HABERLER>SPOR
3 Eylül 2021 Cuma - 13:32

Karşıyaka’da ‘helallik’ tartışması… Çarşı karıştı!

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar’ın vefatının ardından, “Selim Yaşar ve Ailesine hakkımızı helal etmiyoruz” şeklinde açıklama yapan Karşıyaka Taraftarlar Derneği ve Karşıyaka Çarşı Grubu’na tepki yağdı. Başkan Büyükkarcı, cenazenin kaldırılmasından sonra açıklama yapacağını belirtirken, eski başkanlar Cenk Karace “İğrenç bir durum. İnsan bunu düşmanına yapmaz”, Hasan Denizkurdu ise “Olacak şey değil. Şahsen ben utandım” ifadelerini kullandı. 1912 Karşıyaka Derneği, “Böyle bir paylaşımda bulunanlara da biz hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

Karşıyaka’da ‘helallik’ tartışması… Çarşı karıştı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar’ın, Dubai’de koronadan hayatını kaybetmesi, KSK camiasında, iş dünyasında ve İzmir’de büyük üzüntü yaratırken, Karşıyaka Taraftarlar Derneği ve Karşıyaka Çarşı Taraftar Grubu’nun “Hakkımızı helal etmiyoruz” mesajı, büyük tepkilere yol açtı. “Yaşar Holding’in Karşıyaka sponsoru olduklarını fakat transfer yasağına kılını kıpırdatmadıklarına vurgu yapılan, “Artık yeter, Allah rahmet eylemesin” denilen mesaja eski başkanların tepkisi büyük oldu. 1912 Karşıyaka Derneği de yazılı bir açıklama yaparak, “Böyle bir açıklama yapanlara da biz hakkımızı helal etmiyoruz” diye çıkıştı.

İŞTE O AÇIKLAMA

BÜYÜKKARCI: CENAZEDEN SONRA AÇIKLAMA YAPACAĞIM
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, “Acımız çok büyük. Selim Bey’in vefatı hepimizi üzdü. Böyle bir acıyı yaşarken, yazılan çizilen şeylerle polemik konusu yaratılmasını doğru bulmuyorum. Cenazenin kaldırılmasından sonra gerekli açıklamayı yapacağım” demekle yetindi.

KARACE: O KİŞİLERİN KULÜPLE BAĞLANTILARI KOPARILMALI
KSK’nin eski Başkanlarından Cenk Karace, “İğrenç bir durum” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu lafın değerlendirilecek bir durumu yok; tek kelimeyle iğrenç.  O derneğin yöneticileri kimlerse, hemen istifa etmeliler. Sitelerinden hala silmediler o mesajı. O lafın savunulacak bir yanı yok. Böyle bir şey, düşmana yapılmaz. Eski kulüp başkanı olarak, bunu yapanları kınıyoruz. Bunların kulüple bağlantıları koparılmalı. Kulübe üyelikleri varsa, derhal düşürülmeli.”

DENİZKURDU: TEK KELİMEYLE, OLACAK ŞEY DEĞİL; UTANDIM
KSK’de yıllarca yönetici ve başkan olarak görev yapan, eski bakanlardan Hasan Denizkurdu ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Tek kelimeyle, olacak şey değil. Selim Bey’in cenazesi henüz kaldırılmadı. 50 yıldan beri kulübe hizmet veren Selçuk Yaşar’ın oğluna gösterilen bu tepki, camiamıza kesinlikle yakışmıyor. Şahsen ben utandım. Olacak iş değil.”

1912 KARŞIYAKA DERNEĞİ BİLDİRİ YAYIMLADI
1912 Karşıyaka Derneği yönetimi de, infial yaratan o açıklama üzerine bir bildiri yayınladı. Bildiride, şu görüşlere yer verildi:

“Karşıyaka Spor Kulübü'nün 50 yılı aşkın bir süredir destekçisi ve Basketbol Şubemizin de 20 yılı aşkın bir süredir sponsoru olan, başta Onursal Başkanımız ve Derneğimizin Kurucu Üyesi Sayın Selçuk Yaşar olmak üzere, Yaşar Ailesi'ne ve tüm Karşıyakalıları yasa boğan Sayın Selim Yaşar'ın zamansız kaybından dolayı tekrar üzüntülerimizi paylaşıyor ve değerli ailesine sabırlar diliyoruz.

Sayın Selçuk Yaşar, hepimizin bildiği gibi hayatını Holdinge olduğu kadar Karşıyaka Spor Kulübü'ne adamış biridir. Karşıyaka denilince akla ilk önce Kaf Sin Kaf, daha sonra Selçuk Yaşar gelir. Kendisi Karşıyaka ile yaşamakta ve Karşıyaka Spor Kulübü var olduğu sürece de yaşayacaktır.

Ancak böylesine acı bir günümüzde, halâ daha kendilerinin Karşıyakalı olduğuna inanmadığımız birileri tarafından, daha acısını bile yaşayamadan yayınlanan paylaşım hepimizi ve tüm Karşıyakalıları derinden yaralamıştır. Paylaşımda yazılanların bir kelimesi bile gerçek olmadığı, son derece çirkin ve mesnetsiz olduğu gibi, zor zamanlardan geçen Karşıyaka Camiasını ve Kurumsal yapısını tamamen zedelemeye yönelik seviyesiz bir açıklamadır. Bu nedenle de talihsiz paylaşımı yapan veya yaptıranlara hakkımızı helal etmiyoruz.

Büyük Önder Atatürk'ün Kulübümüzü ziyaretinde açıkladığı gibi “Karşıyaka Spor Kulübünde görmüş olduğum gençlik iftihara şayandır” sözünü yerine getireceğimize hep birlikte inanarak söz veriyoruz.

Karşıyaka kamuoyuna saygı ile duyurulur.  1912 DERNEĞİ YEŞİLDİR, KIRMIZIDIR, KULÜBÜNÜN AŞIĞIDIR.”

 
Yargıtay Başsavcılığı 28 Şubat dosyalarını istedi
 
İzmir Valiliği’nden dikkat çeken karar... Alkol ve sigara satış yerlerine kameralı denetim
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mİgel35.5 5 Eylül 2021 Pazar 17:33

Çarşı adlı grubun açıklaması bütün Karşıyaka taraftarının görüşü değildir. O açıklamayı yapan grubun liderinin ve yanlılarının dün Stad konusundaki tavrı malum. Yaptıkları, söyledikleri hiç şaşırtmıyor. Çarşı''yı yöneten kişiler Karşıyaka tribününün lider grubu da değildir. Bundan sonra da olmayacaktır. Artık Kapalının Sol''unda olmayacağız. İnsanlık, Allah rahmet eylemesin diyecek hale düştüyse! Ölen insanın ardında nefret kusan hale düştüyse batsın bu dünya ! Batsın bu tribün grubu!

Yorumu oyla      2      4  
balık hafızalı olmak 4 Eylül 2021 Cumartesi 02:43

Sponsorluğu çekerim ha diyen ben miydim? http://www.egedesonsoz.com/haber/Pinar-da-boykot-krizi-Satislar-dustu-sendika-sahip-cikti/952284 Tribüne isim verecekmiş. Pes!

Yorumu oyla      3      3  
Karşıyakalı 3 Eylül 2021 Cuma 22:27

Yazılanlar doğru veya yanlış insan bir kişinin vefatı üzerinden böyle saçma açıklamalar yapmamalı. Yalnız kalkıp tribüne isim vermekten falan bahseden olmuş o kadar da uzun boylu değil.

Yorumu oyla      2      4  
KSK Lİ 3 Eylül 2021 Cuma 21:00

BİR FARE BİR KEDİYE ARTİSLİK YAPIYOSA YANINDA MUTLAKA BİR DELİK VARDIR.. İŞİN ÖZETİ TARAFTAR DERNEĞİ DEMEKKİ KÖŞEYİ DÖNMÜŞKİ BÖYLE ATAR YAPIYOR YAŞAR GRUBUNA.. ALTAR TOKER YİNE HAKLI ÇIKTIN

Yorumu oyla      2      4  
KARŞIYAKALI 3 Eylül 2021 Cuma 16:00

KARŞIYAKALI, her şeyden önce efendidir. Mutluluğunu da, mutsuzluğunu da efendice ifade eder. Bunlar KARŞIYAKALI OLAMAZ. Bunlar, İpek Siyah Mantolu , Siyah Beyaz Yakalı ve Kalbi KARŞIYAKA için çarpan olamaz.. Olsa olsa bir avuç serseri olur, Karşıyaka'da nefes almalarını Karşıyakalı'lık sanırlar. Çarşı Grubuymuş!! Sen Gerçek Karşıyaka Çarşı Esnafı tanıdın mı hiç? Efendiliğini gördün mü hiç? Seversin ya da Sevmezsin AMA BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPAMAZSIN, HELE KARŞIYAKALILIK ADINA HİÇ YAPAMAZSIN, HİÇ KİMSEYE YAPAMAZSIN. HAKSIZLIK YAPMIŞ DA OLSA YAPAMAZSIN. BEYEFENDİ OL, KARŞIYAKALI OL ama boşşş.. KARŞIYAKALI OLUNMAZ, KARŞIYAKALI DOĞULUR. Yapılacak sahayabir tribüne Selim Yaşar Tribünü ismi verilip, oraya da kendilerine grup diyen bu pejmurdeleri oturtmak lazım.

Yorumu oyla      21      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Golbolde altın madalya Türkiye'nin
2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda kadınlar golbolde Türkiye, finalde ...
Bucaspor'a Galatasaray'dan transfer
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'taki ilk maçında pazar günü evinde Isparta 32 ...
Galatasaray'da Marcao'nun cezası belli oldu
Galatasaray Kulübü, Giresunspor maçında takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na ...
 
Karşıyaka taraftarından zehir zemberek açıklama: Selim Yaşar'a hakkımızı helal etmiyoruz!
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar'ın vefatı üzerine ...
Filenin Efeleri, Rusya'yı devirdi!
Filenin Efeleri, Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası C Grubu ilk maçında Rusya'yı 3-1 mağlup etti.
Meryem Çavdar gümüş madalya kazandı
2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda tekvandoda kadınlar K44 sınıfı 49 kiloda ...
 
Ozan saç düzeltmişti, Kenan bağcık bağladı
Türkiye dün akşam Karadağ karşısında çok rahat götürdüğü maçı 2-0'den ...
Altay'da Jasmin Scuk problemi
Süper Lig ekiplerinden Altay'da Teknik Direktör Mustafa Denizli tarafından ...
Karşıyaka'da Selim Yaşar yası
Karşıyaka camiası, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar'ın ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva