HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2019 Pazartesi - 09:15

Karşıyaka'da 'kongre' tartışması alevlendi: Yıldırım'dan eleştirilere 14 maddelik yanıt!

CHP'nin İzmir'deki delege seçimleri öncesi tansiyon karşılıklı demeçlerle yükseldi. Muhaliflerin, altında toplandığı mavi liste platformu yazılı bir açıklama yaparak Belediye Başkanı Tugay'ı överken, İlçe Başkanı Yıldırım'ı sert sözlerle eleştirmişti. 'Mavi Liste Platformu’nun sert çıkışı sonrası, Yıldırım da sosyal medya hesabından 14 maddelik mesaj yayınladı.

Karşıyaka da  kongre  tartışması alevlendi: Yıldırım dan eleştirilere 14 maddelik yanıt!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takviminin netleşmesi sonrasında özellikle İzmir’de hareketlilik başladı.

CHP'nin İzmir'deki kalesinde delege seçimleri öncesi tansiyon karşılıklı demeçlerle yükseldi. Son olarak yazılı bir açıklama yapan mavi liste platformu Belediye Başkanı Tugay'ı överken, İlçe Başkanı Yıldırım'ı sert sözlerle eleştirdi. 

- CHP KARŞIYAKA'DA MUHALEFETTEN TUGAY'A ÖVGÜ, YILDIRIM'A ELEŞTİRİ!

'Mavi Liste Platformu’nun sert çıkışı sonrası, Yıldırım da sosyal medya hesabından 14 maddelik mesaj yayınladı.

İşte o mesaj:

 Karşıyaka örgütünün degerli üyeleri;

1. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde biz CHP üyelerinin en çok ihtiyaç duyduğu şey; yoldaşlık bağlarımızı güçlendirerek #birlik ve #beraberliğimizi karşılıklı sevgi ve saygımızı güçlendirmektir.

2. 31 Mart Yerel seçimleri; CHP iktidarına giden yolun açıldığı ve #umudumuzun yeşerdiği gündür. Ayrıca AKP İktidarının sonunun başlangıcı ülkemizin aydınlık günlere kavuşacağı günün önemli bir dönüm noktasıdır.

3. Bundan yaklaşık 5 ay önce İlçe yönetimini düşürmeye dönük olarak başlayan hareketin ve daha sonra kadın ve GENÇLİK kollarını düşüren zihniyetin sadece Karşıyaka ile ilgisinin olmadığını zaman içerisinde İl ve Genel merkeze dönük bir hareketin başlangıcı olduğu tespitimin bugünlerde ne kadar doğru olduğunu görmekteyiz. Ama nafile çünkü biz bilinçli bir örgütüz amaçlarına ulaşamayacaklar.

4. Bu önemli süreçte; hiç kimsenin #ayrıştıcı siyaset yapmaya hakkı yoktur. Hepimiz Sayın Genel Başkanımız ve örgütlerimizin etrafında birleşmeliyiz.

5.Karşıyaka özelinde her dönem kamu gücünün yanında kümelenen şahsi menfeat odaklarına örgütü dizayn ettirmeyecegiz.Sizlerin her dönem örgütü nasıl ayrıştırdıgınızı biliyor ve sizleri tanıyoruz.

6. #KİN , #İNTİKAM #YALAN #İFTİRA üzerine siyaset yaptığını zanneden #darekipci , #ilkesiz ve ayrıştırıcı kişilere karşı bugüne kadar nasıl birlikte müsade etmediysek bundan sonrada hep beraber müsaade etmeyeceğimize olan inancım tamdır.

7. Parti içi demokrasi ve parti içi demokratik yarış ile; hakareti, iftirayı yalanı birbirine karıştıranlara hep birlikte anlayış gösteremeyeceğiz .

8. Bu şekilde siyaset yapmaya çalışanlar bu yolun yol olmadığını er yada geç anlayacaklar.

9. Hepimizin ortak görevi; gece gündüz demeden partisi için çalışan siyaseti meslek haline getirmeyip partisinin iktidarı için beklentisizce çalışan #DAVA adamı sade üyenin siyaset yapmasının önündeki engelleri kaldırmaktır.

9 . #Kadın ve #Gençlerimizin önünü açmak ve kotalara bağlı kakmaksızın temsilini sağlamak hedeflerimizden biri olmalıdır.

10. Karşıyaka örgütü olarak; son 5 yılda yapılan bütün seçimlerde Türkiye'deki en yüksek oy oranını alarak tarihe geçtik. 31 Mart yerel seçimlerinde de bunu tekrarlamış olmak bizim gururumuz olmuştur.

11. Karşıyakada ki bu başarının önemli mimarlarından biride 5 yıldır her kademede birlikte çalışma kültürünü oturtmuş deneyimli #MAHALLEKOMİTELERİDİR.

12. İlçe örgütümüzün temsilcileri olan deneyimli ve #DAVA adamlarından oluşan mahalle komitelerimiz örgütümüzün 24 saat emrinde olup her türlü sorununuzda yanınızdadır.

13. Yapacağımız delege seçimlerinde de #MAHALLEKOMİTELERİMİZİN mahallelerinde en doğru kararı vereceklerine; birlik beraberlik saygı ve sevgiyi esas alarak ayrıştıranlara müsaade etmeyeceklerine inanıyor ve güveniyorum.

14. #Birlik ve #beraberliğimizi bozmaya çalışan ve bizi ayrıştıran sahsi cıkarları artık partimizin geleceginin ve hatta akıllarının önüne geçecek kadar gözleri kararan hiç bir yapıya ben, yönetim kurulumuz ve örgütumuz müsade etmedik bundan sonrada etmeyecegiz.

#BİRLİKBERABERLİKVETEMİZSİYASET

 
Urla'da kırsal kalkınma çalıştayında 12 maddelik sonuç bildirgesi!
 
'Kongre' ve 'tek aday' mesajı: Kavga edeni partide tutamayız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Yarın seçim olsa…
Mehmet KARABEL yazdı... Yarın seçim olsa…
CHP'li Bakan'dan AK Parti'ye 17'nci yıl mesajı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AK Parti'nin iktidara gelişinin 17'nci ...
TBMM'de bütçe maratonu başlıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 2020 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sınır bölgesine ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’daki KKK İleri Müşterek Harekat Merkezi’ni ...
CHP Karşıyaka'da muhalefetten Tugay'a övgü, Yıldırım'a eleştiri!
CHP'nin İzmir'deki delege seçimleri öncesi tansiyon karşılıklı demeçlerle ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "17'nci yıl" paylaşımı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Millete ...
 
CHP'de kongre öncesi flaş karar: O ilçe başkanı 'yokum' dedi!
CHP'de parti içi yarış öncesi İzmir'de hareketli geçiyor. CHP Foça İlçe ...
CHP'li Bakan duyurdu: İnşaat çalışmaları başladı mı?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ihaleyi alan firmanın konkordato ilan ...
AK Partili Kaya'dan Karabağlar mesaisi: CHP tek bir çivi bile çakmadı
Kaya, Karabağlar'da kanaat önderleriyle buluştu, esnaf ziyaretleri yaptı, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva