HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ağustos 2022 Salı - 10:20

Karşıyaka'da iki parka anlamlı açılış!

Şehirlerin kamusal alanlarını yenilikçi ve katılımcı bir anlayış ile yeniden tasarlamayı amaçlayan Karşıyaka Belediyesi, iki yeni alanı daha kente kazandırdı. Tersane Mahallesi 1969 Sokak ile 1971 Sokak kesişimindeki Emre Zeyrek Parkı ve 1972/2 Sokak’taki Kedili Avlu Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Karşıyaka da iki parka anlamlı açılış!

Mahallenin en eski sakinlerinden ‘Camcı Emre’ lakaplı Emre Zeyrek’in adını taşıyan parkın açılışında konuşan Tersane Mahallesi Muhtarı Cenan Esmer, “Kurtuluş Savaşı kahramanı, Cumhuriyet devrimi öncülerinden olan öğretmen Halil İbrahim Zeyrek’in torunu, yine öğretmen Mehmet İhsan Zeyrek’in oğlu olan ve aile büyükleri gibi ilçesini güzelleştiren, çevresine değer katan, vatanına ve insanlara hizmet etmeyi seven Karşıyaka’nın efsane isimlerinden değerli büyüğümüz Hüseyin Emre Zeyrek, nam-ı diğer ‘Camcı Emre’ ağabeyimizin adının bu parkta yaşatılmasından mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.  Emre Zeyrek ise, “Bizleri burada bir araya getiren, sevgileri birleştiren, mahallemize güzel yerler kazandıran Cemil Tugay Başkan’a ve meclis üyelerine teşekkürler. Parkları hazırlayan emekçi kardeşler hakkınız helal ediniz. Burada yetiştik, ikinci üniversiteyi Alaybey’de bitirdim. Her başarının arkasında bir kadın vardır, eşim İkbal Hanım’a saygılarımı sunarım. Karşıyaka’nın kapısı Alaybey, apayrı bir coğrafyadır. Nereye giderseniz gidin mutlaka bir Alaybeyli vardır. Bugün bu güzel projenin yöneticisi Gökçek Tuna Hanım’a sevgilerimi yolluyorum. Herkese ailem ve kendi adıma sevgiler, hoşça kalın, sevgiyle kalın” dedi.

“KENTSEL TASARIMIN HARİKA ÖRNEĞİ”
Açılışa katılan UNDP Temsilcisi Miadrag Dragisic, sürdürülebilir bir dünya için iş birliklerinin önemini vurgulayarak şöyle konuştu: “Bugün burada iki adet tamamen dönüştürülmüş iki kamusal alanı açıyoruz. Sürdürülebilir kalkınma amaçlarımız için çalışırken kalkınmayla ilgili problemlerle baş etmekte, günümüz bu karmaşık sosyal ve çevresel problemleri karşısında geleneksel yöntemler yetersiz kalabilmektedir. Bu nedenle de farklı yaklaşımlara, yenilikçi çözümlere ve çok ortaklı iş birliklerine ihtiyacımız var. Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Dr. Cemil Tugay’a ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Hızlandırma Laboratuvarı ile bu projenin her aşamasında iş birliği yapan yetenekli ekibine, gönüllü taşıma sağlayan Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı’na, Kedili Avlu’daki harika duvar resmi için Zarife Arslan’a ve Karşıyakalılara teşekkür ederim.” 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise camcılık yapan Emre Zeyrek’in isminin bir parkta yaşatılacak olmasından mutlu olduğunu belirterek esnaflara verdiği değer sebebiyle Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a teşekkür etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da katılımcılığın önemine dikkat çekerek şunları kaydetti: “Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı üyeleri, kentimizde yapacağımız ekolojik ve katılımcı dokunuşlara ve çalışmalara katkıda bulunmak istediklerini söylediler. Arkadaşlarımız bu alanı ve bugün açılacak olan ‘Kedili Avlu’ adı verilen küçük alanı onlara bu anlamda çalışılabilecek alanlar olarak gösterdi. UNDP buraya hem maddi, hem de manevi katkıda bulundu. Buradan huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hüseyin Emre Zeyrek ve diğer adıyla Camcı Emre; herkesin sevdiği, Karşıyaka’nın çok değer verdiği bir büyüğümüz. Karşıyaka’ya hizmet etmiş önemli bir ailenin, bugün yaşayan bir mensubu. Onun adını buraya vermek, böylesine küçük ama anlamlı bir çalışma için çok daha anlamlı bir sonuç oldu. Bugün onunla beraber Alaybey’in bir parkında, sokağında bir arada bu açılışı yapmak benim için her zaman hatırlayacağım büyük bir onur. Sağ olun Emre Bey, iyi ki varsınız, her zaman yanımızda olun.”

KEDİLİ AVLU NEDİR?
Mekansal iyileştirmeler yapmak üzere, taktiksel şehircilik ilkelerinin benimsendiği uluslararası bir proje kapsamında Japon Hükümeti’nin sağladığı bir fonla hayata geçirilen Kedili Avlu, UNDP Türkiye Hızlandırma Laboratuvarı ve Karşıyaka Belediyesi iş birliğinde kente kazandırıldı. Vatandaş katılımıyla gerçekleşen bu model, Türkiye’nin öncü çalışmalarından biri olma özelliği taşıyor. Alanda gerçekleştirilen müdahaleler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ekseninde insan ve hayvan refahını iyileştirmek üzere kurgulandı.

 
Tüketici güven endeksi açıklandı!
 
Torbalı'yı festival heyecanı sardı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERKAN 23 Ağustos 2022 Salı 12:34

MUSTAFA ÖZUSLU SEN NE İŞ YAPIYORSUN

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yenilikçi teknolojilerin buluşma noktası Expo Tech
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Expo Tech - Ar-Ge Ür-Ge İnovasyon Sanayi ...
Kınık'tan işçilere rekor zam!
Kınık Belediyesi Kınyaybel Şirketi ve Hak-İş Hizmet Sendikası arasında ...
Büyük Taarruz'un 100'üncü yılı Selçuk'ta kutlanacak!
Büyük Taarruz’un 100. Yılı Efes Selçuk’ta Kurtuluş Yolu Anıtı önünde düzenlenecek ...
 
Başkan Eriş'ten CHP Lideri'ne ziyaret!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ...
Aydın Yuvarlaması coğrafi işaret aldı
Büyükşehir Belediyesi,Aydın’ın geleneksek tatlarından“Aydın Yuvarlaması”nın ...
Çiğli'de derde deva proje: Kent Bostanları yola çıktı
Çiğli Belediyesi, dar gelirli ailelere sebze ve meyve desteğinde bulunmak ...
 
Aliağa'nın yarısı konsere geldi!
'Aliağa’da Muhteşem Yaz' sloganı ile başlayan sanat günleri binlerce sanatseveri bir araya getirdi. 
İzmir'i 9 Eylül coşkusu sardı... Gün gün program!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünü ...
Tartışmalara sebep olmuştu... Millet Bahçesi için ilk kazma vuruldu!
İhale sürecinde kamuoyunda tartışmalara neden olan Bergama Millet Bahçesi için ilk kazma vuruldu.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva