HABERLER>POLİTİKA
18 Haziran 2022 Cumartesi - 14:45

Karamollaoğlu İzmir'den seslendi: İttifak seçim öncesinde kurulmalı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, siyasi partiler arasında ittifakın seçim öncesi kurulmasının, seçim sonrası zaman kaybetmemek adına da önem taşıdığını söyledi.

Karamollaoğlu İzmir den seslendi: İttifak seçim öncesinde kurulmalı!

Karamollaoğlu, İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Sahil Havuz Düğün Salonu'nda partisince düzenlenen etkinlikte muhtarlarla bir araya geldi.

Sivas'ta belediye başkanlığı yaptığı dönemde muhtarlarla iyi ilişkiler kurduğunu anlatan Karamollaoğlu, muhtarların demokrasi ve kent yaşamı için önemine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'ye gelmemesi için 4 siyasi parti olarak bir araya geldiklerini kaydeden Karamollaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başarılı olamadık. Milletimiz tercihini bugünkü iktidardan yana ortaya koydu. Şimdi o problemin ne kadar önemli olduğunu, bizi ne kadar etkilediğini gördük. Herkes yaşayarak gördü. Artık kanaatlerin değiştiğini zannediyorum. Bundan dolayı da iktidar partisinden ayrılan 2 grupla birlikte 6'lı bir masa oluşturuldu. Seçime giderken aslında ben seçimlerden önce bir koalisyon görüşmesinin olamayacağını her zaman söylüyordum ama işler, şartlar değişti. Şimdiden bir yönetim ittifakı oluşturulmazsa yarın seçimlerden sonra bunu oluşturmak zaman alır veya mümkün olmaz. O halde biz bir araya gelelim, ülke meselelerini görüşelim, seçime belli konularda ittifak etmiş olarak gidelim, süratle bu sistemi değiştirelim."

Her siyasi partinin kendi politikaları olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, "Eğer biz seçim öncesi de olsa bir koalisyon oluşturuyorsak asgari müştereklerde birleşmek mecburiyetindeyiz. Şu anda 6'lı masa dediğimiz masanın yaptığı bundan ibaret." dedi.

Karamollaoğlu, konuşmasının ardından muhtarların sorularını cevapladı.

İzmir Platformu Başkanları ile buluştu
Karamollaoğlu, İzmir Platformu Başkanları ile bir otelde gerçekleştirdiği toplantıda, soruları yanıtladı.

HDP, 6'lı masanın bir parçası değil!
HDP'nin, 6'lı masanın gündemine gelip gelmediğinin sorulması üzerine Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"HDP, gündemimize hiç gelmez. HDP meselesi değil, hiç konuşmuyoruz. Şu anda gündemimizde yok ama HDP diye parti var mı? Var. Yüzde 10'un üzerinde oyu var mı? Var. Seçimlerde bunun etkisi olacak mı? Mutlaka etkisi olacak. Partilerin onunla ilgili, onlarla bir irtibatı olabilir ama bu 6'lı masanın bu meseleyle ilgilendiği manasına, 6'lı masanın ortağı olduğu manasına hiç gelmez. Hiçbir zaman olmadı."

Bunun özellikle gündeme getirilmek istendiğini savunan Karamollaoğlu, "HDP'nin oylarının, özellikle seçmeninin aklıselimle oy kullanması gerektiğine inanıyorum. Çünkü onlar bizim vatandaşımız, beraber oturuyoruz, beraber kalkıyoruz. HDP milletvekili Mecliste var mı? Var. Her ilde var mı? Birçok ilde var. Biz bunları yok sayamayız. HDP, 6'lı masanın bir parçası değil." ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu'ndan Kemeraltı turu
İzmir programının ilk gününde Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı da ziyaret ederek esnafla ve alışverişe gelen vatandaşlarla sohbet ederek ikindi namazını Hisar Camii’nde kılan Karamollaoğlu, namaz çıkışı Kemeraltı’nda bir yürüyüş yaptı. 

Dükkânlara ziyaretlerde bulunan Temel Karamollaoğlu, esnafın sorunları dinledi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Karamollaoğlu, yürüyüşün ardından tarihi çarşının meşhur dibek kahvesinin tadına baktı, kahve molası sırasında vatandaşların taleplerini ve kendisiyle paylaştığı konuları dinledi. 

Yeni doğmuş bir bebeği kucağına alarak seven Temel Karamollaoğlu, Kemeraltı’nın renkli manzaralarından olan sokak çalgıcılarının seslendirdiği parçayı dinledi. Karamollaoğlu, esnaf ziyareti ve görüşmelerin ardından vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Saadet Liderine Kemeraltı turu sırasında Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, İzmir Kuru Kahveciler Kuru Yemişçiler ve Baharatçılar Odası Başkanı İlyas Gönen, SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç ile İl Başkanı Mustafa Erduran eşlik etti.

Karamollaoğlu, İzmir'de STK temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi
Karamollaoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığınca Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen programda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Programda konuşan Karamollaoğlu, siyasetin ahlaklı ve dürüst şekilde yapılması gerektiğini belirterek "Biz siyasette üç hususa önem veriyoruz. Birincisi ahlaki ve manevi değerlere sahip çıkmak, ahlaki ve manevi değerleri ihya etmek. Eğer bu özellik bir siyasetçide olmazsa nihayetinde bir yerden açık vermeye başlıyor." ifadesini kullandı.

Siyasetin ülke yönetimine talip olmanın ötesinde millete hizmet için yapılması gereken bir görev olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, "Biz siyasete geldiğimiz zaman, millete hizmeti en önemli konu olarak görürüz ancak bu hizmet yapılırken biz kendi menfaatimizi gözeterek bu işi yürütemeyiz, yalan söyleyemeyiz, iftira edemeyiz ve kesinlikle haksızlıkta bulunamayız. Devlet adalet üzerine inşa edilmezse mutlaka haksızlıklar doğar. Mutlaka soygunlar olur." diye konuştu.

Karamollaoğlu, ekonomide özellikle üretime ve istihdama dönük yatırımlar yapılması gerektiğini vurgulayarak "Bugün çok zor şartlarda yaşıyoruz. Borcumuz almış başını gidiyor. Ödeyecek gücümüz de imkanımız da yok. Bunu ödeyecek bir mekanizma da yok. Elimizde bu borcu ödeyecek kadar tabii kaynaklar da yok şu anda. Efendim işte Mavi Vatan. Başka yerde yeni doğal gaz bulmuşuz falan. Bunların hepsinin hayata geçmesi ve bizi ne noktaya getireceğini de bilmiyoruz. Bize ne kadar katkı sağlayacağını bilmiyoruz." dedi.

Temel Karamollaoğlu, erken seçim kararı alınmaması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'ya göre aday olamayacağını öne sürerek "Anayasa çok açık. Bir cumhurbaşkanı ancak iki dönem cumhurbaşkanı olabilir. Ancak seçim erkene alınır, Meclis de aynı cumhurbaşkanının bir dönem daha aday olmasını isterse o zaman aday olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Altılı masadaki partilerin cumhurbaşkanlığı seçimleri için ortak aday belirlemeyi hedeflediğini dile getiren Karamollaoğlu şöyle devam etti:

"Seçim yaklaştığında seçim tarihi belli olduğunda otururuz müşterek bir aday belirleyebilirsek belirleriz. Müşterek bir aday belirlemek seçimde başarılı olmanın en kestirme yoludur. Bu benim kanaatim ve diğer arkadaşlarımızın da aynı görüşte olduklarını düşünüyorum. Son toplantıdan sonra bazı görüşler kamuoyuyla paylaşıldı. Bundan sonra da sanki bir hükûmet kuruluyormuş gibi bu konular milletimize açıklanacak. Önümüzdeki ayın ilk pazar akşamı inşallah İYİ Parti'nin misafirliğinde bu konuları bir daha görüşeceğiz. Arkasından bu altılı masa toplantılarının sonuncusu da bizde yapılacak. Bir noktaya geliriz diye ümit ediyorum. Ondan sonra da zaten seçime çok uzun bir zaman kalmıyor. Ben bundan dolayı kimsenin 'Adayınız kim?' diye tekrarlamasının bir faydası olmadığını düşünüyorum. Bunu iktidar orada kendi lehine bazı neticeler elde etsin diye ısrarla gündeme getiriyor. Onun için kimsenin endişesi olmasın. Bu görüşmelerimiz devam edecek ve inşallah en iyi netice alacak adayı da birlikte gösteririz diye ümit ediyorum."

 
Kılıçdaroğlu muhtarlarla buluştu... 'Başkanlar engellemelere rağmen hizmet ediyor'
 
İzmir'de orman yangını kontrol altına alındı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş... 18 Haziran 2022 Cumartesi 23:46

TEMEL BEY BENCE ŞİMDİDEN YERİNİ VE MAKAMINI GARANTİ ALTINA ALMAK İSTİYOR BENCE.BİZ BUNA HALK DİLİNDE GÜVENSİZLİK DİYORUZ...

Yorumu oyla      6      3  
İZMİRLİ 18 Haziran 2022 Cumartesi 18:39

6 LI MASANIN BİR PARÇASI DEĞİL TAM ORTAĞI BU BÖYLE BİLİNE...

Yorumu oyla      8      4  
vatandaş 18 Haziran 2022 Cumartesi 15:29

Karamollaoğlu 2 Temmuzda Madımak anma törenlerine katılacak mı?Yanarsa yansınlar diyerek emrindeki itfaiye araçalarını göndermemişti şimdi ülke sorunlarına el atmış kolay gelsin onun olduğu yerde biz yokuz...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya’dan CHP’ye ‘3 günlük program’ eleştirisi: Bari bir heykel açsaydınız!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, üç gündür kentte bir dizi ...
CHP'den İzmir'de gövde gösterisi… 3 bin kişi rozeti taktı!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ...
AK Parti'li Günaydın'dan CHP'ye eleştiri
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, MHP yöneticisi olmadığı ...
 
Kılıçdaroğlu da katıldı... İzmir'de 5 bin 500 kişinin yüzü güldü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadrolu işçiler ile İZBETON, İZDOĞA, ...
Sertel: Halkbank hangi kurumlara reklam veriyor?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
AK Parti sahaya indi... Sürekli'den ilçelere 'yatırım' müjdesi!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ’Gönül Seferberliği ...
 
Önce 'kurtar' dedi sonra şaka yaptığını söyledi... İzmir’de siyasi tele-kriz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda konuşarak kendisini ...
İzmir'deki Konyalılarla buluştu: Lider'den birlik mesajı!
İzmir'de yaşayan Konyalılar ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal ...
Erdoğan'dan iklim eylem planı açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enerji ve iklim konulu Büyük Ekonomiler ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva