HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
15 Ekim 2021 Cuma - 16:41

Karşıyaka’da sürpriz hamle: Emlak konutlarına kat artışı!

Karşıyaka Belediyesi uzun süredir tartışmalara neden olan Emlak Bankası’na ait konutların kat artışı talebiyle ilgili önemli bir hamle yaptı. Belediye tüm binalarda bir kat artış izni verdi. Platform Sözcüsü Nevzat Özkılıç, “Açtığımız dava sürüyor. Biz iki kat olan hakkımızı istiyoruz. Yeterli değildir” dedi.

Karşıyaka’da sürpriz hamle: Emlak konutlarına kat artışı!

Menduha CEYLAN/ EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Atakent Mahallesi'nde bulunan Emlak Bankası Konutları’nın uzun süredir kent gündeminde tartışılan talepleriyle ilgili yeni bir hamle geldi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile konutlarda oturan bir grup vatandaşı karşı karşıya getiren gelişmeler sonrasında belediye yönetimi binalar yıkıldıktan sonra yeni yapılacak yapılarda oluşan fazlalık inşaatlara izin vermeyeceğini açıklamıştı.

Karşıyaka Belediyesi’nin meclis kararıyla büyüme hakları olan 0.40 oranın kendilerine verilmesini isteyen platform çeşitli yerlerde eylemler yaparak seslerini duyurmaya çalışmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dosya veren platform üyeleri belediyenin kendilerini sınırladığını düşündüğü kararı ise mahkemeye taşımıştı.

Karşıyaka Belediyesi gelişmelerin ardından önemli bir hamle yaparak emlak konutlarına birer kat büyüme yani artış hakkı getirdi. Karar meclisten oy birliğiyle geçerek ihtisas komisyonlarına sevk edildi. Önümüzdeki günlerde görüşüldükten sonra tekrar meclise gelen karar sonrasında binalar yıkılırsa yeni bir kat artışını kazanmış olacak.

YETMEZ DAHA FAZLASINI İSTİYORUZ!
Konuyla ilgili Egedesonsöz’e açıklama yapan Karşıyaka Emlak Bankası Konutları Platform Sözcüsü Nevzat ÖzKılıç, “En azından bir aşamayı kat ettik diye düşünüyorum ama mücadeleye devam edeceğiz. Biz iki yıla yakındır bu konuda hak, hukuk, adalet kavramı içinde mevcut plan notlarımızdaki 0.40 büyüme hakkımızın verilmesini istedik.  Önümüzde dört adet emsal vardı. Bunu veremeyiz diye tutturulan ortamda büyük bir mağduriyet yaşandı. Ve sonra öyle veya böyle sağolsun, genel başkanın büyük etkisi ve destekleriyle; Tunç Başkan'ın, Karşıyaka Belediye Başkanı'nın ve bütün partilerin desteğiyle bu konu bizim Atakent blokları için 1. ada, 2. ada, 3. ada ve 5. ada da 1 kat hakkı verildi. Bu bizim normal hakkımız olan hakkımızı karşılamıyor. Burada yapmış olduğumuz müracaatlarda ve itirazlarda bizim hakkımız olanın verilmesi için en sonda Cemil Tugay haklı olduğunuza inanıyorsanız bizi mahkemeye verin demişti. Biz de mahkemeye vermiştik. Dün itibariyle belediyenin gelen cevabına karşılık cevabımızı çok güçlü bir şekilde verdik. Biz şu an normal şartlar altında mahkeme kararımız uygulandığı için, hali hazırda mahkeme aşaması devam ettiği için, mahkemeden çekilmek gibi bir durumumuz tabi ki söz konusu olamıyor ama oturulup belli bir noktada uzlaşma sağlanabilirse belediyeyle; biz sonuçta hakkımızı istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz, 4 tane emsal var. Biz dikey yapılaşmada 2 kat istiyorduk, Şimdi 1 kat verildi. 1 kat bizim buradaki binamızı yenileme ekonomisini sağlamadığı gibi bizim durup dururken istediğimiz bir hak da değil. Bizim 7 Mart 1984 plan notlarına göre ve 4 tane binaya verdikleri emsale göre istiyoruz bu hakkı.  Bizim için komisyonlara sevk edilen bu karar yeterli değil, hakkımızın arayışında olmaya devam edeceğiz. Etmek zorundayız çünkü burada çok hızlı bir gelişen bir konu, bu hızlı gelişen konu için de bizim mecburen haklarımızı takip etmemiz gerekiyor. Mahkemeden durup dururken çekilmek diye bir kavram da olamaz. Bu bir dava sürecidir. Belediyelerimizin verdiği konunun uygulamaya ne zaman geçeceği de belli değil. Ama her şeye rağmen verilebileceğini gösterdi. Burada bize haklarımız verilebilirdi. 1 kat verildi, 2 katı rahatlıkla verebilirlerdi. Çünkü bizim yasal hakkımız var ve biz bu mahkemeyi kazanacağız. Çok iddialı konuşuyorum; biz bu davayı kazanacağız ve iki kattan fazla hak edeceğiz. Ama biz fazlasını değil, biz sadece binalarımızı müteahhite verilebilecek olan orandaki hakkımızı alalım istiyoruz. Rant istemiyoruz biz" diye konuştu. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı uzlaşmaya davet eden Özkılıç, "Orada oturup uzlaşarak bir mantık çerçevesinde; 10-11 katlı binalarımız da var onlarında haklarını koruyacak şekilde bir uzlaşma istiyoruz. Biz mahkeme ile yürümek taraftarı değildik. Biz uzlaşma istiyoruz.  Biz mevcut haklarımız adına uzlaşmayla bir varmak için yola çıkmıştık. Şu anda yine oturup uzlaşmaya varız. Biz sonuçta mağdur olmamak şartıyla uzlaşabiliriz. Buna varsa sayın belediye başkanımız biz oturup bunları görüşmeye varız. Belediye Başkanını oturup uzlaşmaya davet ediyoruz" dedi.

 
İngiltere'de milletvekili bıçaklanarak öldürüldü!
 
Benzin ve motorine zam! İşte yeni fiyatlar...
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alaaddin özlü 17 Ekim 2021 Pazar 17:16

Kat artışı bütün k yaka bölgesine verilmesi lazım Örneğin ÖRNEKKÖYDE bazı yerler 3 kat imar var bu yerler zemin yapısı en güçlü yerler acilen böyle yerlerin İMARI nın değişmesi gerekiyor

Yorumu oyla      2      4  
Oğuz gür 16 Ekim 2021 Cumartesi 22:11

Eski plana göre yapılan o dört binayı görün semtın yeşilini yok etti ferah evler küçüldü

Yorumu oyla      3      3  
Oğuz gür 16 Ekim 2021 Cumartesi 22:06

Eski plandan faydalanıp yapılan dört bina semtın yeşilğini bitirdi binalar birbirinin içine girmiş semtin özelliği yok olmuş

Yorumu oyla      3      3  
Ercan 16 Ekim 2021 Cumartesi 15:49

Kat olarak fazla baz almayın Emsal değerlerini yuksek tutun terk alanını ve donatım alanını düşük tutun ozaman bireyler değişir k.yaka belediyesi ve izmir büyük şehir belediye başkanı Adam Şahin

Yorumu oyla      3      3  
Hasan Kizilkaya 16 Ekim 2021 Cumartesi 10:59

Bölge insaninin soysa ekonomik durumu yüksek belediye her yere imar artışı vererek kenti içinden çıkılmaz sorunlara boğar. Bölge trafigi zaten problemli artan nüfusun yaratacağı trafiği insan kalabalığını nasil çözecek yetkililer bunu düşünen sanirim yok. Vergi harç muhafiyeti bölge insaninin sorunlarina olumlu çözüm olur.

Yorumu oyla      3      3  
Bülent ışık 15 Ekim 2021 Cuma 19:19

Biz rant istemiyoruz demiş daire sahipleri binalar yenilenince daire fiyatları artacağından dolayı rant oluşmuyor mu?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstatistikler açıklandı: İzmir'de konut satışları arttı!
Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. ...
Planlar askıda… Narlıdere’de iki mahalle daha dönüşüme girdi
İzmir'in Narlıdere ilçesi sınırların içerisinde yer alan ve kentsel dönüşüm ...
Aliağa’da 30 milyonluk satış... Önce yoldu, sonra arazi oldu!
Aliağa Belediyesi mülkiyeti kendisinde olan Petkim’in arkasında Ege Gaz’a ...
 
Müteahhitlerden 'yüzde 10 emsal' övgüsü: Çözüm sürecini başlatır!
Bayraklı Belediyesi’nin depremzedeler için Meclis'ten geçirdiği yüzde ...
Fırsatçılardan yeni yöntem: Kiralık evler açık arttırmaya çıktı!
Arz talep dengesindeki bozulma sonucu ev kiralarının artması farklı yöntemleri ...
Sayıştay’ın raporunda yer almıştı: Şirket ne açıklama yaptı?
Sayıştay’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yönelik yaptığı incelemede ...
 
Emlakçılar Odası'ndan Kılıçdaroğlu’na destek: Türkiye'yi kurtarma planı olacak!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 30 Ekim 2020'de ...
Sayıştay 'ceza kesilmeli' dedi... Kuzeyşehir Menemen'de ne oldu?
Sayıştay’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı incelediği raporda İzmir’in ...
İzmir'de 85 lojman için satış kararı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Konak Emlak Daire Başkanlığı kent ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva