştu.

 
Güney Ege full çekti... Tesislerde yüzde 100 doluluk!
 
Muğla'nın altın kızı Selvi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet sami Selçuker 23 Temmuz 2021 Cuma 13:49

Bence sokaklardaki çöplere öncelik verilse daha doğru bir iş yapılmış olur

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
APİKAM'dan Lozan Antlaşması için iki etkinlik
APİKAM, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olarak kabul edilen Lozan Antlaşması’nın ...
Başkan Soyer'den su açıklaması: Temiz ve güvenilir!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin su ihtiyacının yüzde ...
Çiğli'de sinema akşamı
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli’de Sinema Akşamları” etkinlikleri ...
 
Karabağlar'ın yeni parkı beğeni topladı
Karabağlar’ın en büyük yeşil alanlarından Esenyalı Mahalllesi’ndeki Özdemir ...
Buca çiçeklerle renklendi
Yeşil bir Buca için park ve bahçelerde bakım çalışmalarına ara vermeden ...
Başkan Soyer’den bayram mesaisindeki personele ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bayramın üçüncü gününde ...
 
Aydın Büyükşehir çalışıyor, yollar güzelleşiyor
Hizmet odaklı belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yürüten Aydın Büyükşehir ...
Büyükşehir'den 3 bin kişilik aşevi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mobil mutfak aracı yola çıkmaya hazır. ...
Büyükşehir'in çim konserleri başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür sanat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva