HABERLER>GÜNCEL
6 Eylül 2017 Çarşamba - 13:36

Karşıyaka'da 'hat krizi' büyüyor: Kontak kapattılar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaya tramvayını hizmete almasının ardından, aynı hat üzerinde çalışan 43 'Karşıyaka-Bostanlı-Mavişehir' taksi dolmuşunun kaldırılması ve yeni oluşturulan hatta çalışması kararını taksi dolmuşçular kontak kapatarak protesto etti.

Karşıyaka da  hat krizi  büyüyor: Kontak kapattılar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaya tramvayını hizmete almasının ardından, aynı hat üzerinde çalışan 43 'Karşıyaka-Bostanlı-Mavişehir' taksi dolmuşunun kaldırılması ve yeni oluşturulan Bostanlı-Örnekköy hattında güzergahta çalışmaları kararı kriz yarattı. Yeni güzergahta çalışmak istemeyen taksi dolmuşçular, Belediye'nin bugünden itibaren ceza kesileceği uyarısı üzerine duraklarda kontak kapattı.

Karşıyaka tramvayının çalışmaya başlamasının ardından yapılan trafik düzenlemeleri taksi dolmuş esnafını etkiledi. Büyükşehir Belediyesi tramvaya paralel diğer toplu ulaşım araçlarında yeni düzenlemelere gitti. Karşıyaka sahilindeki belediye otobüs sayısını azalttı. Karşıyaka-Bostanlı-Mavişehir arasında çalışan taksi dolmuşlar için de yeni hat belirlendi. Hat belirlemesi sırasında bu hatta çalışan esnaftan da altarnatif hat görüşleri alındı. Ancak, esnafın talep ettiği alternatifler kabul edilmedi.

Yeni oluşturulan hat taksi dolmuşçuları mutlu etmedi. Ulaşım Koordinasyan Merkezi'nin aldığı karara göre Bostanlı-Örnekköy arasında yeni bir hat oluşturuldu. Bostanlı İskelesi'nin karşısındaki Ceyhan Gür Sokak üzerindeki otopark alanından kalkacak taksi dolmuşlar, Bestekar Yusuf Nalkesen Sokak,1813/4 sokak, 1671 sokak,1798 sokak karşısı İzban geçişi, 1775 sokak, Ali Alp Böke Caddesi, Ordu Bulvarı, Girne Bulvarı,6070 sokak (Medical Park Hastanesi yanı), 1825 sokak, 1595 sokak içi,  Eski Karşıyaka Devlet Hastanesi önü son durak yapacaklar.

Büyükşehir Belediyesi, taksi dolmuşçulara Kurban Bayramı sonuna kadar yeni hatta çalışmaya başlamaları için süre verdi. Belediye trafik ekipleri bu sabahtan itibaren Karşıyaka-Bostanlı-Mavişehir hattında çalışmaya devam edilersi ceza keseceklerini esnafa bildirdi. Bunun üzerine esnaf duraklarda kontak kapattı. Karşıyaka İskele karşısı, Mavişehir Egepark karşısı, eski Carefoursa AVM önünde araçlarını park eden taksi dolmuşçular, çalışmadı. Taksi dolmuşa binmeye gelen Karşıyakalılara Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerini çalıştırmadığını bu nedenle hizmet veremediklerini söyleyen esnaf, hem kendilerinin hem de müşterilerin mağdur olduğunu dile getirdi.

Taksi dolmuşçular adına konuşan Ömer Baykara, "Hatta 43 araç var. Yedekçilerle birlikte 120 kişi çalışıyoruz. Ben 30 yıldır bu hatta çalışıyorum. Durağın geçmişi 60 yıl. Adeta bir tarih. Bunu yıkıp yolcuya sadece tramvaya mahkum etmek bize göre yanlış. Alternatifi olması gerekir. Yolcular yıllardır bizi tercih ediyor. Belediye trafik, tramvaya yönlendirmek için bizi kaldırıyor. Bize göre yanlış. Yolcular mağdur oluyor. Bazı bölgelerde tramvaya yolcunun yürüme mesafası 10-13 dakikayı buluyor. Kışın bu insanlar nasıl gelecekler. Yeni güzergaha gitmemekte kararlıyız. Orası eski Nergis hattıdır. Yolcusu olmadığı için kaldırmışlardı. Biz inceledik, yolcu potansiyeli yok. Biz bu güzergaha emek verdik. Sonuna kadar direneceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Bir seviyemiz var, bunu bozmayacağız. Yasal haklarımızı kullanacağız. Dernek yöneticilerimiz belediye yetkilileri ile görüşmelerini sürdürüyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise tramvayla aynı hat üzerinde taksi dolmuşların çalışmayacağını, yeni hat oluşturulduğunu belirtti. Esnafın taksi plakasına dönmeye de hakları olduğunu belirten belediye yetkilileri, "Yeni güzergah belirlendi. Burada çalışacaklarını bildirdik. İstemeyen taksiye dönüş yapabilir. Buna hakları var. Ancak, trafik düzenine uyulacak" açıklaması yaptı.

Belediye yetkilileri, tramvay duraklarına uzak mesafede kalan bölgeler için de ESHOT'un bir ring hattı oluşturacağını söyledi.

Diğer yandan taksi dolmuşlar dışında kalan ve yeni hatta hizmet veren Karşıyaka-Şemikler dolmuşları ise eyleme katılmazken taksi dolmuşçuların eylemde ısrar etmesi sebebiyle, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin esnafa ceza yazdığı öğrenildi. (DHA)

 
BM: Suriye uçağı nisanda Han Şeyhun'a sarin gazı attı
 
CHP İzmir’de flaş karar! O isimlere 'tedbirli' ihraç!
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazım Kasman 7 Eylül 2017 Perşembe 12:54

100 yıllık Karşıyakalı aile olarak Büyükşehir Belediyesini protesto ediyoruz. Hiç günahımız yokken ailemizden adını alan otobüs durağını kaldırdılar, hem de şimdi dolmuşları iptal ettiler. Yuh!

Yorumu oyla      11      6  
KAZIM EMİR 7 Eylül 2017 Perşembe 03:08

DOĞRU KARAR DESTEKLİYOR UYGAR ÜLKE OLMAK İSTİYORUM MEDENİYETİ YAKALAMIŞ ÜLKELERDE BÖYLE ULAŞIM ARACI YOK YOK YOK

Yorumu oyla      13      5  
7 Eylül 2017 Perşembe 02:47

Taksi dolmuş , minibüs tarzı tüm araçlar trafikten men edilmelidir. Londra' da minibüs mü var ? Burası Hindistan mı ?

Yorumu oyla      12      6  
Salatalık 7 Eylül 2017 Perşembe 02:39

Nedim Atilla'yı daha entellektüel bir kişi zannederdim. Liseli ergenler gibi. Protein falan ... ben her gün 1,5 saat spor yapan , sağlıklı ve dengeli beslenen , ideal kiloda olan biriyim. Sağlıklı beslenme hakkında , proteinler, karbonhidratlar hakkında benimle en son tartışacak kişi sizsiniz. İlk seçimde 40 bin kişi bu belediyeden hesap soracağız derken herkes doğal olarak oy vermeyeceğim anlar. Başka nasıl hesap soracaksın? CHP'li olan belediyeden ilk seçimde hesap soracağım diyeceksin ama parti kast etmedim diyeceksin :)

Yorumu oyla      12      6  
karpuzman 6 Eylül 2017 Çarşamba 23:29

raylı sistem varken dolmuş mu çalışır. Belediye sakın kararından vazgeçmesin

Yorumu oyla      11      5  
Ahmet 6 Eylül 2017 Çarşamba 23:23

Tramvaya karşı çıkan ve taksi dolmuşlar kaldırılmasın diyenler ileriyi görmeyen kişilerdir. 3-4 sene önce bostanlı pazarına gittiğimde pazarın karşısında rahatca arabayı park etmek için yer bulur iken şimdi atakent anadolu lisesinin civarına park edebiliyorum.Ayrica nedim atilla proteinden bahsetmiş beğenmediği stalinci Küba 'da kişi başına yılık 48 kilo et düşerken bu oran bizde 25 kilo.

Yorumu oyla      12      6  
Kaldirin 6 Eylül 2017 Çarşamba 22:40

GÜZERGAH DEĞİŞTİRMEK TE NERDEN CIKTI BI YERDEN BAŞLAMAK LAZIM ONCE BUNLARI KALDIRIN SONRA DOLMUSLARI TRAFIGIN 1 NUMARALI DUSMANLARI ELLERI KORNODAN DUSMEZ KIRMIZI ISIK GIRMEZ RALLI YAPAR GIBI YARISIR BUNLAR NEYMIS HANIMEFENDI EVINE 20 DK DA GIDIYORMUŞ.BU BASKAN COK ACIYIR SENIN YETERINCE ULASIM ARACIN VAR ZATEN BIRAKIN ARTIK BU GELISMEMIS ORYA ASYA VE AFRIKA ULASIM ARACLARINI.TAKSI DOLMUŞ-MINIBUS NE OLUYOR.

Yorumu oyla      16      6  
Nedim Atilla 6 Eylül 2017 Çarşamba 22:30

İnsan protein alamadı mı kafası da salatalık gibi çalışıyor. Ben ilk seçimde hesap soracağız derken parti kastetmedim. Stalinci kafalardan hesap soracağız dedim...

Yorumu oyla      13      9  
seray 6 Eylül 2017 Çarşamba 21:54

Mithatpaşa caddesi ve İnönü (Hatay) caddesinden dolmuşlar ve minibüsler kaldırılalı 30 seneden fazla oldu. Mustafa Kemal Sahil bulvarında taksi dolmuş mu çalışıyor? Herkes otobüse biniyor, yakında da sadece tramvaya binecek. Kötü mü oldu? Karşıyakalılar uzayda yaşıyorlar galiba.

Yorumu oyla      18      6  
karşıyaka li 6 Eylül 2017 Çarşamba 19:01

Yorumlara bakıyorum da hiç taksi dolmuşa binmeyen kendi aracıyla evine giden insanların yorumu. Ben yıllardan beri bu taksi dolmuşa biniyorum. Hiç sıkıntı yaşamadım. Kaos vb. gormedim. Vapurdan iner inmez 10 dk da evime gidebiliyordum. Şimdi 40 dakikada ancak varabildim. Benim ulaşım özgürlüğümü CHP li belediye elimden alıyor. Bir daha ki seçimde artık oy vermeyi düşünmüyorum.

Yorumu oyla      14      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li vekilden Efes için flaş iddia! Bu bir cinayettir!
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kültür Bakanlığı'nın Selçuk ...
İzmir'deki FETÖ operasyonunda deşifre oldu... 'Mağdur' algısı!
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ), tutuklu ...
Karabağlar’da kurban kesimi için şok iddia… Vali’nin değil Kaymakam’ın istediği olmuş!
Gaziemir ve Karabağlar sınırında bulunan dere yatağında kurban kesimi ...
 
Çalışanlar 2018'de 116 gün tatil yapacak!
Türkiye'nin en uzun tatili dün bitti. Çalışanlar şimdiden gelecek sene ...
İstismarcı dedeyle aynı evde yaşıyorlar!
Diyarbakır’da, 2016 yılında eşini bıçakla yaralamaya çalıştığı için gözaltına ...
Öldürülen canlı bombanın ev sahibi konuştu!
Mersin'de 50. Yıl Polis Merkezi'ne saldırı hazırlığındaki canlı bomba ...
 
İzmir'de her yerde aranıyordu! Gerçek ortaya çıktı!
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bir kişi tarafından kaçırıldığı iddia edilen ...
İzmir'de down sendromlu kızı taciz etmişti... İşte son hali!
İzmir'in Buca ilçesinde 15 yaşındaki down sendromlu B.A. adlı kızı taciz ...
Mehmet KARABEL yazdı... 2019'daki seçimlerin ''şah damar'' soruları
Mehmet KARABEL yazdı... 2019'daki seçimlerin "şah damar" soruları
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva