HABERLER>GÜNCEL
7 Şubat 2021 Pazar - 12:01

Karşıyaka'da o platform sorunlarını Kılıçdaroğlu’na anlattı

Karşıyaka'da bulunan Emlak Bankası Konutları sakinleri, kentsel dönüşüm konusunda yaşadıkları imar sıkıntısını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattı. Kılıçdaroğlu’nun katıldığı Çiğli Tramvayı temel atma töreninden sonra Emlak Konutları Platformu Sözcüsü Nevzat Özkılıç, Kılıçdaroğlu’na konu ile ilgili bir dosya takdim ederek, yaşadıkları sorunların çözümü için kendisinden destek istedi. Kılıçdaroğlu da dosyayı okuyacağını belirterek, konuyla ilgileneceğini ve elinden geleni yapacağını belirtti.

Karşıyaka da o platform sorunlarını Kılıçdaroğlu’na anlattı

Karşıyaka Atakent Emlak Konutları Platformu üyeleri geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Olof Palme Parkı’nda mahalle sakinlerinin katılımı ile düzenlediği basın açıklaması ile Karşıyaka Belediyesi’nden 47 yıllık binalarının yenilenmesi ve kentsel dönüşümünün gerçekleştirilmesi talebinde bulunmuşlardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile temel atma töreninden sonra konuşma imkanı bulduğunu ve konuyla ilgili kendisine dosya sunduğunu dile getiren Emlak Konutları Platformu Sözcüsü Nevzat Özkılıç, yaşadıkları mağduriyeti Kemal Kılıçdaroğlu'na anlattığını söyledi.

Kılıçdaroğlu ilgileneceğini söyledi

Kentsel dönüşüm kapsamında yenilemek istedikleri konutları için daha önce verilen imar hakkının kendilerine de tanınmasını istediklerini Kılıçdaroğlu’na ifade ettiğini belirten Özkılıç, “Kılıçdaroğlu,’na hak, hukuk ve adalete çok önem verdiklerini anımsatarak, bu konuda hak ihlalimizin olduğunu anımsattım ve çözüm istediğimizi belirttim. Bizim yaşadığımız mahallede kendisi gibi çok sayıda emekli bürokratında olduğunu belirterek, CHP’nin ağırlıklı olarak oy aldığı bu mahallede sorunların çözülmemesi halinde partiye karşı bir küskünlüğün oluşabileceğini belirttim. Kendisi de konuyla ilgilendi. Bu sorunun çözümü için elinden geleceğini yapacağını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri bizleri umutlandırdı. Umarım en kısa sürede çözüm olur ve mağduriyetimiz giderilir” diye konuştu.

“1984 yılı imar planı uygulansın”

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nin Atakent Mahallesi’nde yer alan Emlak Bankası Konutları’nın 1976-1980 tarihleri arasında inşa edildi. “07.03.1984 Bostanlı Uygulama İmar Planı notlarına istinaden Emlak Bankası Konutları’nın 0.40 imar büyüme hakkı bulunuyor. Karşıyaka Belediyesi, geçen yıl plan notlarında yaptığı değişiklikle Mahallenin 0.40 büyüme hakkını kullanacak şekilde kentsel dönüşüm taleplerini onaylamadı ve imar durum belgesi vermedi. Bunun üzerine sorunlarının çözülmesini isteyen mahalle sakinleri Emlak Konutları Platformu’nu kurarak mücadeleye başladılar. Platform, Belediyenin 0.40 emsal büyüme haklarını koruyan 07.03.1984 onaylı Bostanlı İmar Planı notlarında değişikliğe gitmeyerek, dikey ya da yatay şekilde yapılaşma haklarının mahalle sakinlerine verilmesini istiyor.

 
Otokent esnafı kan ağlıyor: 2,5 aydır siftah bile yapamıyoruz!
 
Kreşteki şiddeti oyuncakla ortaya çıkardı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süheyla Ceyhan 8 Şubat 2021 Pazartesi 20:00

Platformu destekliyorum, istekleri benimde taleplerimdir. Hakkimiziistiyoruz

Yorumu oyla      2      3  
zfg 7 Şubat 2021 Pazar 14:42

Başkanımız Sayın Cemil Tugay ı her konuda desdekliyoruz.Basın acıklamasında CHPyi tehdit edip oy vermiyeceklerini acıklıyanlar şimdi de Sn.Kılıçlaroğluna yanaşıyorlar.Bunlar kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm peşindeler..Hiç bir yağmurda Atakent Emlak Evleri su baskını görmedi.Yeşile evet,betona hayır.

Yorumu oyla      3      4  
Meral Özden 7 Şubat 2021 Pazar 13:12

Platform üyelerini yürekten destekliyorum. Deprem bölgesi olan ve heran bir felaketle karşı karşıya kalinabileceği bilinen eski binaların biran önce yenilenmesi lazim. CHP belediyeleri halka hizmet veren belediyeler olarak biliniyor. Bundan daha güzel hizmet olur mu? O bölgede dar gelirli, büyük çoğunluğu emekli, yaşlı insanların oluşturduğu bölgedir. İmkanları olmayan bu insanları ortada bırakmak. CHP Belediyelerine yakışmaz. Bu problemi Sayın Genel Başkan Kılıctaroğlu nun çözeceğini yürekten inanıyoruz Bu insanlari çaresiz bırakmak vicdani değildir. Benim 92 yaşındaki yatalak anne de bu blokların birinde bajıcısi ile birlikte 43 yıldan beri oturmaktadır. Değerli Yetkililerden bende annem adın çözüm bekliyorum

Yorumu oyla      4      3  
Halil Erciyes 7 Şubat 2021 Pazar 12:42

Platform üyesiyim iyi gidiyoruz Nevzat beyle aynı Apartmanda oturuyoruz.Ben de sayın Seyit Toruna yazdım.Sn. Kılıçtaroglu’na da yazmayı düşünüyorum.Emekli Emniyet Müdürüyüm ayrıca da parti üyesiyim.İnşallah kaybedilen hakkımızı yeniden kazanacağız.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mimarlar Odası'ndan o planlara ilişkin açıklama: Kültürpark bir kent parkı olmalı!
Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, İBB Meclisine sunulan ...
Esnafa destek yürürlüğe girdi: Cironun yüzde 3'ü kadar...
Pandemi nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kalan lokanta ve restoran ...
Mehmet KARABEL yazdı... Devlet dediğin böyle adamlarla yönetilir!
Mehmet KARABEL yazdı... Devlet dediğin böyle adamlarla yönetilir!
 
Muhittin AKBEL yazdı... Trafik adabında nezaket ve saygı
Muhittin AKBEL yazdı... Trafik adabında nezaket ve saygı
Tuz Gölü havzasında yeni bitki türü keşfedildi
Aksaray'da Tuz Gölü havzasında yeni bir bitki türü keşfedildi. Düğün ...
Hamsi için av yasağı sona erdi
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yasal avlanabilir boy uzunluğu olan 9 santimin ...
 
DSÖ: Salgının Wuhan'da başladığına dair kanıt yok!
Yeni tip Corona virüsün (Covid-19) kökenini araştıran Dünya Sağlık Örgütü ...
Köpeği sopayla döverek öldürdü!
Zonguldak'ta bir köpeğin ağaca bağlanarak sopayla öldürüldüğü iddiası ...
İzmir'deki tartışma kanlı bitti: Bir kişi yaralandı!
İzmir'in Konak ilçesinde pompalı tüfekle yaralanan kişi hastanede tedavi altına alındı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Uzlaşma, akıl ve kızıl düve üzerine!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva