HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Aralık 2021 Pazartesi - 18:24

Karşıyaka'da tartışmalı plan müdürlüğe iade edildi

Uzun zamandır tartışmalara sebep olan Atakent mahallesindeki "Özel Eğitim Alanı" ve Park ve Yeşil Alan" olarak belirlenen alanla ilgili Nazır İmar Planı Değişikliğiyle ilgili İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin "Yürütmeyi durdurma kararı" vermesi nedeniyle Karşıyaka Belediye Meclisi, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğini İmar Müdürlüğü'ne oybirliğiyle iade etti. Bu arada eşit temsiliyet isteyen kadınlara, erkek meclis üyeleri destek verdi

Karşıyaka da tartışmalı plan müdürlüğe iade edildi

EGEDESONSÖZ  - Karşıyaka Belediye Meclisi'nin Aralık ayı ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yönetiminde gerçekleştirildi. Başkanlıktan gelen önergeler ilgili komisyonlara havale edilirken, Adıyaman'a bağlı Karşıyaka'nın kardeş belediyesi Pınarbaşı Belediyesi'ne 35 metreküp kereste, 1925 metrekare parke taşı, 40 adet elektrik direği, 600 metrekare bordür hibe edilmesi, oybirliğiyle meclisten geçti. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Atakent'teki Bilfen Eğitim Kurumları'na ait "Özel Eğitim Alanı" ile ilgili karar nedeniyle plan değişikliği, müdürlüğe iade edildi.

MAHKEME, YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERMİŞTİ

Bu arada, Atakent mahallesi sınırları içinde yer alan 9846 ada, 1 nolu parselin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 17 Temmuz 2020 tarih ve 05.487 kararıyla 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile "Özel Eğitim Alanı" ve "Park ve Yeşil Alan" olarak belirlenmesine ilişkin açılan davanın sonucu da Meclis gündemine girdi.  İzmir 4. İdare Mahkemesinin "Yürütmenin durdurulması" yönündeki kararı nedeniyle, planların kademeli olarak birlikteliği ilkesi çerçevesinde, üst ölçekli planlara uygunluk gerektiren 1/1000 Ölçekli uygulama İmar Planı Değişikliğinin, İmar Müdürlüğüne iadesi, oybirliğiyle kabul edildi. Bu iade kararının, Karşıyaka Belediyesi'nin bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapmayacağı anlamına geldiği bildirildi.

KADIN İKİ MECLİS ÜYESİ, EŞİT TEMSİLİYET İSTEDİ

Öte yandan, Dilek ve temenniler kısmında, 5 Aralık, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıldönümü nedeniyle CHP'li Meclis üyeleri Birgül Çağrı ile Belma İnam, kürsüde bazı kadın üyelerle birlikte birer konuşma yaptı. Kadınlar "Demokrasi kadın ile var olur", "Siyasette ne geride ne önde, çözüm eşit temsiliyette" yazılı dövizler taşırken, Birgül Çağrı, "5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının veriliş yıldönümü kutlu olsun. Bugün 600 milletvekilinin sadece 101'i kadındır. Bu tablo düşündürücüdür. Biz bu Cumhuriyetin yollarında yürüdük, okullarında okuduk. Biz Cumhuriyetin kadınları, bu ülkenin onurlu birer vatandaşlarıyız.Kotamızı yeterli bulmayan CHP, meclise bir önerge sundu. Fermuar sistemiyle yüzde 50 kadın kotası istedi. İktidar milletvekilleri tarafından reddedildi. Mücadelemiz devam edecektir" dedi.

İYİ Kİ KARŞIYAKALIYIZ

Belma İnam ise, "Atatürk 1925'te Kastamonu'da yaptığı konuşmasında, toplumu kalkındırmak istiyorsak, Türk kadınını çalışmalarımıza ortak etmektir, demiştir. Bu nedenle kadına seçme ve seçilme hakkını vermiştir. 83 milyonluk Türkiye'de 101 kadın milletvekili, kesinlikle yeterli değildir.  İstanbul sözleşmesinde biz de varız diye sevindik. Fakat bir süre önce ayrılmak zorunda kaldık. Belediyemiz, bu konuda çok büyük hassasiyet göstermektedir. İyi ki Karşıyakalıyız, iyi ki buradaki şanslı azınlığız. Ülkemizin karar alma mekanizmalarında eşit hak almak istiyoruz" mesajı verdi.

BAŞKAN TUGAY: OCAK OTURUMUNDA SAYIŞTAY RAPORUNU DEĞERLENDİRECEĞİZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, iki kadın meclis üyesine de teşekkür etti, kadına seçme ve ve seçilme hakkı verilişinin yıldönümünü kutladı. Başkan Tugay, Sayıştay'ın Karşıyaka Belediyesi ile raporunu Ocak ayındaki oturumda konuşacaklarını, bu konuda bilgilendirmeler yapacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Ocak ayının ilk meclisinde, 2020 Sayıştay raporunu değerlendireceğiz. İki yıldır sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz, deprem, pandemi gibi. Umuyorum önümüzdeki yıl, tüm sorunların, sıkıntıların aşıldığı bir yıl olur. Ülke bizim, toplumun tamamı, yaşanan her türlü sorundan etkileniyor. Birlik beraberlik içinde, sevgi ve saygıyı koruyarak, hep beraber bu sıkıntılı dönemi atlatmayı diliyorum" dedi. Karşıyaka Belediye Meclisi, 3 Ocak Pazartesi günü toplanacak.

 
Doktoru jiletle yaralayan sanığa üst sınırdan ceza istemi
 
Buca Meclisi’nde borçlanma ve satış gerginliği
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemal 7 Aralık 2021 Salı 00:01

Başkanım destek hizmetleri müdürünüzden inanılmaz rahatsızlık var, sizi seviyorum ve rahatsızlığı iletiyorum

Yorumu oyla      2      3  
ABY 6 Aralık 2021 Pazartesi 21:57

1071 konutlu Karşıyaka Atakent Venedik sitesi içinde bulunan ve kamuya aitken TOKİ tarafından Bilfen'e satılan ve Bilfen'in talebiyle İBB Meclisi tarafından imarı 'spor alanı'ndan 'özel eğitim alanı'na değiştirilen yerle ilgili olarak Karşıyaka'ya ve Karşıyakalılara sahip çıktıkları için Karşıyaka Belediye Başkanı ve Meclis üyelerine çok teşekkürler...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta da katı atık toplama bedeline zam yok!
Konak Belediyesi Meclisinde alınan karar ile birlikte katı atık toplama ...
Buca Metrosu’nda kazanan şirket belli oldu: Gülermak sürprizi!
Türkiye’nin kamu kaynaklı en büyük kamu ihaleleri arasında yer alan 3 ...
Çiğli “Dirençli Kent” yolunda adım adım ilerliyor
Çiğli Belediyesi, iklim değişikliği ve afetlerin kentlere yönelik ürettiği ...
 
Doğaya dönüş, sürdürülebilir yaşamlar TTI Outdoor’da tanıtıldı
‘Doğadaki yerini keşfet’ sloganıyla, Travel Turkey İzmir Fuarı’yla eş ...
Çalışmalar tamam! İşte yeni Sığacık!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sığacık’ta yaptığı kıyı düzenleme çalışması ...
Beyaz Baretliler sahaya çıkıyor
İnşaat Mühendisleri Odası’nın kız öğrencilere meslekte eşitlik ve avantajlar ...
 
Mübadiller kültürlerini dans ve müzikle yaşatıyor
“Yüzüncü Yılına Yaklaşırken Her Yönüyle Mübadele” söyleşisi Dans ve Müzik ...
Bornova’da çiftçilere destek sürüyor
Bornova Belediyesi, 12 kırsal mahalleye ve birçok coğrafi tescilli tarım ...
Güzelbahçe'de şahlar çekildi... Satrancın yıldızları belli oldu!
Güzelbahçe Belediyesi’nin desteklediği Yıldızlar Satranç turnuvasının kazananları ödüllerini aldı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva