HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Haziran 2022 Cumartesi - 10:51

Karşıyaka'da 96.yıl coşkusu

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü, 1912 Karşıyaka Derneği ve Karşıyaka Taraftar Derneği iş birliğinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’ya geldiği ve Karşıyaka Spor Kulübü armasına ay-yıldız armağan ettiği 24 Haziran 1926 tarihinin yıl dönümü için düzenlenen etkinlikler coşkulu anlara sahne oldu.

Karşıyaka da 96.yıl coşkusu

Zübeyde Hanım Anıt Mezarı ziyareti ile başlayan 96. yıl coşkusu; Latife Hanım Köşkü’ndeki fotoğraf sergisi ziyareti ile devam etti. Sonrasında Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’ndaki antrenman salonuna geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden taraftar Barış Tezer’in adı verildi. Ardından Semra Aksu Atletizm Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.

O FOTOĞRAF CANLANDIRILDI
Etkinlik programı kapsamında kano, yelken, bisiklet korteji gerçekleştirildi. Bostanlı Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen sporcular, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Karşıyaka Spor Kulübü Başkan Vekili Turhan Gürsel Urhan’a çiçek sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tugay ve Urhan, korteje katılan sporcular ile birlikte Atatürk Anıtı’na çiçekleri sundu. Kortej düzeninin alınması ile kano, yelken, bisikletliler ve katılımcılar Demokrasi Meydanı’ndan aynı anda start aldı. Karşıyaka Belediye Bandosu’nun eşlik ettiği kortej yürüyüşü, coşku dolu anlara sahne oldu. Karşıyakalılar da alkışlar ve ıslıklarla korteji selamladı. 24 Haziran coşkusunun zirveye taşındığı kortej Bostanlı Sahil’de yer alan tenis kortlarında sona erdi. Ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’da tenis maçı izlerken çekilmiş fotoğrafına ithafen canlandırma portresi eşliğinde temsili tenis maçı yapıldı. Sevilen oyuncu Yüksel Ünal, 24 Haziran 1926 yılında çekilen fotoğrafın hikayesini tiyatral bir biçimde anlattı.

COŞKU ZİRVEYE TAŞINDI
96 yıl coşkusu, Karşıyaka Spor Kulübü’ne yaptığı şarkılar ile adını duyuran rap sanatçısı Sirmc’nin sahne almasıyla zirveye taşındı. Yüzlerce Karşıyakalı hep bir ağızdan Karşıyaka şarkısını söylerken taraftarlar da yeşil-kırmızı meşaleler ile konsere renk kattı. Konserde konuşan Karşıyaka Spor Kulübü Başkan Vekili Turhan Gürsel Urhan, “Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Eğer Karşıyakalıyım diyorsak Kaf Sin Kaf’lı olmak ve ona sahip çıkmak gerekiyor. Armasında ay-yıldız olan bizim dışımızda da kulüpler var ama o ay-yıldızı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat kendisinden alan tek kulüp biziz. Eskiden Alaybey girişinde yer alan bir pankartı hatırlatmak isterim: ‘Kutsal topraklara hoş geldiniz.’ Karşıyaka Spor Kulübü’nde yöneticiler, teknik direktörler, oyuncular geçer Karşıyaka Spor Kulübü ve taraftarlar kalır” dedi.

YENİ TÜRKÜ SAHNE ALDI
Konuşmanın ardından İzmir Marşı söylendi, vatandaşlar Türk Bayrakları ile marşa eşlik etti. Hep bir ağızdan andımız okunduktan sonra sevilen müzik grubu Yeni Türkü sahne aldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay Yeni Türkü solisti Derya Köroğlu’na çiçek takdim etti. 24 Haziran’ın çok özel bir gün olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, “Her kentin kendine özgü özel günleri vardır. 24 Haziran bizim için Atatürk’ün ziyareti nedeniyle ona sevgimizi özellikle hep beraber yaşamak istediğimiz bir gün. Böyle bir günde bize değer kattığınız için teşekkür ederim. Karşıyakalılara da şunu söylemek isterim: Biz buradayız efendim; Türkiye’nin yaşadığı bütün zorluklara rağmen yılmayacağız, korkmayacağız, vazgeçmeyeceğiz, çalışmaya devam edeceğiz. Her türlü zorluğu hep birlikte yeneceğiz. Yaşasın Karşıyaka, yaşasın Kaf Sin Kaf; yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, ruhun şad olsun Mustafa Kemal Atatürk.” Konuşma sonrasında Yeni Türkü konseri coşkuyla devam etti. 

 
Göztepeli İrfan Can'a yeni talip!
 
Koruma Bölge Kurulu’ndan kritik karar… Çivi bile çakılmayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir AP'ye komşu oluyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 28-29 Haziran’da Belçika’nın ...
Lüksemburg'tan Soyer'e ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi ...
Ata mirası Kemalpaşa'da hayat buluyor!
Binlerce yıllık karakılçık buğdayı Kemalpaşa'nın bereketli topraklarında hayat buluyor
 
Başkan Soyer şampiyonları ağırladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sponsor olduğu FIRST Robotics Competition ...
Karabağlar'da dayanışma hız kesmiyor
Karabağlar Belediyesi, Ramazan ve pandemi döneminde olduğu gibi bu Kurban ...
Başkan Batur Gültepe için tarih verdi: Ağustosta mecliste!
Konaklı muhtarlarla bir araya gelen Başkan Batur, hem muhtarların taleplerini ...
 
Semra Aksu Atletizm Parkı açıldı!
Karşıyaka Belediyesi tarafından Mavişehir Mahallesi’nde 15 bin metrekarelik ...
Söz girişimcilerde! Alsancak yeniden şekillenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Girişimcilik Merkezi’nde ...
Karşıyaka'da Barış Tezer'e vefa
Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Karşıyaka taraftarı Barış Tezer’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva